Слънцезащита 2021 - VI

• 78 756
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Ами не е точно така, не всичко за чуъвствителна кожа е ок като състав. А Eucerin пък специално светят в червено, в INCI Beauty, рейтинга му е 0 от 20...

# 586
  • 1st floor
Непокорна, да не ми солената и не толкова чиста вода да е причината??
Възможно е...Благодаря за препоръките! Работя близо до Графа и ще мина от там.

# 587
Ами не е точно така, не всичко за чуъвствителна кожа е ок като състав. А Eucerin пък специално светят в червено, в INCI Beauty, рейтинга му е 0 от 20...

Любопитно ми е, какъв е проблемът с Eucerin? Аз винаги съм била с много сензитивна кожа и проверявам съставки стриктно. Не съм видяла нещо проблемно и кожата ми толерира, а е супер капризна по принцип. INCI Beauty сайтът, който Гуинет Полтроу промотираше, ли беше, за естествените съставки? Ако е същият,много дерматолози и кожни екперти не са съгласни с техните препоръки.

# 588
Много ми е интересно някой като каже не съм видяла проблем, сякаш проблема ще е видим на повърхността или ще дойде от няколко намазвания веднага. Говорим за съставки, които се смятат за вредни за човешкото здраве при системна употреба и дано никой не разбира в дългосрочен период колко. Аз лично си имам проблем с щитовидната жлеза и половината съставки по тези продукти се дават като разрушител на ендокринната система и т.н. Като вземете всяка една съставка от даден етикет може да си я проучите и самостоятелно, но се иска много търсене/четене, а не всеки е склонен да инвестира това време, иначе информацията си я има с или без приложение за улеснение. Спирам дотук да коментирам, повечето хора и без това не ги интересуват състав и могат да махнат с лека ръка и какво толкова, то е същото като да ядеш системно джънк или Макдоналдс или да си пушиш по 2-3 цигари на ден и да кажеш, че са малко и не си личи проблем, да в конкретния момент може и да не си личи.

# 589
Дами, получих някаква алергия и сега от почти всякакви мазила ме сърби. А ми предстои море, трябва ми висока слънцезащита без парфюм и аромати.
Авен не става, защото си купих техен и след 2-тия ден се обринах. 😩
Някакви идеи? Миналата година бях с Уриаж (спрея) и Биодерма (олиото), но тогава нямах проблем с козметиката и ароматите.
Гледам някакви варианти, не са много, но има, но ми се иска да чуя някакви отзиви. Иначе знам, че е проба-грешка, ама доста скъпо ми излизат тези проби вече.

# 590
  • в Кошера
Дами, получих някаква алергия и сега от почти всякакви мазила ме сърби. А ми предстои море, трябва ми висока слънцезащита без парфюм и аромати.
Авен не става, защото си купих техен и след 2-тия ден се обринах. 😩
Някакви идеи? Миналата година бях с Уриаж (спрея) и Биодерма (олиото), но тогава нямах проблем с козметиката и ароматите.
Гледам някакви варианти, не са много, но има, но ми се иска да чуя някакви отзиви. Иначе знам, че е проба-грешка, ама доста скъпо ми излизат тези проби вече.

Уви, проба-грешка е, да. Затова по възможност потърси мостри. Peace

При всички случаи е добре да заложиш на максимално изчистен състав, тестван за алергии, без цвят и аромат, за реактивна кожа.
Освен Авен, разгледай Биодерма, Ла Рош Позе, Юриаж - всички те имат слънцезащитни линии за нетолерантна/атопична/реактивна кожа. Както за лице, така и за тяло.

# 591
За алергията (вече получена) съм най-доволна от Ла рош позе - слънцезащита + измивен + крем. След жестока слънчева алергия по лицето имах цепеща се и кървяща кожа - всичко ми щипеше и дразнеше, не можех да я облекча, за да спре да се цепи. Пръсках термалната вода на Авен и взех по препоръка на аптекар Ла рош серията Cicaplast (беше преди няколко години) и останах очарована. Без никакво дразнене за 3 дни цепенето и кървенето престана. Имат и тестери.

# 592
Много ми е интересно някой като каже не съм видяла проблем, сякаш проблема ще е видим на повърхността или ще дойде от няколко намазвания веднага. Говорим за съставки, които се смятат за вредни за човешкото здраве при системна употреба и дано никой не разбира в дългосрочен период колко...
Абсолютно съм съгласна. Ако проблемът се появяваше веднага нямаше конкретния продукт да се ползва дългосрочно и съответно нямаше да нанесе непоправими щети. Дано не се случва.

# 593
За алергията (вече получена) съм най-доволна от Ла рош позе - слънцезащита + измивен + крем. След жестока слънчева алергия по лицето имах цепеща се и кървяща кожа - всичко ми щипеше и дразнеше, не можех да я облекча, за да спре да се цепи. Пръсках термалната вода на Авен и взех по препоръка на аптекар Ла рош серията Cicaplast (беше преди няколко години) и останах очарована. Без никакво дразнене за 3 дни цепенето и кървенето престана. Имат и тестери.

Тъкмо бях при моята кожна лекарка, освен антихистамина ми изписа… Цикапласт на Ла Рош 😃, но не кремът (аз си го имам вкъщи и си го ползвам от години за други цели), а спрей, той е с по-лека консистенция и не седи мазно. Тъй че с това ще се мажа да си успокоя свръхреакцията. Освен това ми даде и няколко тестера на слънцезащитна козметика - 1 на Ла Рош, 1 Юсерин и 1 SVR.
Имаш ли спомен кой точно крем и слънцезащита си ползвала? То аз ще трябва да тествам със сигурност, цял няма да купя без да съм го пробвала поне 2 дни.

# 594
Мила, ползвах бебешки 50+ (синееше на цвят) но марка не си спомням. След този случай за лице и деколте съм с екрана на кларанс и повече експерименти не си правя Heart Останалата част от тялото не си показвам по никакъв повод, освен ръцете и то среден ръкав. Другото което установих по така неприятен начин е, че като си обезкосмя ръцете и съм по къс ръкав имам слънчева реакция. Затова, гадно, не гадно, си ходя с космите по ръцете…

# 595
Беки, случайно да е този 😅

Това е детския крем на Биодерма на малкия, ще взема да го тествам и него, но много трудно се размазва… аз затова не ги харесвам като цяло детските за моята кожа, но ще пробвам.
Много е странно това за обезкосмяването 🫣, дано да нямаш много. Сега почнах да се чудя дали не е някаква реакция и при мен, защото бях малко след лазерна епилация, но аз нямам слънчева алергия, а такава от мазила, без слънцезащита нямам проблем, но за морето няма как, и бенки имам много и татуировка нова, задължително си ми трябва фактор 50.
Ще споделя как е минало след пробите 😆.

# 596
Много ми е интересно някой като каже не съм видяла проблем, сякаш проблема ще е видим на повърхността или ще дойде от няколко намазвания веднага. Говорим за съставки, които се смятат за вредни за човешкото здраве при системна употреба и дано никой не разбира в дългосрочен период колко. Аз лично си имам проблем с щитовидната жлеза и половината съставки по тези продукти се дават като разрушител на ендокринната система и т.н. Като вземете всяка една съставка от даден етикет може да си я проучите и самостоятелно, но се иска много търсене/четене, а не всеки е склонен да инвестира това време, иначе информацията си я има с или без приложение за улеснение. Спирам дотук да коментирам, повечето хора и без това не ги интересуват състав и могат да махнат с лека ръка и какво толкова, то е същото като да ядеш системно джънк или Макдоналдс или да си пушиш по 2-3 цигари на ден и да кажеш, че са малко и не си личи проблем, да в конкретния момент може и да не си личи.

Аз точно защото разбирам от съставки и ефекта им върху здравето, както и се интересувам от мненията и рецензиите на дерматолози за проблемни съставки попитах. Тези сайтове анализират само по състав без оглед на процентно съдържание на даденото вещество. Това обясняват дерматолозите - дозата прави отровата. Не е и тайна, че много прехвалени, уж чисти продукти са чиста маркетингова стратегия с цел лансиране на собствената марка.
Ойсерин или нещо друго в крайна сметка всеки си избира сам. Факт е обаче, че специализираните продукти - за чувст.,  алергична кожа, т.н., обикновено са тези с най-малко съставки, най-малко "химии" на пазара.

# 597
Мила, може и този да беше, но не съм доволна - не рискувай, нали не ме опази от последствията…

# 598
  • Сливен
Здравейте.Моля за мнение за тези два крема.Търся добро матиране.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010028644
https://www.laroche-posay.bg/anthelios/anthelios-anti-imperfecti … -krem-spf50-plyus

# 599
Ззравейте ,понеже я няма слънцезащитата на Миша ,днес си купих от ДМ ,СЗ на Хада Лабо.
Използвам само тяхната серия кремове ,околоочен и серум и съм доволна .
Днес видях че имат СЗ .
Ще прикача състава и може ли да кажете дали е ок?
Също някой ползвал ли я е?

Общи условия

Активация на акаунт