Остави ме в момент на нужда

• 26 346
  • 988
  •   1
Отговори
# 585
Бившият ми ми е звънял мъртво пиян в три сутринта без даже да знам с кого и къде е пил. Щях да отида да си го прибера, ако можеше да ми обясни под кое дърво в София точно е. Докато разбера, че се е прибрал, ми се скъси живота. Разликата е, че бях влюбена и той ми беше приоритет.
Трябвало е да чета форума и да му се накарам, че ако го бяха изнасилили, щеше да е по негова вина, ама уви.

# 586
Ама това защото ми пука, ако си легне с друга.
Аз мислех, че защото си загрижена да не би да му се случи нещо лошо, а тя каква била работата. 😄

# 587
  • София
Ами, прави се така - може ли да разчитам, че ще ме прибереш, защото ме е страх от таксита, Торбалан и таласъмите в тъмното?

Аз така правя, ако искам някой да ме докара и откара, за вас не знам.

И точно вързаните кънки и език са го подразнили, тя каза

Явно не е планирала да се напие. Не се е и сетила да пита превантивно, защото не го е очаквала. Човек не може да предвиди всичко. И ми е меко казано странно да има правото да потърси помощ от близките си, само когато предварително ги е подготвила за... неочаквани ситуации... какъв оксиморон само.

Ама това защото ми пука, ако си легне с друга.
Аз мислех, че защото си загрижена да не би да му се случи нещо лошо, а тя каква била работата. 😄

Абе, не съм чак толкова загрижена, че някой ще му пръсне г*за, колкото щях да съм, ако беше жена, ама в днешно време, и това си е реална опасност Joy

# 588
Глупости! Ще се обадиш ... ама пу ти копаеш.

Добре де, филм бил гледал. А с тоя филм не може ли да е изпил 1-2-3-4 бири, например? Ами ако няма кола?

# 589
  • София
Да беше казал, сори бейби, пил сАм повече от тебе, не моа ти помогнЪ Smile А ако няма кола, отива да я прибере с такси... а не я оставя тя да се прибира сама, пияна, с мазния таксиджия.

# 590
  • София
Евенце, ще се обадя, как. Не признавам с примка около врата.

Защото Лъвичке, така се прави.
Пък аз предвиждам кога ще се напия седмица преди това. И не от миналата година, а от когато изобщо пия. Знам точно колко мога да си позволя да се напия и пред кого и как мога да се излагам.

Че се е изпуснала и омазала пред любимия не е болка, сега ѝ е паднало. Не трябва да пада повече пред него, защото няма да подложи ръка. Да си знае, ама не ще.

# 591
  • София
Горджи, трябва да разбереш сега, че за не-перфектните за разлика от теб хора, важат други правила. Ама и нейният е такъв, та добре са се намерили. Ако беше умен и перфектен, щеше да си е изключил звука на телефона още с тръгването й към кръчмата Wink

# 592
Евенце, ще се обадя, как. Не признавам с примка около врата.

Защото Лъвичке, така се прави.
Пък аз предвиждам кога ще се напия седмица преди това. И не от миналата година, а от когато изобщо пия. Знам точно колко мога да си позволя да се напия и пред кого и как мога да се излагам.

Че се е изпуснала и омазала пред любимия не е болка, сега ѝ е паднало. Не трябва да пада повече пред него, защото няма да подложи ръка. Да си знае, ама не ще.
Като тръгнеш да падаш, рядко имаш контрол кое дъно ще удариш.

# 593
  • София
Същите правила са и за мен, и за нея и аз всяка перфектна или неперфектна девойка.
На мъж ще разчиташ като го оседлаеш и подковеш. Дотогава на собственият гръб и акъл.
И в най- кърканото състояние мозъкът работи на честота самосъхранение - къде съм, с кого съм, какво правя, колко още ще го правя, как ще се прибера и т.н

# 594
  • София
Същите правила са и за мен, и за нея и аз всяка перфектна или неперфектна девойка.
На мъж ще разчиташ като го оседлаеш и подковеш. Дотогава на собственият гръб и акъл.
И в най- кърканото състояние мозъкът работи на честота самосъхранение - къде съм, с кого съм, какво правя, колко още ще го правя, как ще се прибера и т.н

Виж, тука вече съм съгласна. Да се надяваме, че ще се научи. Засега стискам палци да научи, че поне този, нито е оседлан и подкован, нито може да разчита на него.

Иначе мисля, че има състояния на къркане, в които мозъкът изобщо вече няма режим самосъхранение. Но това само от странични наблюдения, опит от първа ръка нямам.

# 595
  • София
Има един лаф, че пияните Господ ги пази.

Всеки употребяващ алкохол си е изпитал границите по някое време. Ако не е - винаги има първи път. Та, тоз май е на авторката.
Темата обаче тръгна по един начин, с кратко сухо резюме какъв е той и какво не предлага, пък после направи завой. Затова и толкова разнолики мнения.

От голямото ѝ грамотно писане, хич не е конструирала темата като хората.
Ако! беше започнала - аз се напих, звънях, той ме отряза, едва съм се прибрала, после ми каза, че не е дошъл защото аз не съм му бла бла бла, мненията щяха да са много, много по- различни. Една нямаше да каже - май той има право.
Мисля си, че удобно се наместиха някои неща пост фактум в авторова угода...

# 596
Ако някоя тук ми каже, че би била ок приятелят ѝ да се метне с някоя леко позната на бар, а след това ѝ звънне пиян като гъз да го прибере, ще ѝ кажа, че лъже като циганка.

Може да му откъсна главата после, но ще ида да го прибера, особенно ако е много пиян. И не защото ревнувам, а защото може да пострада.

За мен да спреш да вдигаш и да откажеш молба за помощ е отношение към досадник или навлек. Не бих понесла това и повече нивгаш не бих му звъннала или потърсила. Много бих се засегнала. И въпреки това ако той ми звънне пиян след подобна сцена, вече зарязан имам предвид, и фъфли някакви неща и моли да го прибера - ще го прибера.  Не защото съм добра самарянка, а защото така е редно и човешко.

# 597
Значи ако не носи фамилията му, не може да разчита на него? На мен непознати са ми помагали повече, отколкото тоя на приятелката си.

# 598
  • София
Значи нищо не си разбрала.

# 599
Май всички се убедиха, че той не струва, като изключим Авторката. Тя открива в сладоледа чувства, скрити зад хладно поведение.

Общи условия

Активация на акаунт