"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 328
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Изискване за носене на специални маски при нас в училище няма. Просто трябва да е маска. Ние до 26 май бяхме над 100. Децата казаха, че с медицински се диша по-леко, отколкото с платнени  и аз мисля така. Биоконтейнерът ни е за всякакви хранителни и нехранителни отпадъци. Изпразваха я поне на 2 седмици. Сега нямаме, както казах. Но ние сме и блок и градински отпадъци трудно ще съберем.😉

# 151
Ние живеем в триетажна къща. Ние и хазяите си имаме кофи за рестмюл, хазяите имат и био, а за цялата къща има 2 кофи за пластмаса и една за хартия. На таванския етаж живеят 5 членно семейство палестинци, които нямат нито био нито рестмюл. Идея си нямам къде си изхвърлят боклука. Аз у нас имам 3 кофи - за хартия и стъкло, за пластмаса и за рестмюл. За хартия и стъкло (разделено по цветове) има големи контейнери на много места в града, особено много в близост до магазините и ги нося там като пазарувам веднъж седмично. Рестмюла ми е и за обелки и за стара храна и за мръсни опаковки. Дори старите обувки хвърляме в рестмюла. Всичко е в големи найлонови торби и не се завъждат нито мухи нито други гадости. Извозват го на 2 седмици и никога не са ни правили забележки за съдържанието.

Аз искам от друго да се оплача - януари 2020 хазяинът установи, че Haizzälera ни е развален (никой не знае от кога) и го смени. По тази причина отказа да ни възстанови 135 евро надплатен небенкостен за 2019. Това как да е. Но сега иска пак по същата причина да ни удържи още 200 евро от надплатен небенкостен за 2020, защото 135 евро били малко. Какво мога да направя? Към кого да се обърна?

# 152
  • Бургас
Здравейте!
Извинявам се за влизането в темата ви.Синът ми ще се прибира от Германия и освен антиген или пср тест,има ли други изисквания за влизане в БГ?Излиза ми инфо,че има и 5 дни карантина,но явно е стара статия.Не виждам и списък с оторизирани лаборатории,какъвто има при влизане от Гърция например.Много ще съм благодарна за малко помощ!

# 153
Към Vegbraucherzentrale.
Ася вчера и аз така преди да влезна се огледах едно плахо, толкова ми беше странно, че няма никой на вратата.

# 154
  • Германия
Мама Ени, спонтанно се сещам за Verbraucherzentrale.
 По темата за боклука: къде се изхвърлят при вас кучешките акита?
Болна тема ми е, че съседите отгоре мятат акитата в компоста. Био-кофа нямаме. Само рест, хартия и жълта.

# 155
  • Primum non nocere !
Аз се ошашавих с тоя боклук! Само контейнири от снощи ми се привиждат.
....И съм шокирана ,че кофата за био е наедно с рест... при някои..
Ми не е редно според мен....
Аз в био мятам всичко растително, което не е претърпяло химична или термична обработка..
Сега разбрах ,че и падовете от кафето мога да ги хвърлям там...
Егати...... Open Mouth

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 11:38 от Шехи

# 156
  • Deutschland/HE
Здравейте!
Извинявам се за влизането в темата ви.Синът ми ще се прибира от Германия и освен антиген или пср тест,има ли други изисквания за влизане в БГ?Излиза ми инфо,че има и 5 дни карантина,но явно е стара статия.Не виждам и списък с оторизирани лаборатории,какъвто има при влизане от Гърция например.Много ще съм благодарна за малко помощ!

Ако влиза с направен тест, тогава не би трябвало да е в карантина. Не мисля, че има списък с акредитирани лаборатории.

Славче, етотова намерих и пише, че с бърз тест може да влезе и не трябва да е под карантина. В Германия тези тестове са безплатни.

П.С. На мен ми е интересно как ще си получим електронните сертификати, че сме ваксинирани. Моите ваксини са нанесени само в имунизационни паспорт и си го нося навсякъде Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 11:54 от colibri

# 157
Аз тази сутрин исках да запиша час за фризьор за синът ми, но ми казаха че искат тест, а той се наплаши като му правиха, защото му вкараха клечката цяла педя навътре в носа и сега не иска. Нямам идея какво ще правим лятото като трябва да летим за бг. Искрено се надявам дотогава да отпаднат тестовете.
Иначе и аз вчера пазарувах - в NKD тази седмица има 20% намаление на всичко, а синът ми е тийнейджър и расте като гъба - 13 г.-180 см.- 80 кг. Огромен е. Накупих му къси панталони и ризи за училище и фрайцайт. Купих си и смутимейкър с няколко представки за 16 евро. Днес го пробвах и съм много доволна.

# 158
  • Бургас
Много благодаря!:smiles:

# 159
  • Germany
Мама-ени, много порастнал този младеж 😳
Моят скоро ще прави 12 и май ще пъпчасва. Гледам, няколко малки пъпки са му се появили по челото, точно до косата. Уж се храни сравнително здравословно, не прекалява със сладкото, яде доста плодове и зеленчуци, но явно хормоните здраво го тресат вече.

# 160

П.С. На мен ми е интересно как ще си получим електронните сертификати, че сме ваксинирани. Моите ваксини са нанесени само в имунизационни паспорт и си го нося навсякъде Simple Smile

Засега само в няколко ваксинационни центъра тестват ЕС сертификатите. Като решат да ги въведат масово ще има информация. От друга страна, международният имунизационен паспорт си е международен имунизационен паспорт.

При нас всичко работи без тестове и термини. В събота мислим на басейн да отидем, ако не свърши дотогава хубавото време.

По този повод, Papa Panda, жив ли си? 😆

# 161

мама-ени
, да ти е здраво и силно момчето! Честити нови дрешки.
Има бързи тестове, които се правят със слюнка. Вчера ходихме на биергарден и в близкия пункт за тестове не бъркаха с клечки в носа, а  трябваше да се изплюе в една малка чашка. Сертификатът важеше 24 часа за навсякъде из града. Включително и за фризьорите.

За боклука и аз се замислих, колко е различно навсякъде.
В био боклука изхвърлям остатъци от кафе, чай, черупки от яйца, обелки/остатъци от плодове и зеленчуци, семена, зърнени, но не сготвени, растения и пръст....
Имаме 5 вида кофи вкъщи.
-за стъкло
-за хартия
-био
-рестмюл
-опаковки

# 162
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аман с тоз боклук.
Папа пусна миризливката и се ската да ламинира!

Пеа, моят взе да се поти. Потресен е. Явно се е метнал на баща си, аз рядко се потя.
Ако му излезе пъпка, представям си драмата!

# 163
При нас всичко работи без тестове и термини. В събота мислим на басейн да отидем, ако не свърши дотогава хубавото време.

По този повод, Papa Panda, жив ли си? 😆

На сандвич съм между 2 дайсън вентилатора. Joy Ще настина, ама по-добре болен, отколкото слънчасъл. Joy

При нас скоро всичко ще е без термини и тестове, още няколко дни да сме под 50... Вече май сме 4-5. Под 100 сме от 8-9 дни и вчера отвориха ресторантите (тези, за които имаше доставка на алкохол - за повечето няма. Днес и утре...). За сега в магазините искат термини и тестове, като може и да е променено от днес или от утре... нямам нерви да гледам. Ще чакам в тагесшау да напишат. Joy

Ася, Папа работииии. Обедната почивка му е за форума и папане. Grinning

# 164
  • Germany
Добре де Папа, толкова ли е топло при вас. При нас е слънчевко, но доста ветровито. Аз съм с тениска и сако и ми е добре, дума не може да става за жега 🤨 Не че в неделя близкия басейн не беше пълен,  но аз тези хора отдавна ги подозирам, че не са добре.
Ася, тия момчешки драми били по-тегави и от момичешките. Не знаех, че е така аз 😆

Общи условия

Активация на акаунт