На море в Гърция 2021 - II

• 51 031
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
Гърците създадоха само хаос и затруднения за туристите, въпреки предварителната заявка за улеснения. Щеше да има зелен коридор за ваксинирани, щеше за децата на ваксинирани родители, да не се иска пср. Ми нищо подобно, а точно обратното. За капак ново двайсет с формата за фериботите.  Почват да ме ядосват вече.

# 196
  • София
Единствено са вдигнали с малко възрастта на децата, няма да искат тест до 6 ненавършени години. И ще може да се пътува през нощта, в посока точката в ПЛФ, без отбиване в населени места.

# 197
  • София
fros, второто съобщение е много странно спрямо общата информация за пътуванията с кораб от днес, в която нямаше никакви изключения. Дано са реагирали гърците и да има уточнения. И ние ще пътуваме до Амуляни на 13-ти, вие кога сте?
Ние на 28-ми. Надявам се да пишеш какво в положението, но има логика за кратки дестинации да не се изисква декларация.
Ще пиша задължително само да стигнем.

# 198
  • София
Ох, това с ферито и на мен ми дойде в повече. Че ние миналата година решихме, че отиваме на Сифнос в 10 сутринта, докато пиехме кафе, и стигнахме на Пирея 15 минути преди ферито, купих билетите на място. После от Сифнос в последния момент сутринта май купих билети за Санторини вечерта. Май ще ходим на континента само, ако изобщо не ни побъркат тотално до септември.

# 199
Единствено са вдигнали с малко възрастта на децата, няма да искат тест до 6 ненавършени години. И ще може да се пътува през нощта, в посока точката в ПЛФ, без отбиване в населени места.
Е, поне това,  пак с тъпо условие. Ние предпочитаме да пътуваме нощем, че детето да спи.

# 200
Това поне за пътуването през нощта е чудесна новина. А до веце ще може ли да се отбиваме евентуално...Joy

# 201
Скрит текст:
Малко по темата
Кой ще познае от къде е тази снимка?????

Амулиани? Прилича доста на едно място там.

# 202
  • София
Това поне за пътуването през нощта е чудесна новина. А до веце ще може ли да се отбиваме евентуално...Joy
Само в храсталаците по пътя. 😂

# 203
Скрит текст:
Малко по темата

Точно така, въпреки всичко сте в час. БРАВО!

# 204
Само в храсталаците по пътя. 😂

Само да не го броят като отбиване от мястото от PLF-a.

# 205
  • София
Скрит текст:
Малко по темата

Точно така, въпреки всичко сте в час. БРАВО!

Не знаех, че разпознаването на място по снимка е критерий за психичното здраве Laughing

# 206
  • София
Хора, наистина ли си причинявате всичко това? Че аз само това трябва да правя по цял ден, да следя за updates. Еми трябва да се работи, за да отида там да харча парите. Няма да стане, а и моето семейство е против всичката тази неяснота и несигурност всеки ден. Съжалявам, не са незаменими, хайде сега.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 08:50 от Helene S

# 207
Привет от Крит, Ханя. Пътувахме на 1 юни с Ryanair. Полетът беше повече от добре. Пристигнахме с 15 мин. по-рано. Такова спокойствие на летището аз не помня някога да е имало. Много малко хора, всички проверки стават много бързо. Представихме сертификат за ваксинация и PLF и си продължихме по пътя. Направи ми впечатление, че поне 60% от пътниците не бяха българи. Това ми се видя странно за полет от София в тези времена. Полетът беше запълнен 90%.
При пристигането в Гърция ни поискаха само PLF-ите и то не ги сканираха, а само един чичко ги преглеждаше така с поза на важност. Какво им гледаше и той не знае сигурно.
Резервирах хотел през Booking, които дават безплатен превоз до хотела, ако резервираш над определена сума. На летището ни чакаше много приятно момче и ни закара с бусче до хотела. А това е гледката ми от хотела

Леко хладно е вечерно време все още, но през деня си е жега и сме на плаж всеки ден. Наехме кола онлайн още от България като офертата беше само да заявим, а плащането стана тук на място. 15 евро на ден ни излезе. Ако това е добра оферта за някой, да каже и ще му дам сайт за резервиране.
Хора си има достатъчно, чува се и българска реч. Ресторантите работят, храната си и все така вкусна, даже хапваме повече от нужното, но тук е така. На острова има много овце и овчето мляко е уникално вкусно. Ето това е закуската ни от днес

Това мляко е невероятно вкусно, почти всеки ден го ядеме. По ресторантите хлябът, водата, ракията и десертът са винаги безплатни, от заведението. Изобщо идвайте на Крит и то по-бързо, преди да са дошли хилядите туристи. Невероятно спокойствие е тук в момента.

# 208
  • SF
Ехаааа, аз толкова синьо синьо никога не съм виждала!

# 209
  • Пловдив
DiscoBisquit, продължавай с репортажите Simple Smile
Може ли линк за колата?

Общи условия

Активация на акаунт