На море в Гърция 2021 - II

• 51 042
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
Има ново 20 за фериботите. Попълва се електронна декларация преди отпътуване, подобно на PLF за влизане през границата.
Всеки възрастен попълва, децата се вписват в декларацията на родител.
https://sea.travel.gov.gr/?fbclid=IwAR28yYjpNWB4mEF85UOCX14jK7f3 … Rou422xd5bJlhlg#/

# 181
Вече са на път съвсем да ме откажат, а аз съм упорит човек...
Юли сме в Турция, ако продължат с тия щуротии август-септември ще се насоча към други средиземноморска дестинация... В повечето ми дойдоха ограниченията по-принцип а това с островите съвсем.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 10:43 от anbibian

# 182
Това просто ще замени хартиената декларация, която се  попълваше и разпечатваше още от миналата година. Но да, досадно е!

# 183
Има ново 20 за фериботите. Попълва се електронна декларация преди отпътуване, подобно на PLF за влизане през границата.
https://sea.travel.gov.gr/?fbclid=IwAR28yYjpNWB4mEF85UOCX14jK7f3 … Rou422xd5bJlhlg#/
Има се предвид в рамките на 24 часа, нали така? Иначе не виждам как ще стане да попълниш име и час на кораб, когато изобщо не знаеш кога и дали ще стигнеш до пристанище.

# 184
  • София
anbibian, махни скрийншота. Модераторите в тази група са малко странни. Блокираха мъжа ми, защото бил във френдлиста на някой си, който публикувал друг скрийншот.

# 185
Аз имам малко офф топик въпрос но все пак... Ако пътуваме до Гърция с бебе на няколко месеца какви документи му трябват? Ще сме аз и бащата, женени сме, така че няма нужда от пълномощно.

# 186
Аз имам малко офф топик въпрос но все пак... Ако пътуваме до Гърция с бебе на няколко месеца какви документи му трябват? Ще сме аз и бащата, женени сме, така че няма нужда от пълномощно.

Международен паспорт ще трябва!

# 187
Задграничен паспорт. Ако сте с различни фамилии, било то и женени,  може да поискат и копие от акт за раждане.
По отношение на ковид, за бебе не се изисква нищо.

# 188
  • София
Има се предвид в рамките на 24 часа, нали така? Иначе не виждам как ще стане да попълниш име и час на кораб, когато изобщо не знаеш кога и дали ще стигнеш до пристанище.
И това ли трябва да се попълни? Ако не са купени предварително билетите, как ще знаем на кой кораб ще се качим?
На луди калинки ще станем с това море.

# 189
  • София
Уф, това за фериботите не го бях видяла. Изглежда ми обаче като пълен хаос с много неизвестни. И не мога да схвана, защо трябва от предния ден да се попълва, когато за честите линии до близки острови  няма как да си сигурен кой кораб ще хванеш и какво става ако го изпуснеш. А и явно още не работи както трябва и доста пристанища липсват. Но за Тасос и Амуляни ми се вижда направо абсурдно, че и за връщане ще трябва. Нещо пътуването става доста по-сложно от миналата година, а това не ми изглежда нормално.

# 190
  • No Line On The Horizon
Днес получих съобщение от собствениците на имота на Амулиани, че трябва декларация да се попълни, а също така да сме ваксинирани или да имаме тест.
ATTENTION Important information !!
For transfers of passengers from Tripiti to Ammouliani, passengers must have printed and completed the following document. Without this it is not possible for them to board the island.In addition to the onboard health card, passengers must have either a 14-day vaccination certificate or a 72-hour molecular test or a rapid test or a 24-hour self-test. The above applies to both entry and exit to the island.

След това изпратиха следното съобщение:
Finally, the boat does not need any of the above, you can enter without the paper and without a test!
sorry for the inconvenience!

# 191
  • София
fros, второто съобщение е много странно спрямо общата информация за пътуванията с кораб от днес, в която нямаше никакви изключения. Дано са реагирали гърците и да има уточнения. И ние ще пътуваме до Амуляни на 13-ти, вие кога сте?

# 192
Бяха писали изключения само за Лефкада, Евия и Саламина в предишната заповед, но миналата година за близките като Амулиани, Хидра, Порос, Елафонисос нищо не искаха. Беше обявено като курсове до 20 (или 30?) минути. От горното писмо подозирам, че и тази ще е така.

До Тасос, обаче, се попълваше. Разбира се, нещата се менят не с дни, а с часове и е много объркваща ситуацията за пътуващите.

# 193
  • No Line On The Horizon
fros, второто съобщение е много странно спрямо общата информация за пътуванията с кораб от днес, в която нямаше никакви изключения. Дано са реагирали гърците и да има уточнения. И ние ще пътуваме до Амуляни на 13-ти, вие кога сте?
Ние на 28-ми. Надявам се да пишеш какво в положението, но има логика за кратки дестинации да не се изисква декларация.

# 194

Малко по темата
Кой ще познае от къде е тази снимка?????

Общи условия

Активация на акаунт