операция на дискова херния!

• 233 240
  • 604
  •   1
Отговори
# 390
Условията в болниците за рехабилитация не са добри за това не отивай там. Макар на някои места да направиха ремонт.Но по нои е добре.Новия санаториум в Павел баня е хотел за здрави хора отишли да почиват.Малко са тези които имат сериозни проблеми.Болните обикновенно рядко се уреждат там особено през лятото на свободна цена е около 30лв на ден.Когато се обаждах ми казаха че по нои няма места така че или плащаш по 30лв или отиваш в мизериятя където тоалетната е една за целия етаж и вода няма къде да пиеш.В туристическите агенция която работи по нои дават 6 места месечно за всеки град.Трябва ти човек който да ти направи някъде резервация на място в санаториума или да ти я испратят по факс.Без резервация в нои не можеш да отидеш трябва да си я направиш сам или там където работиш ако се ангажира някой.Успех.

# 391
  • София
Два пъти в годината може да се отиде на балнеолечение на по-поносими цени. Единият път е по клинична пътека, с талон 7 от личния лекар, който е за хоспитализация. Пациентът трябва сам да си направи резервацията към някоя от Специализираните болници за рехабилитация, които работят със Здравната каса. Аз, например, си направих резервация за юни месец за Кюстендил. Условията са следните - по трима души в стая, санитарен възел на етажа, това на цена 47,60лв. за 10 дни клинична пътека. Но, аз пожелах да съм в стая със санитарен възел и ще си доплатя по 10лв. на ден. Цената става 147.60лв. пак за 10 дни и пак в стая с трима души, но със санитарен възел и кабелна телевизия. За информация - исках да ида на Поморие, но ми казаха, че им е свършил лимита по клинични пътеки до края на годината; от Павел баня след 15 дневно звънене и писане на мейли ми казаха, че вече не работят с касата; от Баня, Карловско ми предложиха място за началото на юли, но в стая за четирима и санитарен възел на етажа. Та така стигнах до Кюстендил. Там също има кални процедури.
Вторият начин да се отиде на по-евтино лечение е по програмата ПРО на НОИ. По тази програма работят част от Специализираните болници за рехабилитация и т.нар. балнеохотели, които са тризвездни. Била съм в такива хотели във Велинград - балнеохотел "Велинград" и септември 2007г. в балнеохотел "Стряма" - Баня, Карловско. Ще ги коментирам малко по-късно. Начинът да постъпите на балнеолечение по тази програма е първо да си направите резервация в съответната болница или балнеохотел. Ако искате да правите резервация в болница можете да погледнете за информация тук:
http://www.rehabilitatzia-bg.com/bg/
Aко искате да си направите резервация в балнеохотел погледнете в сайта на НОИ кои са балнеохотелите, приемащи по тази програма и които за подходящи за вашето заболяване:
http://www.nssi.bg/
Самата резервация се прави чрез туристическа агенция. За София се намира в сградата на НОИ и се чака по цяла нощ, за да се добереш до заветната резервация, телефонът й е 981-29-88. Позвънете, за да разберете на коя дата ще се разпродават резервациите.
Стъпка втора - след като сте се сдобили с резервация, си вземате направление от личния лекар, бележка от работодателя, която от миналата година е доста по-опростена, вземате си и медицинската документация, доказваща заболяването ви и се нареждате на поредната опашка, за която се чака от ранни зори, поне за София, пак в НОИ. Там ви преглеждат документите и ви дават разрешение за балнеолечение. Ето линк с информация за необходимите ви документи:
http://www.spa-bg.net/02/952-62-54/program_noi/index.html
Същата информация я има и в сайта на НОИ.
Цените по тази програма са доплащане от 16.50 на ден за храна и курортна такса, спането и процедурите се поемат от НОИ. Можете да изберете от 10 до 15 дни престой. Но, дори и да изберете 15 дни престой, ви се полагат само 10 дни процедури, за миналата година бяха до 50 на брой плюс първичният и вторичният преглед при лекаря там.

# 392
  • София
И понеже предният ми пост стана много дълъг тук ще споделя впечатленията си от балнеохотелите, в които съм била.
Септември 2006г. бях в балнеохотел "Велинград". Останах много доволна от всичко - по 5 процедури на ден - вана, редуваща се с тангентор, парафин, два вида нагревки - магнит и диадинамичен ток, ЛФК. Хотелът е тризвезден, стаите са за двама, ремонтирани наскоро, с кабелна телевизия. Храната беше вкусна, с възможност за избор между месно и вегетарианско меню.
Септември 2007г. бях в балнеохотел "Стряма" - Баня, Карловско. Искам да ви кажа, че разочарованието ми беше пълно. Малко на брой процедури - по1-2 на ден, като общ брой 28 за целия ми престой, срещу 50 във Велинград. Масово режеха процедурите на пациентите, че им бил малко персонала. Там имах следните процедури - 4 пъти тангентор, 4 пъти перлена вана, 5 пъти луга, 10 нагревки с интерферентен ток, 5 масажа. Всичко това за 12 дневен престой. Пак ще повторя, че за престоя ми във Велинград имах общ брой процедури - 50, тоест позволения от НОИ максимум. Стаите пак са за двама, но доста овехтели, с миризлив мокет. Кухнята без да ми е приоритет, беше ужасна. Персоналът намръщен и супер нелюбезен. Прословутото "Банче" не е ремонтирано от 100г. сигурно и потапянето в неговия басейн ми изглежда просто опасно за здравето. Наистина бях много разочарована.
Това е което се сещам, ако някой го интересува нещо друга, да пита.  Hug

# 393
  • София
Новия санаториум в Павел баня е хотел за здрави хора отишли да почиват.Малко са тези които имат сериозни проблеми.
Ако говориш за Оздравителния комплекс - Павел баня, това не отговаря на истината. Там е много трудно да се уредиш точно, защото е пълно с болни хора - хора на инвалидни колички, хора след операции, спортисти след травми и операции.  Hug

# 394
здравеите отново предполагам че повечето сте от софия.аз съм от димитровград.относно операциите,те са последна възможност когато никакво лечение не помага.тя моята е много дълга за разказване.но все пак накратко първата ми операция беше 1997 год.копах два дена един канал на село и на другия ден си останах на буквата 'г'.2 месеца обиколих всички болници в областа. и навсякъде инжекции и лекарства.и болки нон стоп и денем и вечер.на втория месец се сетиха да ме изпратят на скенер в хасково,и там всичко си показа л5-ес1 дискова херния.от едни познати разбрах за хирургиите в пловдив на пещерско шосе и право там .доц.кумчев се казва шефа на клиниката по неврохирургия.като ме видя че съм на буквата 'г ' веднага ме вкара в отделението и след няколко дни ме оперираха.старибратов се казваше лекаря които ме оперира.операцията беше много успешна,до толкова че след като се възстанових за около 4 месеца.забравих за този проблем и след като внимавах да не вдигам тежко около 1 год.си помислих че съм приключил с този проблем.да ама не 2003 пак се появи.

# 395
и още нещо да добавя за колегата на който са му казали да не мърда много.това е другия голям проблем че след като те оперират смятат че са си свършили работата и никои не ти казва как да се възстановиш.или какво трябва да направиш.казват ти след операцията няма да вдигаш тежко и довиждане.изписват те от болницата и ти трябва сам да се оправяш с възстановяването.колега всеки ден като станеш трябва задължително да правиш поне 10 мин. гимнастика за раздвижване,и ходене пеш всеки ден задължително.незнам кои лекар ти е казал така но ти трябва да се движиш за да може мускулите да се възстановят.

# 396
и още нещо да добавя за колегата на който са му казали да не мърда много.това е другия голям проблем че след като те оперират смятат че са си свършили работата и никои не ти казва как да се възстановиш.или какво трябва да направиш.казват ти след операцията няма да вдигаш тежко и довиждане.изписват те от болницата и ти трябва сам да се оправяш с възстановяването.колега всеки ден като станеш трябва задължително да правиш поне 10 мин. гимнастика за раздвижване,и ходене пеш всеки ден задължително.незнам кои лекар ти е казал така но ти трябва да се движиш за да може мускулите да се възстановят.
Прав си, казаха ми само, че мога  месеца да вървя и то малко по малко да натоварвам. Трябвало е кинезитерапевт да си хвана, но аз нещо се лутнах. Сега съм  5 месеца след операцията и наистина усещам мускулите си ненаред. Пък да си призная сама си правих упражнения, но може и да не съм ги улучила правилните.
След твоите болежки направо съм се отчаяла- и аз си помислих, че ще забравя! Но пък съм чувала за хора, които след първата операция са добре и то доста време. Явно пазенето е важно и при всеки е различно.
Колко време след операцията имаше болки в кръста? И освен болките в кръста имаше ли поражения на краката?

# 397
ОК, не се отчайвай, но наистина си намери ДОБЪР кинезитерапевт. Нека ти покаже упражненията и ги прави известно време под негово  ръководство.С риск да се повторя ще напиша, че имам близка рехабилитаторка от Германия-отказа да ми каже упражнения, ако не се правят под надзора на специалист, поне докато не се науча да ги правя безгрешно.Знам че е трудно в БГ но ......

# 398
Софсан, благодаря ти! Предлагаха ми карта за Баня ,Карловско, но описаното от теб съвпада с най-лошите отзиви за там.Ще си спестя ядовете и риска от влошаване на здравето, което и без това не е добро.Ще търся други възможности, ако въобще са останали.

# 399
Не забравяй че там ще ходиш да се възтановяваш и не е нужно да е супер лукс.Всеки си има изисквания.Според мен условията са прилични.До болницата за рехабилитация където бях аз има супер луксозни вили по нои ,така че не бързай да отказваш.Едва ли ще намериш нещо по добро.Може да попиташ за къде точно става въпрос.Има единични апартаменти и стаи за двама.Всичко там е ново и супер чисто баня тоалетна тв.Влизах там чудесно е.За Стрямата не знам не съм ходила,но не съм и чувала да се оплакват.Все пак сме болни и ни препоръчват балнеолечение.Аз останах доволна от станцията кядето бях без да съм претенциозна имаш усигорено спане храна процедури.Аз имах по 5 процедури днево.Колкото ми се полагаше по нои.В стаята бях сама.Пак и плащаш 100лв за 10 дни.Ако искаш добри условия има хотели аз не че не разбирам но не мога да си го позволя.Това което видях там мен ме устройваше и мисля през юли пак да ходя там.На Павел баня има един хотел Милениум но ако не се лъжа е около 50лв на ден.Ако питаш мен ако нямам проблеми аз не бих отишла на бани.Жените които бяха там бяха на годините на майка ми .Ама какво да правя .Минералните бани където е да отидеш са в лошо състояние.Аз не съм влизала  в луксозна обществена баня.В неделя бях на ст бани и там банята е стара но пък водата е лековита.Ще се лекуваме няма да се глезим.

# 400
  • София
Не смятам, че е въпрос на глезотии. Обясних подробно защо не ми хареса в "Стряма" - основно заради намаления брой процедури. Точно защото отивам , за да се лекувам и процедурите са ми приоритет. Не може човек все пак да не обърне внимание на обстановката, защото едно такова лечение е комплексно - и физиката, и психиката трябва да са ок. Може би сте забелязали по себе си, че едно притеснение или нервиране и веднага болката се засилва. При положение, че има и по-добри условия, не намирам, че е въпрос на глезене да избереш.  Hug

# 401
ходил съм в хотел милениум 2 пъти условията са наистина добри но не работят с касата и с нои така че излиза по около 60 лв на ден престоя а това не всеки може да си го позволи.

# 402
Напълно съм съгласен с теб, Софсан.Не става въпрос за глезотии, но като не получиш необходимите ти процедури и като няма елементарни условия за почивка/хигиена ,прилична храна, отношение на персонал/най-често ефекта е обратен.

# 403
Поне аз не съм била ощетена от процедури и от отношение на персонала.Сравнявам Павел баня с Карлово.Където имах само екстензии и къпане в общата баня и ползването на обща тоалетна с колегите от етажа.Сигурно затова ми хареса да съм сама в стая с хладилник кабелна баня и тоалетна. А ти писах и за лукса в къщите където ако можеш да се уредиш има по здр пътека и по нои.Не е невъзможно ако имаш човек да ти направи резервнация за там.На свободни цени е 28 30лв всичко.Храната по нои е много по малко отколкото преди няколко години.Ама на всякъде е така казват го хора които са почивали и другаде.Ама държавата от където може да вземе го взема.Дори и на Поморие са спрели калта гледат да си платиш колкото се може повече процедури

# 404
КОлко струва да се овъргаляш като прасенце в лечебната калчица  Hug

Общи условия

Активация на акаунт