"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 390
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • Primum non nocere !
Момичета, защо имате очи за Сингапур?
Какво виждате там, което аз не виждам или не зная?
Интересно ми е..

# 346
На мен лично към момента ми е интересно по-скоро като дестинация за почивка, защото е много различно, а и защото е близо до много други също интересни места. Мисля си, че би било чудесно едни месец-два обикаляне  в онази част на света Simple Smile

Това, което написах излезе като голяма глупост де, за това го махам Simple Smile Говорих по принцип. Работата беше академична така или иначе, средата е друга и т.н. Към момента мисля, че ако не ми се наложи не бих се местила. Живот и здраве да доживея до пенсия, че си живея като немска пенсионерка във Варна.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 17:03 от GlowFlow

# 347
dianehri  по мое мнение зарежи бусовете и микробусите и взимай фликсбус до което и да е летище и от там за където в БГ ... Все ще намериш нещо.
по границите е някакъв кошмар, като не става дума изобщо за ковид. Никой не се интересува изобщо от вируси, тестове, ваксини и пр. и дори повечето служитеи нямат маски.
Ако си с кола си има малки пунктове през които може да заобиколиш и да не чакаш, но бусовете карат по маршрут.
Не бих тръгнала с бус особено в момента като извънредното положение дава въжможност да направят вутрешно европейските граници на нищо. Сякаш от мексико в щатите ще прескачаш.

В аутрлет никога не съм влизала. Даже не ми е много ясно за какво служи.

Синьо аз се каних да попитам , ами вие като толкова много се разхождате из шварцвалд разнообразно ли ви беше същото в Австрия? И ние сме на @берг@ и се разхождаме наоколо , но не може някой да ме убеди, че разходка в друга гора е различна разходка.
Все търся за ваканциите различни пейзажи.
За кърлежите - от 2 седмици не сме косили тревата и вече ми е до коляното. Кърлежи няма. Разхождам се със светлосиво долнище и се вижда ако има нещо. Ами няма кърлеж. Изпоплашихте ме да се оглеждам непрестанно по крачолите.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 17:58 от bella_ciao

# 348
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
4 дена без нет, влизам и 99+ нови мнения.😳

В Сингапур не съм била, но една приятелка живя там и също каза, че са пътували много наоколо.
Аз преди децата имах мерак да посетя Азия, сега с тях - не...

# 349
  • Primum non nocere !
Ася, аз си мислех ,че сте по полянките ..
Азия , само с Индия я свързам.../ за Китай и Русия  с влакче..вече споменах/ Детето е гнусливо обаче и не иска да ме придружи..
Ще ходя сама..
В някой друг живот искам да IT´´
Можеш да живееш и работиш от всяка точка на света...Без нормирано работно време, без езикови бариери, без условности..
Завиждам на всички в тази сфера.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 18:23 от Шехи

# 350
bella_ciao, аз обичам да катеря нагоре, да стигна до някой връх, да не си усещам краката след това. Simple Smile В близкия ни Шварцвалд става само за мързелива разходка. Та да, супер маршрути имаше. На едното място не успяхме всички набелязани, имаше сняг горе. При нас обаче водещото е хобито на половинката и то не може да се упражнява навсякъде. Вече май всички почивки с това ги съобразяваме, но не се оплаквам. Важното е всичкият народ да е доволен. Laughing

Катерица, не ща да пръскам с отрови, имам си насадени разни ядливи нещица. Пък и ще отидат и разни други насекоми, а те и без друго са на изчезване. Sad Ще се опитаме да разкараме мишките.

# 351
Извинявам се!Живеем в Дюселдорф в България София,Благоевград...навсякъде ме устройва.

Ryanair имот полети Кьолн София и май wizzair имат Дортмунд София... Не знам какво значи скъпо за вас, автобусите до колкото знам са 100-150 евро и е 25-30-35 часа маршрут. Самолетът да е 120-180евро и е 2,5ч.

# 352
  • Немция
Самолетът от Дортмунд в момента е в порядъка на 150 евро в една посока за юли, но цената на един куфар също си го бива, 40-60 евро. Не знам как вървят в началото на юли в момента, а и има значение дали е делничен ден или уикенд.
Не е скъпо, но не е и малко.
С дете няма как да се пътува с малко багаж.

На мен навсякъде ми се ходи- от Аляска до Далечния изток.

Като пенсионерка ми е трудно да преценя дали бих живяла в България от гледна точка на здравеопазването. А и евентуално и порасналите ни деца ще са тук... Това вече е трудно да се планува кое как ще е.
Имаме приятелско българско семейство-пенсионери. По принцип ходят за няколко седмици до България, след един неприятен сблъсък с български болници си натискат тук повече парцалите. Разбира се, свят пъстър, хора всякакви.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 20:17 от Бибит

# 353
  • Germany
Мисля че лятото юли-август е доста трудно да се намерят такива евтини билети, особено ако датите съвпадат с ученическа ваканция. Аз поне, когато купувах за август по-евтино от 80 евро в едната посока не видях. Това е без багаж и място да кажем.
Това е при Мемингенските Уиз и Раян, може по другите летища да е различно.

Шехи, може и така в IT сферата до момента в който не се сдобиеш с дете в училищна възраст 😉

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 20:29 от PeaPink

# 354
В България има страхотни лекари. Аз покрай майка ми се срещам с доста и все на готини хора попадаме. Но здравеопазването е за здрави там. Ако някой е болен и няма помощ не може да получи здравеопазване доколкото виждам. По санаториумите срещам здрави хора, а тези, които имат нужда от придружител и транспорт и не могат да си позволят нямат рехабилитация и пр.
Но за тук забелязвам че върви в тази посока някак. Гледах преди няколко дена пред ортопедията как две придружителки грубо и много неприятно се държаха с бавни и доста възрастни жени. Май ги водиха на преглед. Много тъжно ми стана. Милите.

Blеu ясно ,ми става къде намирате разнообразието Simple Smile

# 355
  • Немция
Не искам да влизам в полемики за здравеопазването тук и там.
Всеки си преценява къде се чувства по-сигурно относно здравето си.

# 356
  • Primum non nocere !
Пеа Пинк , права си... И пак ви завиждам! Да знаеш! Smile
Моята щерка  както искаше да ходи в Хамериката за 1 година, когато разбра, че ще трябва пак да повтаря класа заради учебната програма  и да е с други приятели, в нов клас ,  се отказа.
А представям си как  ще е , ако сменя училища на няколко години..
Аз я подкрепих..но не се натискам..много ми е далече..Някъде в Европата на 2 часа полет, да.

Белла, тук не за персонала става въпрос или хората..Първият час ти е важен..дали ще имаш адекватна спешна помощ при първия час..Нарича се още " Златният час"..ако не..може и да си отидеш..
Апропо, "Das Konzert "го има в амазон или във видеотеката на Нетера безплатно.
"Влакът на живота " съм си го оставила за десерт!

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 21:01 от Шехи

# 357
Препоръчвам нов сериал от Нетфликс. Снощи до 3 часа го гледахме. Sweet Tooth се казва и става дума за живота на Земята след  пандемия от смъртоносен вирус, срещу който не е открита ваксина. Постоянно има нови вълни. Има и фантасмагории, но с много сладки елементи. От друга страна те кара дълбоко да се замислиш в какво се превръщат хората след дълъг период в такава ситуация и какъв въобще става живота. Сетих се как миналата година германците изкупуваха всичко и си дадох сметка, че по принцип е имало защо.

# 358
  • Germany
Аз нямаше да съм жива след 1вата ми операция, ако не беше един прекрасен български лекар, който ни накара /по телефона/ да се върнем в спешното, няколко часа след като ми казаха, че съм с уро инфекция, а аз бях с перитонит. Много често в спешното са млади лекари, без опит и невинаги се справят адекватно. Спестяват се и разни важни, според мен, изследвания, като цитонамазката, която направиха на 2 години. Накрая ще стане като в БГ - който има пари ще получава адекватна здравна грижа, другите ще се кръстят...

# 359
  • Берлин
Размислихе ме... Германия не е моето място, но приемливият избор засега. В България се връщам заради нашите и семейството на брат ми. Последните семейни почивки пак там. Но някак, не знам и аз. Мило ми е, хубаво ми е със семейството ми, но съм нетърпелива да си дойда вкъщи, тук де. Винаги ме хваща нещо за гърлото, когато чуя химна, гордея се с успешните българи, говоря за България, изтъквайки красотата й, историята й, приноса й за човешката цивилизация... Обичам родния Пловдив, но... Всъщност в Бг съм живяла в Русе няколко месеца, по 2-3 години в София и Бургас. Честно казано, най-комфортно и свежо ми беше в Бургас. И Лондон не беше моето. Май сърцето ми остана в Испания.
Уф, какво се разпищолих тука. То не знам ще доживея ли до пенсия, пък и 300-400€ не знам дали ще стигнат даже за старини в Бг.
На 3-ти джин-тоник съм, може това да ми развърза езика 😂 наздравееееи

Общи условия

Активация на акаунт