"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 378
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
  • Germany
Ние искахме да поживеем в Азия, но дойде Ковид и ни провали плановете, а и детето категорично каза, че не иска в Сингапур. Мъжът ми за САЩ категорично не иска и да чуе, за Канада е по-склонен да преговаря. Засега сме единодушни, че поне още 7 г., ако не е супер наложително ще я караме тук. За след това направо не знам на къде ще я хващаме, но май не ми се стои в Германия.

# 331
ох, Сингапур.... Преди 5 години имах предложение за работа в Сингапур, супер позция и условия. Майка ми като чу, милата, помълча, помълча и каза, както си решиш. Почти се бях навила. Не съм ходила, освен на летището на път за Бали, станаха други неща после и се отказах, но много бих искала да отида на почивка поне.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 19:38 от GlowFlow

# 332
Много неприятно с тези кърлежи. Синьо, ако има възможност, да се обърнеш към някаква служба?
В нашия хоф имахме едни бръмбари, като хлебарки. Съседи викнаха някаква служба и пръскаха.

Като отиваме на излет, гледаме да се пръскаме със спрей срещу кърлежи, но често се случва да забравим.
Чувала съм противоречиви мнения от какво бягат и какво ги привлича кърлежите. През годините съм взимала както био- масла и лосиони/ спрейове, така и аутан.
За пътуванията по света-  моят син категорично иска да поживее и в други страни/ континенти. Германия не му е приоритетна.
Разбирам го идеално и го подкрепям, аз също много съм скитосвала.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 20:11 от Катерица

# 333
Аз никога не съм искала да живея на друг континент, не ме привличат. Чувствам се европейка. В Германия ми харесва, моето място е.

# 334
  • Germany
Frau Danna, това е много хубаво, да си намерил твоето място. Аз много често ей така се чувствам - “Корабът е в безопасност на пристанището, но не за това са създадени корабите.”. Няма угодия. Само знам, че искам да съм баба в България, обещали сме си с моите приятелки да се съберем и пак да купонясваме, дано доживеем 😉

# 335
Къде има списъци и правила за пътуване ,най вече със самолет?
Има ли задължителна карантина или се освобождаваш с тест?
Интересувам се за Турция ,мъжът ми трябва да отиде и да се върне в рамките на ден два.И дали ще мине с един ПСР тест или трябва там др да прави?

# 336
  • в сърцето на един мъж...
Докато са живи родителите ми, Европа си остава мястото, където ще живеем. После не се знае. Мм разглежда къде е най-добро здравеопазването, съчетано с климат, та по това ще се ориентираме. Иначе и на мен ми се пътува, много при това, той беше в Сингапур и каза, че иска да се върне с нас там.

# 337
  • Германия
Къде има списъци и правила за пътуване ,най вече със самолет?
Има ли задължителна карантина или се освобождаваш с тест?
Интересувам се за Турция ,мъжът ми трябва да отиде и да се върне в рамките на ден два.И дали ще мине с един ПСР тест или трябва там др да прави?
Виж тук, трябва да кликнеш на съответната държава
https://www.iatatravelcentre.com/world.php

# 338
  • Берлин
Artemis,
За Турция влизане и връщане - пср, бърз, импфпас. Ние си дойдохме на 31.05. Късно снощи получих мейл, че имам карантина 10 дни с възможност за отменяне на 5 ден с негативен тест и резултата по мейл до РКИ. Брои се от следващия ден на връщането в Де и автоматично пада на 10-я ден.
При регистрацията в ейнрайзеанмелдунг обаче стои, че това важи за повече от 10 дни в рискова държава. Аз следя всичко около пътуванията тук:
https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/polen-n … sicherheit/199124
Само сменям държавата

# 339
Здравейте!Извинявам се за нахлуването в темата...чета ви с огромно удоволствие!Дадоха ми отпуска в последния момент и търся начин да се приберем в България с 12 годишната ми дъщеря.Билетите за 3.07-5.07 са доста скъпи,има ли начин с автобус,споделено пътуване или нещо друго и къде да търся.Благодаря ви!Ще пътувам Дюселдорф-София.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 13:29 от dianehri

# 340
Здравейте!Извинявам се за нахлуването в темата...чета ви с огромно удоволствие!Дадоха ми отпуска в последния момент и търся начин да се приберем в България с 12 годишната ми дъщеря.Билетите за 3.07-5.07 са доста скъпи,има ли начин с автобус,споделено пътуване или нещо друго и къде да търся.Благодаря ви!

Ами ще е добре да кажеш от къде ще пътуваш и до къде Simple Smile За да знаем как да помогнем най-адекватно. Иначе евтини полети има на Меминген, евтин автобус - Рали 13

# 341
Извинявам се!Живеем в Дюселдорф в България София,Благоевград...навсякъде ме устройва.

# 342
Пълно е с автобусни превози до България. В българските групи има и много обяви за превози с мини бус. Вземат от адрес даже.

# 343
  • Primum non nocere !
Скрих всички боти, ботуши и  кубинки..
Извадих белите панталони..Имам над 25 къси и дълги.. Паралелен гардероб за почивката извън Де.
Разходих се, пих кафе с едни приятели.. В бяло съм щастлива и добра! Smile

# 344
Аз с дете не бих пътувала със споделен превоз.
Наскоро някой коментираше евтини полети от Дюселдорф. За съжаление не мога да помогна, аз съм в южната част на Германия Sad

Общи условия

Активация на акаунт