Слънцезащита 2021 - VI

• 78 776
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Включвам се в хубавата ви тема, за да похваля слънцезащитата на Биодерма с цвят - Photoderm Cover Touch.
https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/cover-touch-spf-50-svetl-cvyat
Има плътно покритие, като фон дьо тен, матира и издържа цял ден / ест. в края на деня вече има леко лъщене, но се преживява/. Кожата ми е смесена, а цвета който взех е Golden, като за лятото, една идея ми е тъмен /с перспектива, че ще хващам тен Grinning /, но като го нанеса с бюти блендер и прелея добре няма проблем.
Отделно преди него слагам друга слъцезащита, защото от този трябва да се слага пестеливо, защото иначе става много наплъстено и седи тежко.
Безцветната ми слънцезащита е на Dr. Derm Proffesional, също много добро поадение.
https://drderm.eu/produkt/%d1%81%d0%bb%d1%8a%d0%bd%d1%86%d0%b5%d … 0%b5%d0%bc-spf50/

И последно да добавя отзив за един автобронзиращ лосион на Biobaza, който дойде вчера и тествах веднага. Много е лесен и приятен за нанасяне, бързо попива и днес имам много лек и естествен тен, една идея по-тъмен от моя, не е фрапантно, не е оранжево, не е на петна. Супер е! Даже довечера мисля да повторя процедурата Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 15:54 от Mamma_knows_best

# 136
Има ли доволни от марката Carroten,искам да пробвам този продукт:

Carroten Coconut Dreams Слънцезащитен сух спрей мист SPF50 x200 мл
отзиви и за състава:

Butane, Alcohol Denat., Propane, C12-15 Alkyl Benzoate, Diisopropyl Adipate, Octocrylene, Homosalate, Undecane, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Tridecane, Isobutane, Cocos Nucifera Oil, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Arachis Hypogaea Oil, Ascorbyl Palmitate, Beta-Carotene, Bis-Ethylhexyl Hydroxydimethoxy Benzylmalonate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Citric Acid, Daucus Carota Sativa Extract, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate, Isopropyl Myristate, Lecithin, Parfum, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, BHT, Hexyl Cinnamal
благодаря

# 137
  • What are you laughing at?
Има ли доволни от марката Carroten,искам да пробвам този продукт:

Carroten Coconut Dreams Слънцезащитен сух спрей мист SPF50 x200 мл
отзиви и за състава:

Butane, Alcohol Denat., Propane, C12-15 Alkyl Benzoate, Diisopropyl Adipate, Octocrylene, Homosalate, Undecane, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Tridecane, Isobutane, Cocos Nucifera Oil, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Arachis Hypogaea Oil, Ascorbyl Palmitate, Beta-Carotene, Bis-Ethylhexyl Hydroxydimethoxy Benzylmalonate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Citric Acid, Daucus Carota Sativa Extract, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate, Isopropyl Myristate, Lecithin, Parfum, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, BHT, Hexyl Cinnamal
благодаря
Здравейте не съм специалист, но в съдържанието на този продукт има химикали, които предизвикват алергични реакции, хормонални нарушения, клетъчно увреждане и т.н.
Обърнете внимание на тези, в нета има много информация: Octocrylene, Homosalate, Ethylhexyl Salicylate, BHT.

# 138
Този мисля да вземя тази година за цялото семейство (За лице си ползвам други, но на децата им кажа лицето с това за тяло).
https://www.eau-thermale-avene.bg/slnce/slnce-grizha/slncezashch … ko-za-deca-spf-50
Не съм го ползвала този, но досега от продукти на фирмата нямам оплаквания.
Тази година го ползвам за дете. Доволна съм, малко и по-плътен от спрей.

# 139
  • София
Здравейте, да похваля тениращия слънцезащитен крем на SVR Spf 50+. Много съм доволна, аз съм с много тънка, комбинирана и чувствителна кожа, склонна към зачервяване и алергии.  Естествено, като за минерален крем апликирането е малко по-трудно, но текстурата попива бързо, не лепне, цвета се слива с кожата и стои много свежо,  има матов завършек. Аз го ползвам под пудра. В момента е на промоция, преди да го купя си бях взела мостричка:

Скрит текст:

За съжаление, този на мен ми подейства много зле.
Час и половина след нанасянето му все още лепнеше гадно.
Предизвика ми невероятен сърбеж и парене, едвам стигнах до офиса, за да го измия. Поредните 20лв на вятъра 😢

Оказва се, че кожата ми е много чувствителна към слънцезащитни продукти. Продължавам да търся нещо, може и да не е тонирано, за чувствителна кожа, да не лепне и да не лъщи, а по-скоро да матира. Ако е тонирано, то поне да е само леко, да не е плътно като ФДТ.
Засега съм що-годе доволна от Uriage Roseliane, spf 50, тониран.
От La Roche се обринах.

# 140
  • What are you laughing at?
Ellie D съжалявам, аз също много трудно си намирам козметика, за чувствителната ми кожа. И държа да изпробвам даден продукт,  преди да го закупя. Да, за съжаление много трудно човек може да се "докопа" до мостри. Аз много исках на Avene този:

Но нямаше мостри. Дали, случайно сте го пробвала?

# 141

Този на Bioderma помага ли за повече тен? Точно към него съм се ориентирала (фактор 50 но спрей версията). Много съм бяла и мисля, че трябва с този фактор да започна. Поне докато не почерня малко.

Честно казано - може би не е най-подходящият продукт, срещала съм други с такъв фактор, които претендират, че стимулират производството на тен, но този - по-скоро не. Почерняла съм съвсем, съвсем малко, но още не съм се добрала до море/басейн(тенът е "правен" изцяло в градски условия), така че може и аз да не съм най-добрият пример за сравнение.

Ако някой друг го е ползвал, допълнителни мнения биха били полезни.

# 142
Вчера си купих този продукт на isdin:

Изключително приятен, лек, не лъсвам. За сега ми е страхотно попадение. Цял ден не лъснах и отгоре гримът ми не мръдна, та и за основа е подходящ.
Цената е под 30лв някъде за 50мл.

# 143
От къде го взехте?

# 144
  • София
Вчера си купих този продукт на isdin:

Изключително приятен, лек, не лъсвам. За сега ми е страхотно попадение. Цял ден не лъснах и отгоре гримът ми не мръдна, та и за основа е подходящ.
Цената е под 30лв някъде за 50мл.

Подкрепям! Ползвам го и аз от една седмица. Чудесен е. Не оставя бял филм, не мазнее, разнася се лесно, попива добре, отгоре може да се нанася СС, ВВ или друг грим продукт без да се смъква, Защитава добре. Харесах го много. Сравнявам с прословутия Екран на Кларанс, който ползвах в последните месеци - ами за сега и този на Исдин не му постъпва по нищо. Заредила съм се с 3 бройки (2 от показания на снимката и един тониран) от промоция в някой аптечен сайт беше и излизаше на цена около 22 лв.

# 145
Dona-Flor, тонирания много ли е тъмен?

# 146
Лале, от едната аптека в Мол Парадайз, не помня коя.
Мисля, че са ги заредили по повечето аптеки вече.

# 147
И аз наскоро писах за този слънцезащитен. Като допълнение ще кажа, че аз ползвам третиноин, тоест кожата ми е фоточувствителна и този крем ме предпазва добре. Кожата ми е мазна и акнеична и не влошава положението и става отлична основа за грим. Гледах го наскоро на много добра цена в аптека Софармаси. Моят е от Ремедиум.

# 148
  • София
Dona-Flor, тонирания много ли е тъмен?

Gera, тъмен е, но като се разнесе придава приятен тен, адаптира се към този на лицето. Аз съм почерняла вече и ми стои добре, въпреки че по природа съм много бяла и непрекъснато пазя лицето. Но вече имам тен и като нанеса тонирания крем стои незабележимо. Да призная, не го бях пробвала до сега. Отворих го и пробвах заради твоето питане. 💐

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 13:09 от Dona-Flor

# 149
Dona-Flor, попитах защото повечето тонирани са тъмни, а аз не почернявам като нося постоянно 50 фактор и ми стоят като маска. Много грозно 😫
Само на Авен б-протект ми пасва цвета, но не и на кожата...

Общи условия

Активация на акаунт