"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 456
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Точно организиран спорт не иска, но остеопатът ми препоръча кикбокса по друга причина - този Abteilung не е leistungsorientiert.

Иначе му беше харесало айкидо, но не беше към спортното дружество, скъпо ми идва и трябва да го карам и чакам, че е в съседния град.
При нас има таекуондо (не му хареса тренера), жиу жицу ( О-тон: загуба на време 🙈), джудо ( не съм го водила).
Футболът е същото като федербала - не уцелва топката 😳 Също и тенисът.
Хандбалът отпада по същата причина, а и били много leistungsorientiert.
Мъжът ми го води на баскетбол - никой от двамата не иска да каже какво е станало, мълчат като партизани 🤷♀
На плуване го записах и след 3я път отписах, защото щеше да падне тавана от рева му 🙈
Баща му го научи.

Синьо, да ти кажа той много се смачква като 20-30 пъти подред не може да изпълни началния удар 😒
Реших да изчакам, ще погледна сега дали ще има подобрение след наместването. Ако няма - ще го водя на оптометрист, да проверим очите.

# 511
  • Germany
Ася, и при нас беше голям зор с федербала, когато започнахме преди 2 години. Но моето упорито не се отказваше, чак на мен ми писваше. Най-помогна, когато му взех от тези по-късичките ракети за него, а за мен обикновена. И така се научи. С голямата не успяваше да контролира удара.

# 512
имате ли препоръка за малка и лесно сглобяема фамилна палатка за кратка употреба , уикенд например, която да не е много скъпа. 1-2 пъти годишно . Няма да я ползваме за дълги периоди за повече от 2 вечери на езеро или подобно .
намерих тази https://www.intersport.de/ausruestung/camping-ausruestung/zelte/ … fd4fdcc475c85e4a8
и не ми харесва , че чергилото на вратата не става а козирка.... не знам как да го обяснч. Иначе според видеото бързо и лесно се прави и има под в общото помещение. Това е плюс. По-голяма не ни трявба.
Имате ли идея за друга подобна? Цената как е ?
Декатлон не харесвам.

# 513
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, скоро гледах чек по ТВ: гледай шевовете около местата където има тяга да са двойни. Иначе се късат бързо.
Ние нямаме палатка и не мога да препоръчам. Според докато не я опънеш и пробваш, няма как да разбереш дали е ок.

Ако чергилото има Ösen , то с две пръчки лесно ще го направиш на покривче.

Пея, ще пробвам с детска ракета.👍🏻

# 514
  • Deutschland/HE
Бела, погледни в Декатлон. При нас имат разпънати от повечето модели и може да ги разгледаш хубаво. Ние имаме една подарък, но сме я разпъвали само в двора и си играят в нея лятно време, не сме спали в нея.

# 515
Има при нас декатлон, но не искам декатлон. Не само защото всичко купено от тях, освен паделборда, вече съм изхвърлила , защото не ми харесва и не ми върши добра работа, ами и защото на къмпинга са само такива палатки. На всякъде декатлон. Ами искам нещо друго. Малката ни палатка е салева и много ми харесва, но фамилните им са много скъпи. Гледах, гледах и като цена и размери май таи отсях. Другото ми важно качество беше лесно да се опъва, че не ми се губи цял следобед под найлони и въжета. НАмерих и една на скандика с 3 джоба за спане на същата цена ... вероятно подобно качество, но масово отзивите са @как се разпъва това нещо , няма ли видео. кошмар@ и се отказах/.
Ще го ползваме малко. Дано не се скъса лесно.

# 516
Бела, виж в сайта на VANGO - ние имаме такава малка триместна, двуслойна, много е добра защото не прави конденз. Мился, че опцията малка двуместна палатка с навес не същестува, ил иаз поне не съм виждала такова нещо, а съм къмпингар от дете. Малките палатки са ниски, и служат само за спане - за какво да им е навес, а и каква работа би вършил той. Друга добра марка палатки е outweel,  датски са, много висок клас. Не съм виждала малки, но може и да има. Палатката е незаменимо удоволствие, успех в търсенето.

# 517
  • Берлин
Asya, племеникът ми имаше такива трудности-все една връзката глава-поглед-ръка-крак никаква я нямаше. Не се констатира здравословен проблем. Преди 2 години взехме сет за плажен тенис. Малки ракети, с по-едра оранжева топка. Научи се, сега много го бива. Виж и такъв вариант,ако искаш. Сега тренира волейбол и е доста добър.
Брррр....палатка...е това ми е ужас на мен. Тайно завеждам на хората къмпингари, ама аз не ставам за тази работа хич.
Моето парти пропадна, не ми е добре и цял ден лежа.
Мм се прибра преди час от ваксината J&J - свеж и с настроение.

# 518
Папурче това на мъжете им е от ракията! Със сигурност.
G..D.. имам 2 малки двуместни. търсих малка фамилна и лесна в изграждането. Не специална.
Ние до сега ходихме на къмпинг с грундшулето на малкия на подобни ивенти. т.е. от петък следобед до нделея следобед.
Сега обаче грундшулето е форбай и сме с друга инициатива бащи с деца ... ама не ме искат и мен и аз си взимам едната палатка и ебука на отделна поляна и те остават с една двуместна , а са трима. Затова сега им търся по-голяма с поне два dжоба за спане. Но исках да има и поне малко навес. Както и да е . Ще погледна каквото пишеш .

# 519
  • Primum non nocere !
И аз съм като Папурчето..няма ли бял чаршаф..пък и не мога да си представя ,че ще пишкам в гората и ще се нашаря с коприва..Не е за мен.
Преди години ходихме на рафтинг...голям кеф...Повечето опънаха палатките, аз отидох на хотел..

Цял ден се моля да завали...
 Да капне малко, поне за половин час, да ми измие аутото...
Преди няколко дни си измих колата и сега е пак полепена с полени и наакана от птички. Satisfied

# 520
шехи това е организиран къмпинг, баните и тоалетните съвсем не са лоши. даже напротив. също и ресторанта и грила и всичко е ок Simple Smile
пък можеш и един бял чувал да си поръчаш
значи друго на което се спрях е това https://www.regatta.com/de/kivu-vis-a-vis-zelt-4-personen-gruen/
но е по-мъничко с 40 см.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 21:12 от bella_ciao

# 521
  • Primum non nocere !
Така може! Smile
И аз съм се наточила на нещо такова, някакъв лукс къмпинг  на  Oberuckersee до Prenzlau построен за 8 млн.
Ще го видя след летните ваканции, суперлукс било ,  можело и бунгало да се наеме,  с ресторанти и водни спортове..Евентуално за август или септември.
И при вас сигурно има такива..
И на рафтинг ми се ходи..

# 522
Аз никога не съм ходила на рифтинг, но ги гледах по места и по арда ... и на места по искъра и не ми се стори като за мен. Много ми е бързо.
При нас има такива къмпинги. Аз ги харесвам много . За 2-3 дена може да си бил на 30 км. от къщи, но се чувстваш сякаш си бил съвсем на друго място и то дълго. Защото цялата тайфа е просто струпване на съвсем различни хора и не са от обичайното обкръжение съседи, колеги , роднини ... някак съвсем друга среда. Децата стават общи и често съвсем изчезват докато не поръчаш пиците никакви не ги виждаш.

# 523
  • Primum non nocere !
На Струма, но пролет май, юни.. или септември октомври. Сега няма вода.

# 524
  • Берлин
Шехи, дай някакъв линк там за луксозното бунгало. Ако е до 300-400 км от нас, да се пробваме

Общи условия

Активация на акаунт