Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 73 508
  • 834
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Здравейте.Не познавам изброените парфюми, но мога да дам принципно мнение да се използва лек и ненатрапчив парфюм, особено ако има и хапване.

# 346
Парфюмни, скоро ми предстои събитие и за пръв път не знам кой парфюм да сложа.Дрескода е официален, събитието също.
Знам,че е строго индивидуално кой какво харесва, но имам нужда от леко побутване.
Колебая се между:
Baccarat rouge 540
Gentle fluidity gold
Oud satin mood
Memo Marfa
Miss dior Edt

Аз бих Oud Satin Mood или Marfa. Но по-скоро сатена. Той и Oud Silk Mood са ми сред топ елегантните парфюми. Ако си направя класация от топ 10 най-елегантни и класни парфюми, и двата ще са вътре.

# 347
  • Пловдив
Аз бих сложила Marfa. От всички той ми стои най-добре. Останалите също харесвам, но Marfa е най-женствена.

# 348
Може ли някой да сподели мнение за Juliette Has a Gun Into the Void и V Canto Mea Culpa?
Безумно ме привлича да ги взема на сляпо...

Относно питането на дамата преди мен, аз съм за Марфа.
Не ми е любимият парфюм, определено, но не мога да си изкривя пръстите или езика, и да напиша или кажа, че не е наистина красив и крайно различим парфюм.
Според мен би паснал страхотно на официално събитие със строг протокол и определен дрескод.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 21:38 от Jollie

# 349
  • Бургас
Определено Марфа, топ парфюма е.Kissing Heart

# 350
  • на майната си
Хм, видях че назад обсъждате Costa Azzura на Том Форд, имам прайвит бленд шишето, сигничър линията не съм я тествал.
Мирише странно, супер нетипичен, но същевременно неприятно-интригуващ аромат. Тренирал съм доста време в различни зали, ами на потен мъж не ми мирише. По-скоро акватик с леко цитрусово-дървесна посока, подсладен с ванилия, съвсем небрежно. Мистична асоциация си правя - моментът, в който Едмон Дантес стъпва на остров Монте Кристо, водорасли, море, скали и съкровища, скрити в дървени сандъци, пропити от солената вода на Адриатическо море.
При мен се представя завидно добре, трайност над 10 часа, излъчване над средното, не бих казал, че е благоприятен за носене в офиса, по-скоро за специални поводи, независимо от сезона. Много труден "летен"  аромат, не бих препоръчал за покупка насляпо.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 22:03 от Lewiss

# 351
Съвсем наскоро пробвах Costa Azzurra TF. В първата минута много ми хареса, дори за мен, но съвсем след малко вече си стана мъжки. Има нещо горчиво - тръпчиво в него. За мъж, лятото, е много да. Не ми е банален и изобщо не ми е потен. Но за себе си го отписах.

# 352
Lewiss, аз много пъти съм писала с каква кожа съм "надарена"... рядко нещо, което е масово харесвано, на мен ми застава. Не харесвам повечето парфюми, защото изваждам от тях нечувани миризми! Като ви казвам потен мъж, повярвайте ми. Парфюмиран вчера и с риза, която е облякъл вчера. И душ не е взимал от вчера. Работя с много мъже и имам възможността и "удоволствието" да усещам уханията им в няколко степени на развитие - от току що изкъпан и с чисти дрехи, до ... да не ви разправям. Та моята кожа го твори това с Costa Azzurra, сигурно парфюмът не мирише така на повечето хора.
Всъщност, проблемът с това как усещам ароматите, може да е в носа ми, в мозъка в обонятелния център, но това е положението. Ето и любимата и правеща фурор Делина, е истинска гадост за мен.

Днес бях на лекар и май прекалих с пет фъс с Diva на Ungaro, въпреки че времето навън позволява и още по-зимни парфюми! Но с влизането лекарката ми каза: ау, колко хубаво ухаете! След 10 часа с всякакви хора тук, това е като награда за сетивата.

# 353
Азалия, напълно те разбирам. За мен Делина също беше ад върху моята кожа. Върху други хора е страхотна,но имаше зверски гадна нотка,която избиваше върху мен.
Напоследък се улавям,че стари любимци също вадят кофти нотка и се чудех на какво се дължи. Установих,че при мен промяната настъпи след преминат covid-19. Надявам се с времето да се нормализират нещата, защото стигнах до момент, в който бързах да отмия най-любимия си парфюм евър.

# 354
За щастие не се е случвало с любим парфюм, но и не е едва след covid-19, а е още от преди него...

# 355
  • by the sea
Честно казано и аз бих се затруднила с такъв избор, а и зависи къде е събитието
Ако е навън бих сложила Marfa, иначе не.

Не познавам oud satin mood, но звучи най-подходящ.

# 356
При мен когато вече ми поминаваше(да кажем около 2 седмици след първите симптоми) Ковида известно време долавях отчетливо единствено и само миризма на спирт от парфюмите.Нищо друго.Но след като си завърнах напълно нормалното обоняние не мисля,че има промяна🙄

# 357
  • на майната си
Азалия, именно затова е темата, да споделяме усещания, възприятия и мнения. Все пак парфюмерията е вид изкуство, макар в днешно време да е все повече бизнес, та е нормално да има различни мнения по различни аромати или въпроси, касаещи точно тях. Blush

# 358
Здравейте Simple Smile
Отдавна не съм писала в парфюмната тема, но искам да споделя впечатления Simple Smile
Както знаете съм фен на теменужките, та в търсене на поредния виолетов парфюм се натъкнах на Afnan Violet Bouquet.
Таааа, никакви виолетки няма в него! (възмутена съм!) Това е Бакара на 99%. Имах щастието да пробвам това парфюмно чудо (Бакара) - е, йод и бинтове имаше при мен, не е мой в никой си случай Simple Smile Таааа каква беше изненадата ми като се напръсках подобаващо с Афнан, очаквайки лилав облак....а получих болнично отделение. Знам че Бакара има много фенове тук, та ако ви се иска пробвайте го.
    [/list]

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 10:48 от лорелай

# 359
    • София
    Парфюмни, скоро ми предстои събитие и за пръв път не знам кой парфюм да сложа.Дрескода е официален, събитието също.
    Знам,че е строго индивидуално кой какво харесва, но имам нужда от леко побутване.
    Колебая се между:
    Baccarat rouge 540
    Gentle fluidity gold
    Oud satin mood
    Memo Marfa
    Miss dior Edt

Имам всички без Gentle fluidity gold. За такъв повод бих избрала Memo Marfa, без изобщо да се замислям. Женствен и класен аромат. С нищо не дразни и дори много се харесва на околните. Те и другите са хубави, ама някак има шанс да насочиш много вниманието към себе си и не се знае, дали ще е в положителен смисъл, тъй като всички хора имаме различни възприятия за ароматите. В крайна сметка, каквото и да ти кажем, когато застанеш пред рафта и остане само изборът на парфюм, ти вътрешно ще си усетиш с кое ще се чувстваш най-добре.

Относно парфюмите с пачули, тъй като ми е любима съставка (или поне беше преди ковид), моите налични са:
    Moonlight Patchouli Van Cleef & Arpels
    Midnight Poison Dior
    Miss Dior Le Parfum Dior
    Patchouli d’Angkor Boucheron
    Patchouli Elixir Reminiscence
    Elle Yves Saint Laurent
    Allure Sensuelle Eau de Toilette Chanel
    Angel Eau de Toilette Mugler
    My Burberry Black Burberry
    Coromandel Eau de Parfum Chanel
    Chance Eau de Parfum Chanel
    Благодаря за предложенията по-горе, ще ги прегледам и може да допълня нещо в колекцията с ново пачули Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт