"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 402
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
  • Primum non nocere !
Пертонитът е състояние на развитие на клинична картина от 24 до 72 часа.
За какви пари говориш Мони?
Аз нещо не разбрах..прости.
Приват ли си?

# 361
Ще ваксинирате ли децата си срещу Ковид?
Последната седмица се видяхме с доста приятели, всички смятат да ваксинират децата си , които са над 12. Всички, освен българските ни контакти тук, които са твърдо против. Интересно, много интересно.

# 362
Едната ни котка има нов номер. Като седнем да вечеряме обикновено пускаме новини. Телевизорът е на стената до котешката катерушка, масата е срещу тази стена. Понеже ние гледаме към телевизора, тя е решила, че трябва да седне на котешкото място и да гледа втренчено в стената насреща. Всяка вечер го прави. 😂 Тя откакто я взехме си помисли, че е човек.
Скрит текст:

Аз в темата за ковид споменах, че само едно семейство от българските ни познати се ваксинираха, за децата им да не говорим.
Дъщеря ми е пълнолетна отскоро и вече ваксинирана. Ако беше непълнолетна пак щеше да е ваксинирана.

# 363
  • Am Dorf (BB)
Пертонитът е състояние на развитие на клинична картина от 24 до 72 часа.
За какви пари говориш Мони?
Аз нещо не разбрах..прости.
Приват ли си?
Аз я разбрах, определени Vorsorgeuntersuchungen се правят вече на няколко години, а не както доскоро - ежегодно. Ако искаш всяка година цитонамазка напр., но си над 35год, трябва да си платиш.
Аналогично - при миналата ми бременност по з.к. се правеха повече Ultraschalluntersuchungen. Сега са отпаднали няколко важни такива изследвания, които включват измерването дължината на подбедрицата, проверка за носовата костица и тн, които биха ти дали инфо за  изменения/малформации. Ако искаш да добавиш обратно отпадналите изследвания, пак тр да платиш.
Отпаднаха и ежегодните Gesundheitscheck при личния лекар, сега са май на 2 или 3год. Губи ми се. Та оттам и изводът: Разреждането на вдички Vorsorgeuntersuchungen води до влошаване заради пo-късното диагностициране.

# 364
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, бях чела за някакви Wattebausch напоени с нещо си, безвредно за кучета/котки/хора.
Слагали се из градината, мишките ги влачели в гнездото си и от активното в-во по памука измирали кърлежите им.
Не си спомням как се казва продукта.
Евентуално това да пробваш.

Животът на дигиталните номади изглежда романтичен, но според мен е захаросан имидж всичко.

Шехи, на полянка бяхме 🤪

# 365
  • Primum non nocere !
Няма да ваксинирам дъщеря си!
Писах и трих...да не обидя някой...не че ме е грижа..
Всеки трябва да се грижи за себе си и близките си както може и каквито са му възможностите..

# 366
  • Am Dorf (BB)
Животът на дигиталните номади изглежда романтичен, но според мен е захаросан имидж всичко.
За несемейни (да се разбира и без деца), с липса на интерес към стабилна среда, може да се получи. Имам приятел, който благодарение на корона и хоумофис-работата успя 6мес да поживее в Полша, в която се чудеше дали да не се премести. Успя да проучи теми като здравеопазване, работна среда, сблъска се челно с ценностната система на хората там (въпреки, че той е поляк, израснал тук и културата на поляците не му е чужда) и се убеди, че не е за него тая страна.
Имам позната, чийто баща е IT, като дете са се местели постоянно. Спомените й са как постоянно е новата някъде, как се опитва да се интегрира и как всъщност няма до късните тийн години създадени дългогодишни приятелства.

# 367
  • Primum non nocere !
Станахме като в СО!
Устоите, колоните на семейството...
Децата са щастливи ,когато родителите са доволни!
Амин!

# 368
Soft Click, Laughing. Как само се е вторачило котето! И вие ли така гледате ТВ-то? Stuck Out Tongue Winking Eye

asyalein, и аз на тези попаднах. Zeckenrolle се викат, ще потърся да купя. Плюс капана за мишки. Но кърлежите са вече тук. Освен вече да се радвам на безпризорните котки, защото ще ги оберат. Laughing

# 369
И вие ли така гледате ТВ-то?

Явно. 😆
Тя се опитва да прави каквото ние правим. Ако другата котка направи нищо нередно, ходи да й се кара и после клюкари на мъжа ми. С интонация и дълги фрази. 😁

# 370
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, освен да опъваш по една бяла покривка и да ги “събираш” кърлежите.
Без пръскане незнам как ще стане.
И ние имаме в двора мишки, миризмата ме влудява... 🤮

# 371
  • Am Dorf (BB)
Станахме като в СО!
Устоите, колоните на семейството...
Децата са щастливи ,когато родителите са доволни!
Амин!
Тва към моя пост ли?
Разбира се, че децата са щасливи, когато родителите им са доволни. Но това не е единствено и достатъчно условие за щастието им. Говорим за личности, все пак, не за стайни растения.

# 372
  • Primum non nocere !
Да , Таня към твоя пост беше..
Ми да...и зависи в каква среда растат тези растения.
Много дълга тема...
Ако няма кой да ги полива и тори....забрави.

# 373
Аз пък мисля, че родителите са щастливи когато децата са доволни. На децата работата им е да са несъгласни с възрастните. Всяко поколение е такова е така трябва. Джо Кокър има страхотна песен с текст на тази тема. N’oubliez jamais.

# 374
  • Am Dorf (BB)
Да , Таня към твоя пост беше..
Ми да...и зависи в каква среда растат тези разстения.
Много дълга тема...
Ако няма кой да ги полива и тори....забрави.
Ми на теб, Шехи, всички теми са ти много дълги 🤣 Никое изречение не искаш да напишеш цяло, никоя тема не щеш да изкоментираш напълно. Пишеш, бришеш, и накрая никой нищо не разбира. Айде, така да бъде. 🧘‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт