"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 448
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Той проблем със стъпалата няма или поне още не са намерили Laughing
Стелките са, за да изравнят разликата в краката, т.е. едната ще е по-висока, което разбира се в момента ме притеснява дали ще паснат в кецовете, че той е малко като принцесата и граховото зърно Rage
А от разликата в краката имал вече и изкривяване на гръбнака. Затова реших, че гимнастика ще му предпишат. Ама - не.

# 496
...А от разликата в краката имал вече и изкривяване на гръбнака. Затова реших, че гимнастика ще му предпишат. Ама - не.
това с гърба според мен вече хич не е добре. дано като при малко дете е все още обратимо. 
ти пита ли лекаря какво мисли ?

# 497
  • Немция
Ася, спомням си, ти беше споменала вече какъв е проблема.
При изкривяване на гръб  плуването е ефективно, друг въпрос е детето дали ще има желание.

# 498
Разбира се, че попитах.
Той каза, ако след година няма подобрение, тогава на гимнастика!
Според ортопедът всичко това произтича от блокада на атласа, която той махна (изхрущя ужасяващо Fearful). Сега трябвало да се изчака тялото да се саморегулира. Това ми каза. Доста възрастен лекар беше, над 70г.

# 499
медицински въпрос:

Скрит текст:
Дадаха рецепта на детето за ортопедични стелки. Какво да гледам при избора на праксис, дето ще ги правят.
Даже незнам как се нарича този вид праксис?....Flushed
Ортопедът ми препоръча тези директно до тях, но аз съм малко Тома неверни.
Санитетсхаус прави ли такива стелки или там са само готови, не по поръчка?

Аз поръчвам на моето дете. Поръчвам ги в санитарен магазин. Правят отливка на крачето. Доплащам винаги около 20 евро, доплащането е според това което поръчаш. Ако намериш опция с естествена кожа отгоре ще е супер. Не на всякъде има такива.

# 500
Ася,аз отивам с юбервайзунга в Занитетхауса,там има ортопед,който прави отливката и стелките са готови за около 10 дена-това е моя опит!
За гръбначни изкривявания- на моята сестра в пубертета помогнаха някакви тибетски упражнения! Тя ги изпълняваше съвестно и наистина положението много се подобри...

# 501
Ася успех. Щом той мисли че е вероятно да се орпави , то стискам палци и вярвам че ще стане Simple Smile

# 502
Mumzel, благодаря за идеята с ест. кожа

Съни, да направих сега термин за отливка. Явно ме обърка фактът, че ортопедът за отливка и санитетсхауса са на два различни адреса....
Той упражнения не обича да прави. А и не го боли нищо, та и мотивация няма.

# 503
Е как проверка на граматика в сайт, особено за английски? Във френския ще провери спрежението на глаголите, члена и толкова.

Нещо такова имах предвит: https://www.englisch-hilfen.de/uebungen/modalverben/ersatzformen.htm

# 504
  • Deutschland/HE
Ася, запиши го да ходи на плуване. Сега отвориха откритите басейни и  DLRG започнаха трениронките. Веднъж седмично са и със сигурност няма да навредят, а е много полезно за стойката и тялото.

# 505
Е как проверка на граматика в сайт, особено за английски? Във френския ще провери спрежението на глаголите, члена и толкова.

Нещо такова имах предвит: https://www.englisch-hilfen.de/uebungen/modalverben/ersatzformen.htm

Това не е граматика. 😊

# 506
Сега от училище плуват.
При нас има само закрит басейн, ще видя какво предлагат.

Не иска на никакъв спорт. 😔 Какво ли вече не опитахме.
Последно аз пробвах с него федербал - ужас, не уцелва перото, никаква координация око-ръка. Надявам се сега да има развитие след наместването.

Остеопатът препоръча за стойката: плуване, езда или бойни изкуства.
Утре ще ходи да пробва кикбокс.

# 507
Кикбокс е още по-добре от плуване за стойката и фигурата въобще. И в Германия има учудващо добри школи. Дъщеря ми тренира активно и спря да се изгърбва. Сума ти години ходи на балет и то хубаво за фигурата, но след репетиция все прегърбена ходеше. Аз съм същата, и аз с много години балет.
Но дъщеря ми от кикбокса се оправи. Собственикът на клуба е италианец, голям образ. Казах му да й прави забележки да ходи изправена. Не знам как ги прави, но тя взе че се изправи. 😆

Детето трябва да си хареса спорт и атмосферата в клуба. Иначе не става. Футбол не иска ли?

# 508
Плуването изобщо не е задължително да е добре за стойката. Ако си държиш тялото криво на сухо, същото правиш и във водата. Даже може и да задълбочиш проблема. Иначе плуването е супер, да, но при проблеми ми се струва, че трябва способен треньор.

asyalein, и моето допреди 1-2 години беше трагедия на федербал. Laughing Обаче задобря страшно много. По 100-150 удара успяваме. Übung macht den Meister. Wink
На организиран спорт също не иска, но при нас изборът е никакъв. Караме колело, ходим по планините, сега пак ще може да се плува... Зимата ако има сняг всяка събота и неделя се карат ски.

Ще потърся кикбокс наоколо. Може пък да се навие.

Веднъж преди години и на балет го водих по негово желание. За съжаление бяха само девойки и той се отказа. А ги тренираше мъж... с много хармонично мускулесто тяло.

# 509
  • Germany

Да, разбрах те, но аз поне, не съм намерила сайт, на който да има всякакви упражнения. Трябва за всяко конкретно нещо да се търси. Много е полезно също така да потърсиш учебната тетрадка към учебника, а обикновенно има и помагало с примерни тестове вътре.

Общи условия

Активация на акаунт