"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 394
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • Primum non nocere !
Има ли някой от вас зает в туристическия бранш?
Имам нужда от съвет или  туристическа фирма за организация на индивидуално пътуване.
При нас всичко е още затворено и няма как да се посъветвам с Reisebüro .
Може и на лични.

# 106
Шехи не мога да помогна. Успех в организацията. Ние винаги сами се организираме и за сега сме оцелели, но не винаги ни е било лесно с избраното от нас ... хихихи ...
По темата за сгъваеми ракавани и аз се интересувам. Жалко че чак сега Ася запоказва снимки защото аз поръчах вече колата без анхенгеркуплунг Sad На сегашната имам и не го ползвах ни веднъж ... така че на следващата не сложих. Сега изскача Ася с караванката и ме вкарва в чуденка.

Аз напоследък забелязвам много кутии на багажника отгоре, т.е. на покрива, които според мен се разтягат за палатка или легло и си мисля че не е много по-малко на площ от асината. Аз поръчах шини на покрива . Много са ми интересни тези разтегателни.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 19:43 от bella_ciao

# 107
Да се отбележа и тук, нямам много време за четене.., по-късно ще се опитам да прегледам написаното.
Поздрави от слънчев М. Най-накрая някакво подобие на аха, аха започваща пролет. Satisfied
Лятото ще го видим, кога ще е....Smirk

Шехи, къде искаш да организираш пътуване?

# 108
Аз да разкажа развитието на сагата с боклука - днес получихме писма, че ако не почнат (почнем, ама аз го правя) да разделят боклука по контейнерите, ще се поръчат 2 от големите (казани или както-там-се-казват на бг) за общият боклук и ще се наложи да се плаща допълнително. И 2 страници картинки и обясния като за малоумни кое в коя кофа се хвърля. Joy

# 109
Добре че не сте получили и снимки на разкъсани пликчета с боклук с изровени отвътре разни материали @бевайз@ като например стари писма и пр. ...

# 110
За съжаление и аз не познавам някой, имащ нещо общо с туризма.
За орхидеите и аз гласувам с две ръце. Имам дългогодишен опит. Напускайки България, изпратих на една мацка 10 орхидеи, защото нямаше кой да ги обгрижва у дома. Сега съм завъдила 4, ако не бяхме в такова минималистично жилище, щяха да са двойно повече, със сигурност. Много непретенциозни, и лесни за отглеждане. И прекрасни.

# 111
  • Primum non nocere !
И 2 страници картинки и обясния като за малоумни кое в коя кофа се хвърля. Joy

На мен може ли копие от картинките..?
Има няколко простака...Ще им ги ламинирам.
 Ние имаме само един контейнер за хартия , който се изхвърля във вторник към 10ч.
Ако не си стартирал към 11 ч ..Кауза пердута. До довечера е пълен и трябва да си събираш хартията до другия вторник. Писна ми... Rage
Ще си пиша отпуска за вторниците..

# 112
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Bela, братовчедът на мъжа ми са с такова отгоре. Имало значение качеството, тези само от брезент не били ок. Те са двама и дете в ДГ.
Обаче подробности незнам. Мисля, че махането и слагането е трудоемко, защото те все с покривчето си карат. Но те са хард кор къмпингари. За вашите преходи може да е опция, но децата трябва да спят в палатка.
Нашата е 2х3. Както казах само легла има вътре. Обаче за вас с децата ще ви е малка.
Аз не исках каравана, мъжът ми я купи буквално за ден и ме постави пред свършен факт.
Това беше ноември 2019. После дойде Корона и спрях да мрънкам.🤪

Шехи, и аз не мога да помогна. И ние всичко сами си планираме и букваме.

Папа, аз ти казах, че затова не го вдигат.
Съседката на мен ми разказа, че сканират биобоклука и ако “намерят” метал и не го вдигат. Един ден тичала с кофата след камиона, та й казали 🤣

# 113
И 2 страници картинки и обясния като за малоумни кое в коя кофа се хвърля. Joy

На мен може ли копие от картинките..?

Ще ти ги сканирам и пусна, когато седна в офиса. Обещавам. Ако не днес - утре най-късно.

# 114
  • Primum non nocere !
Не бързам . До края на седмицата ме устройва!
Ще черпя една бира виртуално!  Smile

Аsyalein по принцип и аз сама си планирам..но това е по-засукано...
По добре фирма..

# 115
Тоест да търся 2 хубави орхидеи, за да има между тях над метър пространство, котаракът да лежи и да следи кои съседи продължават да не разделят боклука.

Сега, аз ги разбирам - млади са, не им се занимава. Ама не може да изхвърлиш 3 кутии от пица в общия боклук - личи си. 1 кутийка от плодово млекце ще мине, амаааааа... и не е като да има 2 км разстояние между контейнерите - точно 30см от рестмюл са за хартия.

# 116
  • Deutschland/HE
Е, кутиите от пица винаги са леко мазни и не е редно да са в синия контейнер, те са си за рестмюл. На нас последния път са ни оставили 2 чаши от бабълтии в контейнера(не ме питайте какво е, тийновете го харесват) и аз ги оставих, да видим следващия път дали ще ги вземат, нямам намерение да ги мия, за да ги сложа в пластиката.

# 117
  • Primum non nocere !
Тоест да търся 2 хубави орхидеи, за да има между тях над метър пространство, котаракът да лежи и да следи кои съседи продължават да не разделят боклука.

Точно така!
Купи и мини камера  с 24 ч запис!
Има и шапки за котки...
Joy

# 118
кой боклук сканират Ася ? опаковките ли?

значи по-трудно се закача от обикновена кутия за багаж?
Децата имат 2 бр палатки и са ок в тях . не са се мокрили .
шехи тези са много незаконни. не е добре да те знаят че ги шпионираш . Иначе е весело.
Едни съседи имаха на покрива семейство бухали с много сладки бухалчета и бяха ни пратили линк за камерата. Много готино.

# 119
Е, кутиите от пица винаги са леко мазни и не е редно да са в синия контейнер, те са си за рестмюл. На нас последния път са ни оставили 2 чаши от бабълтии в контейнера(не ме питайте какво е, тийновете го харесват) и аз ги оставих, да видим следващия път дали ще ги вземат, нямам намерение да ги мия, за да ги сложа в пластиката.
Не знам, цял живот кутиите от пица са оставяни в контейнера за хартия - и в нас, и където и да съм бил/виждал.

Аз всичко мия. Joy Като някоя немска бабичка съм.

Но проблемът като цяло не са кутии за пица - споделих, като разказвах за драмата, че всички контейнери стоят празни, а само този за рестмюл се пълни. Нито пластмаса, нито хартия, нито био. Само и единствено рестмюл.

Явно на момчетата им е писнало да прибират препълнени кофи и да събират от улицата захвърлени още поне 1 контейнер торби.

Общи условия

Активация на акаунт