Остави ме в момент на нужда

• 26 397
  • 988
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Бащата е много важен и за момичетата, и аз момчетата. Ролята на майката намалява с годините, тази на бащата се увеличава. И майката и бащата могат да научат сина на "джентълменско поведение", но от много различна позиция.

# 811
Аха, имаш предвид модел на подражание за момчетата. Да, може би има значение. Мое мнение обаче е, че повечето джентълмени /в смисъла на мъже с качествено отношение към жените/ ги създават майките им.

Не, няма как да стане, ако момчето не види подходящия модел в детството си – било баща, дядо, вуйчо, чичо, комшия, учител, треньор някакъв... Но мъжки модел, който да следва.
Знам, че обичайно по нашите географски ширини се преекспонира ролята на майката, разбирай свекървата, но ролята на свекъра, колкото и да е подценявана, е по-важна.
Ако изобщо го има в живота на децата му.

# 812
Бащата никога не е ключова фигура. Спокойно може да се замести от мъжка фигура по принцип с авторитет – дядо, учител, приятел на жената. За момчетата малко повече важна фигура, но като цяло по-скоро като свръх-аз, не като практикум. Като авторитет – има го там и трябва да се съобразяваш с него. Майката е тази, която показва и учи на света детето. Неслучайно казвам за всеки мъж – майка му е виновна.

# 813
  • София
Абсолютно, тук сме на едно мнение.
Без баща може, без майка- инвалид. По един или друг начин.

Всички тези мъже, които не искат да дават внимание на жените, майка им много ги е лишавала от такова.

# 814
Tulitta, написала съм двама грижовни родители. Те винаги са повече и по-добре конфигурация от всяка друга.

Най-добре си е да си имаш любящи майка и баща, пък и баби и дядовци...

# 815
  • София
Аз пък ще цитирм любимите думи на един терапевт с десетки години опит - след третата година, майката трябва да се отдели от детето. Няма да коментирам, дали мисля, че е прав. Но ми е ясно, откъде изхожда.

ПП: Той не беше използвал думата "отдели" Sweat Smile

# 816
  • София
Има същинско, има и емоционално отделяне. При такива случаи обикновено проблемът е емоционалното, иначе може и на 27 да го повива, пардон завива.

# 817
Терапевтът ти е недотав. Сигурно и американец.

# 818
  • София
И така ще стане... ако няма бащинска фигура да осъществи отделянето. Третият човек.

Ама завихме в съвсем друга посока. То верно, че темата е мармалад, ама авторката все още я чете.

Босилке, не е мой. Българин е. Голяма работа в бранша.

# 819
Къде отиде момичето с ключа да ви направи забележка накъде завихте и отпрашихте?

# 820
И така ще стане... ако няма бащинска фигура да осъществи отделянето. Третият човек.

Ама завихме в съвсем друга посока. То верно, че темата е мармалад, ама авторката все още я чете.

Босилке, не е мой. Българин е. Голяма работа в бранша.

Ами ако авторката иска още да се коментира по темата и връзката и трябва да пусне още информация. Дадената бе сдъвкана, предъвкана и окачествена.

В момента просто си лафим по теми покрай темата и чакаме ....

# 821
  • here and now
Ще се окаже, че все пак авторката има талант да привлича внимание. Може приятеля да не се е впечатлил, но ние тук 55 страници го правим.
Викам да минаваме зодиите и да се местим в друга тема.

# 822
  • София
Мани, ще ни заключат. А тя още не е отработила стратегията как да задържи господин изключен звук на телефона Joy

Сериозно обаче, щом до страница 55 не сме изгонили авторката, значи може и да й помагат нещо нашите глупости. Та спирам извън темата.

# 823
Да говорим за времето.

# 824
  • SF
Да, да, ще й помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт