операция на дискова херния!

• 233 288
  • 604
  •   1
Отговори
# 375
Здравея,имаш ли някаква представа от стандартна иглотерапия?Нормално ли е да боли много и да има кръв?

# 376
Tedi, съпругът ми преди броени дни мина курс на лечение с иглотерапия при един китаец. При него също имаше болка - като забодат иглата и после докато я въртят, но кръв не е имало. После го болеше целият гръб, не само мястото с дисковите хернии. Сега ходи на друга терапия, част от която също е с игли. Терапевтът е унгарец, но явно по-добър, защото при него няма никаква болка - нито по време на лечението, нито след това. Новият терапевт е казал, че ако боли, значи акупунктуристът не е добър и засяга нерв, което не трябва да се случва.

# 377
КОй постави диагнозата "дискова херния " и как ? кЪде е това схващане ,
 болките къде са ( по скалата от 1 до 10 кое число си избираш ? ) ,
опиши болката - постоянна , стелкаща и т. н както ти я усещаш ;
имаш ли подобни случки и преди това ;
пиеш ли някакви лекарства ? ;
изтръпване имаш ли и къде го усещаш ?
да  усещаш определена част от крака или краката си с по-различна температура ?
болката усилва ли се при кихане и кашляне ?
можеш ли да стъпваш на пръсти или  на пети - направи разходка из стаята ;
като легеш как ти е по -удобно да лежиш ?

НИкаква иглотерапия !  Докато не мине острия период никакво дупчене с игли ! Кой ти я назначи ? Като те боли не позволявай топлата / горещата вода на душа да те бие в болното място - ако има прищипан нерв , значи е и възпален

# 378
Колко дълбоко се вкарват иглите и боли ли?

Обикновено иглите се забождат на 0.5 см до 2 см дълбочина. Ако лекуващият има добра техника, пациента чуства само известно разпъване, мравучкане, или електрично усещане или в точката, или отиващо по меридиана (енергетичния канал). Във всеки случай, ако усетите известна болка, тя е съвсем мека, защото иглите са тънки колкото косъм, за разлика от инжекционните

# 379
Първите ми процедури с иглите не бяха болезнени.Колкото повече процедури правех повече ме болеше.И на мен ми се е случвало на някои места да кърви.Мисля че това е от стегнатата мускулатура .Отначало работеше с много тънки игли но тъй като оплакванията ми продължаваха започна с по големи.Направих10 процедури като на някои от тях ми слагаше по 26 игли.Нямаше ефект от лечението и се отказах.Много хора казват че иглотерапията ги е облекчила.

# 380
не на всеки човек не действат всички лекарства , алтернативната медицина - също .
Всеки човек сам по себе си е уникален и неповторим !

# 381
Доктора,който ми прави иглотерапията каза ,че имам дискова херния.Болката е ужасна,не мога да лежа,да седя, само малко облекчение чувствам с възглавници под краката.Десния крак ми е изтръпнал по цялата дължина, но само от външната страна.Силата на болката точно не мога да я определя по десетобалната система...може би 9,но дано да не ми се налага да усетя по-силна от 10.Ужасно боли.Пия би профенид,мидокалм,темпалгин,течен аналгин и хомеопатично някакво против болка, но ефект никакъв.Имам 2 инжекции флостерон.Първо ме лекуваха за дископатия...Simple SmileСемейния лекар ме изпрати на невролог,който пък ми написа направление за болница с такава диагноза, но скенер нямам правен.Надявам се да ми направет в болницата.Нищо не мога да направя сама, а не съм свикнала някой да се грижи за мен, и сега ми е много кофти, а на всичкото отгоре и много боли!!

# 382
Tedi_nez, добре дошла в отбора.Зареди се с мнооого търпение и знай, че винаги може и по зле. Поне това разбрах от всичко изчетено в българските форуми за ДХ.Съвет приятелски: накарай невролога си да те прати на МРТ, скенера е общо казано -по добър рентген.

# 383
Уважаеми съфорумци, искам да ви помоля за малко свежа/до 9-12м/информация от тези, които са ходили на балнеосанаториум в Павел баня, Баня, Хисаря, с.Баните.Какви са условията, как е с процедурите и т.н. Рових по интернет, но инфото е изключително разнопосочно, вероятно защото има хора ,които ходят да търсят на първо място облекчение и бягство /поне за малко/ от болките, а други предимно за купон или релакс.Извинявам се, че излизам леко извън темата, но съм решил да опитам и това преди да легна под ножа.

# 384
Преди години ходих на Павел баня и не бях доволна.От екстензиите се влоших.Поне пробвах и това да не се чудя дали помага.Миналата година неврохирурга ми каза да отида на почивка и аз напълно изключих Павел баня.Отидох по нои на Карловските бани.Но не във Стряма където казват че базата е добра.Бях в една почивна станция до болницата за рехабилитация.Процедурите ги правих в тази болница.Това там са истинските им бани с банчето и калта на открито през лятото.Станцията не беше супер лукс прилични условия Имаше басейн който ползваш безплатно, колко то си искаш .От рехабилитаторите също бях по доволна от колкото в Павел баня.Станцията беше почти празна явно хората не знаят как да си уредят почивката.На свободни цени стая с 2 легла 15 лв на легло.С 3 без тв 10лв.Аз отидох в първите дни на програмата може и за това да нямаше много хора.Останах доволна но е добре да се стои 15 дена аз бях за10.Процедурите ми бяха тангентор физ тирапия гимнастика вакумен масаж и през ден в банчето ако искаш други си доплащаш.На Павел баня с тангентор не можеш да се уредиш.

# 385
здрасти аз съм ходил на павел баня 2 пъти и сега бях на хасковските минерални бани.имам херния от 10 години 2 операции на едно и също място-рецидив му казват лекарите.и сега имам пак херния за трети път пак на същото място л5-ес1.вече съм станал половин доктор,няма лечение което да не съм опитал.включително и скенаро терапия преди един месец.така че ако имаш въпроси питаи смело.ако си осигурен вземаш си направление от невролог за санаториум,трябва ти и бележка от работодателя че си осигурен,снимка от скенер,и с тези документи отиваш в нои.има комисия два пъти в седмицата,издават ти бележка и това е .за 15 дена ще ти струва около 150 лв,престоя в санаториума които си избереш останалото го пла
Уважаеми съфорумци, искам да ви помоля за малко свежа/до 9-12м/информация от тези, които са ходили на балнеосанаториум в Павел баня, Баня, Хисаря, с.Баните.Какви са условията, как е с процедурите и т.н. Рових по интернет, но инфото е изключително разнопосочно, вероятно защото има хора ,които ходят да търсят на първо място облекчение и бягство /поне за малко/ от болките, а други предимно за купон или релакс.Извинявам се, че излизам леко извън темата, но съм решил да опитам и това преди да легна под ножа.
ща нои.

# 386
здрасти аз съм ходил на павел баня 2 пъти и сега бях на хасковските минерални бани.имам херния от 10 години 2 операции на едно и също място-рецидив му казват лекарите.и сега имам пак херния за трети път пак на същото място л5-ес1.вече съм станал половин доктор,няма лечение което да не съм опитал.включително и скенаро терапия преди един месец.така че ако имаш въпроси питаи смело.ако си осигурен вземаш си направление от невролог за санаториум,трябва ти и бележка от работодателя че си осигурен,снимка от скенер,и с тези документи отиваш в нои.има комисия два пъти в седмицата,издават ти бележка и това е .за 15 дена ще ти струва около 150 лв,престоя в санаториума които си избереш останалото го пла
Здрасти gandi64, колко време след операциите получи рецидивите? Аз съм вече 6-месец след операцията и постоянно си имсля, че ще ме схване . Хирурзите ме наплашиха, че ако мърдам много ще се получи пак, а то не става да живееш в скафандър!

# 387
Здравейте, оперирани ,

Искам да ви попитам знаете ли  какво точно са правили при операцията на дисковите хернии ?Херниирания диск ли са махали или ?
gandi64 , благодаря ти от името на всички ,че се включи във форума , за да споделиш премеждията си  с нас  Hug
РАзкажи ни , ако обичаш как започна всичко при теб , от самото начало .

# 388
Ганди, благодаря за включването, процедурата за отиването я знам, по скоро ме интересуват условията за лечение и почивка , леч. процедури и резултати накрая.С една дума, има ли смисъл от едно такова начинание, защото, ако отидеш в някаква мизерия ,в която няма и кьорав специалист дето мааалко да ти помогне, не си струва само ядовете ,да оставим парите. А иначе, колкото ми е неприятно за теб с тези рецидиви, ти си като манна за нас, неоперираните все още . Така, че се присъединявам към Елпида и бъди подробен и обстоятелствен :къде, кога, при кого си опериран, за колко, кога и как се появи рецидива, класическа или ендоскопска беше и т.н. и т. н.Пиши Ганди ...и много.Ако има и други като теб, нека се включат.Благодарим ви предварително.

# 389
Не си ли виждала онова филмче в интернет?Ако искаш послеи ще го пратя?Показва ендоскопския метод.Изрязва се излязласа част.

Общи условия

Активация на акаунт