операция на дискова херния!

• 233 318
  • 604
  •   1
Отговори
# 360
Аha, медианни са му херниите, милиметри никъде не са казали, но при по-голямата херния е излязъл 2/3 от диска. И аз, ако бях в такова състояние, бих се страхувала да ме пипат. Истината е обаче, че като го наместят, обикновенно това става в края на работния ден, се прибира вкъщи с изправена стойка. Него го облекчава накланянето надясно и ако не е бил на терапия вечер е извит като дъга. Оплаква се главно от много силни болки в кръста и изтръпване на левия крак. Понякога след работа, казва че едва се добирал до колата. Sad
А иначе всеки нов лечител е по-голям специалист от другите, разбира се! Wink

elpidaelpida, правят операции, прегледах пак сайта http://www.schoen-kliniken.de/English/Clinics_New/Behandlungszen … n=196_201_231_232, ето:

Spinal surgical procedures
State-of-the-art surgical procedures for the correction and stabilisation of spinal deformities (scoliosis, kyphosis)
Surgical treatment of herniated discs (minimally-invasive)
Implantation of disc prostheses in the lumbar and cervical spine
Minimally-invasive decompression of the spinal canal after spinal stenosis (vertebrostenosis)
Minimally-invasive anterior or posterior fusion techniques of the lumbar, thoracic and cervical spine.
Stabilisation techniques with state-of-the-art implants (artificial vertebral bodies, artificial discs, bone transplantation and autologous bone)
Minimally-invasive stabilisation procedures of osteoporotic fractures (vertebroplasty, kyphoplasty)

# 361
  Ванилия ,
От това ,което чета , виждам ,че си права .
Но оставих моята приятелка да ми преведе .Иначе , както ти казах , не знае нищо за тази клиника .

# 362
И аз съм така.Не са ми определили размера на херниите.Но са долу горе такива само че аз съм жена и с по малки дискове и каналът е по тесен Иначе херниите ми са еднакви но на л5 с1 каналът е по широк защото от там почва г мозък и не го притиска.Аз напуснах работа защото едва се пребирах.Сутрин леко куцаща след обяд вече превита.И все така през цялото време.На л4 л5 е опряла в г мозък а в това положение ман терапия е рискована.От колко време са оплакванията?

# 363
По-сериозни са от две години. Неговите хернии са на L3-L4 и L4-L5, а при L5-S1 има само протрузия. Не знам ако тръгна да броя масажиралите и намествалите го, колко ще излязат, на прима виста ги изкарах 8, но сигурно забравям някой. Wink
За жена е по-приемливо да не работи, но на мъж ще му се смаже самочувствието отвсякъде. Той и без това се чувства зле от това, че аз нося чантите с покупки, детето, куфарите /като пътуваме/ ...
Като не работиш поне имаш възможност да почиваш, не ти ли действа добре продължителната почивка?
Със свекърва ми постоянно навиваме мъжа ми да пробва поне две седмици да лежи и да не ходи на работа, но не се съгласява.

# 364
Да се включа и аз да ви "зарадвам" с нещо. Днес ходих при GP  за направление.Тя беше в отпуск и сестрата и докладва сутринта пре мен: "Отрязоха ни направленията по средата на тримесечието и доиде депеша от НЗОК да се дава само по едно направление за специалист НА ГОДИНА, включително и на хронично болните". Представяте ли си какво означава това?Абсолютна ИДИОТИЯ !!!Ако това е истина, честно ви казвам ще емигрирам.Егати държавата, егати здравеопазването!...... Вземат ни всеки месец грешни пари и на всичкото отгоре да си плащаме и за прегледите, и за лечението и за операциите! Нямам думи....   

# 365
Колкото до клиниката във Vogtareuth - имам познати немци оперирани там.На едната женица и е сменен диска -много тежка операция.На втория месец беше на работа, а работи тежка работа в супермаркет.Операциите са същите каквито правят в Мюнхен-едно към едно.Не им правя реклама, но това ми е информацията от сестра ми и общите ни познати.И ако тези цени, които се споменават напоследък във форума за България са истина - отивам там да се оперирам.Аман от кожодери, дето и се упражняват на наш гръб !

# 366
Dzupo , а там колко излизат тия операции ?
И какво е това GP , дето излиза  в отпуска и няма заместник .Вярно е ,че направлянията до средата на месеца свършват .Аз също исках за ЯМР , не че ми е спешно , но моята невроложка вече няма лимит .Ама как така по едно направление на година за специалист ! Това важи ,но за очен лекар , а сега за всякакъв специалист ли ? Това не го знам , нали съм в болнични , но ще разбера каква е работата .Щото това си направо за бунт !

# 367
Външно се употребява като компреси или крем в случаи на:
- натъртвания и подкожни кръвоизливи
- травми на ставите - навяхвания и изкълчвания
- леки измръзвания
Вътрешно приложение в хомеопатията: То е най-важно, с най-бърз и сигурен лечебен ефект!
Афинитета на АРНИКА към меките тъкани и мускулите, кожата, сърдечносъдовата система и особено към капилярите, вените и кръвта определя и приложението й в хомеопатията.

NB! АРНИКА е първото хомеопатично лекарство за ШОК, съпътстващ физическа травма, независимо от какъв характер!

* АРНИКА е първото и главно хомеопатично лекарство, което се дава при травми на меките тъкани и мускулите - удари от тъпи предмети, падания, транспортни злополуки. Тя спомага за преодоляване на шока от травмата, ако има такъв, премахва изцяло или поне значително намалява болката и ако е дадена непосредствено след инцидента, може да предотврати образуването на подкожни кръвоизливи или да спомогне за по-бързото им разнасяне, ако такива вече са започнали да се образуват. АРНИКА значително съкращава срока на възстановяване и предотвратява развитието на инфекции в раните.

* АРНИКА се прилага много успешно пред- и постоперативно при хирургични интервенции, включително и в стоматологичната практика при екстракция на зъби за намаляване на кървенето, избягване на усложнения (развитие на инфекция), скъсяване на оздравителния период и овладяване на болката и шока от травмата.
* Счупвания, навяхвания и изкълчвания.
* Черепно-мозъчни травми включително и кома, както и последиците от такива - главоболие, частична или пълна загуба на памет, епилепсия, менингит и др. (да се има предвид, че в тези случаи могат да бъдат показани и други хомеопатични лекарства, затова оплакванията, които остават след такива травми, се лекуват само от специалист).

Болният може да е със замъглено съзнание и не съвсем адекватен, но въпреки това да твърди, че се чувства добре и няма нужда от помощ, а всъщност състоянието му е сериозно.
* Травми на гръбначен стълб.
* Дадена при първите признаци на хеморагичен инсулт, може да спомогне за по-бързото разнасяне на кръвоизлива и за пълно възстановяване.
* АРНИКА е показана при мускулна умора след изтощителна физическа работа, дълги изморителни преходи, или прекарана безсънна нощ с чувство за разбитост след това. Действа укрепващо след прекарани изтощителни заболявания.
* Постоперационна пареза на сфинктерите на пикочния мехур както и задръжка на урината след физическо пренапрежение или раждане.
* Хематоцеле - посттравматично или постоперационно.
* Кръвоизлив в ретината на окото или диплопия (двойно виждане) причинени от травма, (вж. „Травми на окото). Може да предотврати развитието на посттравматична катаракта и ослепяване от наранявания на окото, ако се дава за известен период от време след травмата.

Показана е при:
* Дълбоки травми и операции на органите в областта на корема и в таза.
* Падания с разтърсвания на вътрешните органи.
* Постоперативна болка в корема.
* Травми на гръбначен стълб.

# 368
 Laughing

Конски кестен
Aesculus hippocastanum L.

Описание:
Високо дърво с конусовидна корана. Стъблото е покрито със сивокафява кора. Листата са срещуположни, сложни. Цветовете са събрани в едри, изправени нагоре гроздовидни съцветия. Плодът е сферична, зелена, покрита с бодли кутийка. Цъфти през април-май. Плодовете узряват през септември-октомври.
Разпространение:
У нас се среща като диворастящ вид в Преславския балкан, на 380-500 м надморска височина. Дървото е защитен растителен вид. Като декоративно дърво присъства навсякъде у нас в паркове и градини.
Употребяема част:
Използват се кората на по-млади стъбла и клони и семената.
Лечебно действие:
Венотонично, противовъзпалително, капиляроукрепващо и обезболяващо действие. Намалява увеличената склонност към кръвосъсирване и образуване на съсиреци - тромби.
Приложения:
• за лечение на хемороиди, разширени вени, тромбофлебити и други
• Доказано е, че екстракт от конски кестен понижава холестероловото съдържание в кръвта и оказва благоприятно влияние при атеросклероза
• при смилателни смущения, подагра, ревматизъм, ишиас и други
• В българската народна медицина семената на дивия кестен се използват при бронхит, кашлица, подагра.
Външно приложение: Настойка от ситно нарязани семена, киснати 15 дни в силна ракия (1:10) се прилага за мазане при ревматизъм, флебит, хемороиди. Счукани пресни листа се използват за компреси при разширени вени и язви.
Екстрактът влиза в състава на кремове против слънчево изгаряне. Спуканите и накиснати в ракия плодове (2:10) се прилагат за разтриване при ревматизъм, ишиас. Екстрактът се прилага външно за бани при невралгии, мускулни болки и др. Добри резултати се съобщават за употребата му при хипертрофия на простатата и варикоцеле. Клинично е доказан благоприятният ефект на гъстия екстракт от дрогата при синуити.
Дивият кестен влиза в състава на много фармацевтични препарати с противоварикозно и противохемороидно действие.
От семената (ситно нарязани) се приготвя запарка от 1 кафена лъжичка дрога и 300 см3 вряща вода. След киснене 2 часа запарката се прецежда и се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден. От листата и корите се приготвя отвара — 1 супена лъжица листа или 1 чаена лъжица кори се варят 10 мин с 300 г вода. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно.
Вътрешно приложение: 1 кафена лъжичка ситно нарязани семена се заливат с 500 мл вряла вода. Кисне 2 часа. Пие се по 100 мл 15 мин преди ядене, 4 пъти дневно. Кората се употребява по същия начин като ври 10 минути.
Внимание! В по-големи дози билката е отровна. Да се приема само по лекарско предписание

Интересно дали помага при болки ? Щом говорят за ишиас , значи действа и на нервите , а това че има противовъзпалително действие е много добре !

# 369
При всички те си неуспешни методи на лечение пробвах какви ли не простотии.Киснах краката в трина слагах си картофи лук зеле какви ли не салати .Мазах се с грес слагах кисело мляко хардал тамян оцет ракия яйца и какво ли още не...Наред с почти всички рекламирани или не мазила..Пробвах рецепти на Ванга пих елексирите на Хлебаров и....Последно спах на върбови клонки.Събудих се цялата в листа....ПИСНА МИ искам си нормалния живот!!!

# 370
Elpida, разбрах ,че става въпрос за всякакъв специалист и бях ужасен, вбесен и прочие ...сен.Смятах да те помоля да провериш, има ли истина в това .Aко се окаже вярно -си е  просто ГЕНОЦИД. За цени /оттатък/ съм писал, че са ориентировъчно наполовина на тези в Мюнхен . Знаеш ,че зависи колко са херниите, къде са и т.н. и т. н. Аз ще си пратя CD oт ЯМР    за оферта и ще решавам.

# 371
dzupo, прегледах назад в темата, но не можах да открия - би ли повторил приблизителните цени на въпросната клиника (Vogtareuth) за операция на дх ... да спестявам от сега.

Аз съм здравно осигурен от работодателя към "дженерали закрила" и ми плащат всичко - лекарства или операция ако се наложи. Трябва ми амбулаторен лист, рецепта и фактура, но за амбулаторния лист, трябвало па направление от GP-то. Сега в понеделник ще ходя при тая шматка (GP-то), дето ми каза че съм имал шипове и ако само ми измънкя за едно келяво направление за невролог - горко й.

# 372
Ориентировъчно 2500-3000 евро, НО както писах по горе има опции и за сваляне и за вдигане на цената. Зависи много неща -сложността на операцията, къде и колко са ти ДХ, че дори и от доходите ти и финансовото ти състояние.Има и организации които можеш да убедиш да ти поемат, поне част от сумата ако я нямаш.Като събера повече инфо ще пиша пак, че така взе да се получава малко като платена реклама.

# 373
aha , това което написах по -горе е симптоматично лечение и изобщо не решава проблема .Дискът ти е разплескан и "виси "и а иди да го оправяш с билки .Това ми е пределно ясно .Аз също бях готова да скачам на операционната , даже ново бельо си купих и нощница ,но моята невроложка рече " Не ти давам да се оперираш " .И аз реших първо да проуча нещата , да събера информация , че един ден като легна под ножа , а то ще стане , да знам че поне малко съм се подсигурила и не съм попаднала при случаен човек .

# 374
Имам дискова херния,но все още не се знае точно каква е.Предстои ми влизане в болница и скенер...сванах се на 15.05 сутринта и на следващия ден направих процедура с иглотерапия.В началото ме боля,после болката отшумя и се почувствах по-добре.Днес обаче беше точно обратно.Вместо да отшуми,болката се усили!Едвам издържах процедурата.Като се прибрах в къщи видях, че на 2 места от иглите е текла кръв.Това нормално ли е?Просто болката беше толкова ужасна, че не мога да я опиша!Ако някой може да ми помогне с някяква информация,моля пишете ми.Утре ще имам пак процедура и направо ме е страх да отида.Предстои ми влизане в болница на 20.05.2008г. и съм доста объркана в момента.Но съм съгласна да правя всичко, стига да я няма болката.Хернията е на  S5 -L1.

Общи условия

Активация на акаунт