"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 450
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Относно казуса  Уиз Еър и количка - няма проблеми.

# 481
Относно казуса  Уиз Еър и количка - няма проблеми.

Благодаря на всички!

# 482
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
медицински въпрос:

Скрит текст:
Дадаха рецепта на детето за ортопедични стелки. Какво да гледам при избора на праксис, дето ще ги правят.
Даже незнам как се нарича този вид праксис?....Flushed
Ортопедът ми препоръча тези директно до тях, но аз съм малко Тома неверни.
Санитетсхаус прави ли такива стелки или там са само готови, не по поръчка?

# 483
има праксиси, които правят измерванията с машина, ако я имат
има и такива, които я правят с меморишаум. т.е. стъпва вътре и правят отпечатък.
всеки си избира какво е по-добре

# 484
  • Немция
Ася, водя децата на ортопед, той им взема отпечатъци с Меморишаум, както пише Белла. Отиваме с отпечатъците и рецептата в Занитетсхаус и готово.
В Занитетсхаус могат да направят и корекция, ако нещо не е удобно- аз също нося стелки и при някакво неудобство са коригирали стелката, ако е възможно.

С измерване с машина при ортопед нямаме опит.

На големия му изписаха наскоро нов тип стелка, с цяло стъпало и по-повдигната от едната страна и сега не ще да ги носи, били му неудобни, мразел ги. Rolling Eyes Пак ще трябва да се разкарваме до лекаря.

Папурче, хм, просто реагираш по-силно на ваксината. При мен и първият, и вторият път нямах почти никакви реакции, освен леката болка в рамото.

# 485
аха, значи да търся меморишаум и санитетсхаус...

Бибит, а детето после само затворени обувки ли носи? За сандалите ме интересува, тъкмо му взех едни, но са с тези лепящите Riemchen и не виждам как ще стои тази стелка, тя ще излиза отпред....

# 486
при нас санитарните къщи сами правят отпечатъци или измервания с техника , зависи какво имат, по предписание от лекаря.
а кой ще ти направи стелките и как сама си избираш.

също не бих взела някой скъп вариант с доплащане, защотонещата се изменят и се износват и обувки се сменят и детето расте бързо ... по-често по- обикновени според мен. но всеки си знае

# 487
  • Немция
Не сме имали стелки с доплащане, за децата всичко се поема, поне такъв е моя опит.

Ася, големият отказва да носи сандали вече, само маратонки.
Има затворени тип сандали, вътре можеш да мушнеш стелка. Така е при малкия(и той е със стелки, семейство Стелкови сме  Joy), но той няма против затворен модел сандали. Големият преди не ги харесваше и когато носеше сандали лятно време , беше без стелки. Но когато ни е предстоял повече път пеша, обуваше затворени обувки, за да е със стелките.

Занитетсхаус не знам дали винаги може да вземе правилното решение какъв тип стелка би била нужна за детето. Големият до 6 години носеше цяла стелка, после мина на половинки, сега пак му изписаха цяла стелка с по-различна форма. Затова бих се обърнала към ортопед.

# 488
не казах че взимат решение, а че могат да направят измерването за направата на предписаната от лекаря корекция или с шаум или с техника. т.е. дали ще правиш отпечатък в шаум или ще стъпиш на една машина и ще ти направи тя измерване за самата стелка.
аз лично не предпочитам меморишаум.
а какво трябва иписва лекаря.
с доплащане при нас са различни видове материали.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 11:07 от bella_ciao

# 489
  • Germany
Ние правехме стелките на големият на мястото, което ни препоръча ортопеда. С машина се взимаха отпечатъците, не сме доплащали нищо. Няма как да се сложи стелката на отворен сандал. При промяна на размера, взимахме нова рецепта и се правеше нова стелка.
Папурче, някъде бях чела, че 24 или 48 часа след ваксината е по добре да не се пие алкохол.
Мама Ени, аз съм ползвала няколко сайта с граматични упражнения по английски. Пишеш примерно - perfect tenses free exercises и чекваш кой от всичките сайтова е с проверка онлайн. Ако ти трябват за конкретно нещо упражнения, мога да потърся.

# 490
Ооффффф много сложно пак!

Значи, погледнах - има си магазин и отделно праксис с лекар. Явно там ще ходя, не ми се търсят други.
За колко време ги изработват тези стелки?

Сега и нови сандали/обувки ще трябва да купувам....

# 491
  • Немция
Нашият ортопед не ни праща в Занитетсхаус за изработка на отпечатъците. Директно пред него го правим и преценява. В магазина само предаваме материала и поръчката.

Ася, аз купувам обувки за децата, след като се уверя, че и стелката пасва вътре и не им е тясно на крака.

Стелките обикновено до седмица-две са готови.

# 492
Където аз ги правя е за 1-3 дена. Зависи.  Но на всякъде май има специфични неща. Така че гледай при вас как e.
хауптзахе ефекта е ок
Aся Ако ще връщаш сандали не ги обувайте още Simple Smile  Iма едни обувки-сандали . Аз съм вимала много удобни такива от JackWolfskin .

# 493
Бибит, да ти кажа очаквах да го прати на гимнастика. Обаче ортопедът каза - след година, ако няма подобрение Anguished Което също ми се стори странно, но и остеопатът каза контрола на година, не по-често. Та, явно е нормално.
Виж за стелките не съобразих въобще.

Бела, сандалите са носени, но не бяха и скъпи. Трябваха ми за къмпинга.
Сега ще му взема някакви по-представителни.
Или ще си ходи с найковете, ако пасват стелките, че и това може да е проблем. Това май означава, че и онлайн не мога да поръчвам обувки Expressionless

# 494
  • Немция
Aся, зависи от проблема дали е нужна гимнастика или не.
При моите момчета се препоръчва ежедневно вдигане на пръсти, но кога го правят, кога не... Все си мисля, че балетът, спортна гимнастика Wink би им се отразило добре на стъпалата, но като интереси са далеч от такива занимания.

Онлайн дълго време не им купувах обувки, сега се осмелявам понякога, но като цяло избягвам заради стелките.
При някои обувки проверявам дали мога да махна стелката,която е към обувката. Особено  при цяла стелка при много модели става тясно  и без да се махне вътрешната стелка, няма как да се напъха крака, заедно с ортопедичната стелка.
Свикнала съм вече.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 12:04 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт