Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 72 691
  • 834
  •   1
Отговори
# 630
Имах неблагоразумието, защото съм на хлад, да си пръсна Vanille Patchouli Eau de Parfum Molinard, който разменям от сума време и никой не го ще Laughing Майчице мила, голяма, ГОЛЯМА грешка дори и на климатик! Все едно потънах в казан с черен шоколад и се давя вече, а отгоре някой ръси и какао на прах, та въздух да не мога да си поема!

# 631
Все едно потънах в казан с черен шоколад и се давя вече, а отгоре някой ръси и какао на прах, та въздух да не мога да си поема!

звучи великолепно, чак ми се прииска да го имам
но на теб май не ти допада
чудя се защо не поръчах това пачули, което беше много похвалено тук и беше на отлична цена
https://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Patchouli-4712.html
(защото реших, че не подходящ сезонът, знам!)

# 632
Днес в жегата разносих тази красота.Нанесена към 10.00,с няколко(4-5)фъъссс изкара до преди малко.❤❤❤

# 633
Амарето, много се радвам, че Руж и на теб е харесал! За мен е много, много специален парфюм. Тая землиста нотка на цвеклото там е чудна и супер се вписва с всичко.
Develfen, Tulaytulah ми е един от най-най-любимите бадемови аромати ❤️. При това изобщо не ми хареса в началото, даже направо ме дразнеше това нещо как се извърта и откъде-накъде така киселее, но към втора-трета проба направо се влюбих и повече нищо дразнещо не усетих, само любов към марципана 😍

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 18:46 от tuali

# 634
.......... Ameer Al Oudh Intense Oud Lattafa ............

Страхотен е, точно  него днес разнасям и опознавам.При мен е много силен,траен и влачи 5 метра шлейф ....само дето не му е времето сега Laughing Това чудовище на студ ще е голяма красота. А бутилката е като масивно ,олежало уиски Yellow Heart

# 635
Скрит текст:
Все едно потънах в казан с черен шоколад и се давя вече, а отгоре някой ръси и какао на прах, та въздух да не мога да си поема!
Не ми допада, а търсех какао дълго... И още търся, но някакво, което аз съм си го измислила и се надявам някой парфюмер да го е претворил в течност. Сигурно, защото единственото предпочитано пачули за сега е Ангелското заради горчивината и това, че го усещам някак сухо. А тук е точно като течен шоколад - има лека сладост и някак усещам консистенцията му като кремообразна, затова усещането за течен шоколад е толкова реалистично.

# 636
Borea прилича ли на Lucrethia?

# 637
  • Франция
Напръсках се с мостра на Iris Perle, която поръчах от любопитство, след като Miyako го спомена - стори ми се най - подходящ за Еньовден.
silver pearl, много се радвам, че ти е привлякъл вниманието и си го тествала Simple Smile
Тези зелени-билкови нюанси би трябвало да са градински чай (Clary Sage), доколкото знам обаче, марката ползва екстракти от някаква алпийска разновидност, има я и в други техни парфюми, нещо като "подпис" на бранда.
За мен точно тези оттенъци правят парфюма уникален.
Разкажи какви други мостри поръча? Hug Flowers Rose

# 638
На мен Руж много ми допадна, в някакъв момент ще го взема непременно.
Странен, но жив и носим, усеща се и цвеклото, и тамяна, но е  някак закачлив, приятен.
В жега май не бих го носила.

Най - накрая успях да пробвам прасковата и черешата на TF.
Наострила бях уши да чуя тракането на токчетата на онзи чичо Flowers Rose, ама тц! При мен само прасковка.
Дали ми бяха много високи очакванията, не знам, пък и не съм го носила, само от този тест са ми впечатленията, но очаквах много повече - влиза в графата: 'ако ми го подарят ще го нося", но сама не бих го купила дори на такова намаление.

Черешата пък, въобще не ми хареса. Една такава какофонична ми се стори, не е за мен.

Праскова взех на Mancera,  Vanille excusif Много симпатичен парфюм, ще го ползвам и аз с кеф покрай моите момичета.

# 639

мирише на цвета си, но не и на формата на бултилката - ще ми се да е една идея по-пищна или поне капачката да не е толкова скучна

# 640
Miyako,  писали сме едновременно и сега те прочетох.
Така става, като се щурам между кухнята и компютъра,  щях да изгоря вечерята! Blush
Градинският чай явно като билка  е по - различен от екстракт, защото не го разпознавам, но зеленият акорд е наистина много интересен.
Имам мостра и от Vanille Havane.  Много пипнати парфюми са и двата, при първа проба ванилията ми хареса безумно  - череши усетих, ванилия, някакъв ликьор и фин тютюн, но при следващо носене, кой знае защо си го представих на висок мъж с брада и кожено яке.
Бих се радвала някой около мен да го носи, но лм не обича сладки парфюми и не го оцени.
Кои други би препоръчала за проба?

# 641
Аз също си мълчах за терзанията ми от последните 2 седмици, но виждам, че не съм сама..... та не усещам и аз почти никакви парфюми..всичко се изпарява за 15 мин. .. а днес съм с Girl of Now, който би трябвало да е атомна бомба Simple Smile
Гледах доста клипчета на рускини по темата за топлата и студената кожа...общи приказки само! Споделената статия от преди няколко дни обобщава всичко много синтезирано и ясно Simple Smile Благодаря за нея!
В пълен парфюмен шок съм..идва ми да си изхвърля всички парфюми, защото не ги усещам или стоят толкова различно от това, което помня, когато съм ги тествала или когато съм ги носила преди месец...Знам, че най-вероятно е заради безумната жега навън, но все пак.....
Споделете любими парфюми за тези +30С навън Simple Smile)

Любим ми е Girl of now -благодарение на прекрасното ревю на Денси и мненията на дамите от форума си го купих. Абсолютно blind buy-беше,нооо любов от пръв мирис 😄. Не знам каква кожа съм 😁,но при мен Girl of now-в топлото време(септември или октомври беше),въобще не го усещах. Много за кратко. Почнах да го ползвам отново в по-студено време,еее умирах от кеф... Хем съм със синуит,постоянно слабо обоняние и пак си го усещах 😍. Така,че пробвайте го  в по-студено време. Не съм парфюмен спец,но според мен повече се "разкри" аромата 😁❤❤.

Ако и shine-a e така и е подходящ за лято ,ще го взема и него. Толкова парфюми съм набелязала,че се чудя кои да са ми първите 2-3 😄 за покупка. Слагам,махам от кошницата. Wink .  Носи ми се нещо Уау 🤪,както бях споменала в предишен коментар. Ама то голям избор,големи дилеми 😁😁.

# 642
Добро утро уханни Simple Smile

Ще се "скрия" в свежестта на елховата гора Simple Smile
SOTD Soul of the forest Maison Margiela
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/Soul- … Forest-41185.html

# 643
  • sofia
Аз също си мълчах за терзанията ми от последните 2 седмици, но виждам, че не съм сама..... та не усещам и аз почти никакви парфюми..всичко се изпарява за 15 мин. .. а днес съм с Girl of Now, който би трябвало да е атомна бомба Simple Smile
Гледах доста клипчета на рускини по темата за топлата и студената кожа...общи приказки само! Споделената статия от преди няколко дни обобщава всичко много синтезирано и ясно Simple Smile Благодаря за нея!
В пълен парфюмен шок съм..идва ми да си изхвърля всички парфюми, защото не ги усещам или стоят толкова различно от това, което помня, когато съм ги тествала или когато съм ги носила преди месец...Знам, че най-вероятно е заради безумната жега навън, но все пак.....
Споделете любими парфюми за тези +30С навън Simple Smile)

Любим ми е Girl of now -благодарение на прекрасното ревю на Денси и мненията на дамите от форума си го купих. Абсолютно blind buy-беше,нооо любов от пръв мирис 😄. Не знам каква кожа съм 😁,но при мен Girl of now-в топлото време(септември или октомври беше),въобще не го усещах. Много за кратко. Почнах да го ползвам отново в по-студено време,еее умирах от кеф... Хем съм със синуит,постоянно слабо обоняние и пак си го усещах 😍. Така,че пробвайте го  в по-студено време. Не съм парфюмен спец,но според мен повече се "разкри" аромата 😁❤❤.

Ако и shine-a e така и е подходящ за лято ,ще го взема и него. Толкова парфюми съм набелязала,че се чудя кои да са ми първите 2-3 😄 за покупка. Слагам,махам от кошницата. Wink .  Носи ми се нещо Уау 🤪,както бях споменала в предишен коментар. Ама то голям избор,големи дилеми 😁😁.
Да, най-вероятно Girl of now ще остане за по-хладно време, защото преди месец, когато го тествах беше наистина разкошен Simple Smile В Shine версията усещам ананас в началото и ми е малко по-сладък от оригинала.... като вайб доста си приличат. Вчера в тази жега момичето така се "изкриви" върху кожата ми, че усещах само неприятен плосък и потен мускус...нямах търпение да се изкъпя Laughing
tamar, и аз се зачудих онзи ден дали да не пръсна Angel Muse EDP, но се удържах.... Laughing но пък днес съм със смокиновия Angel и мога категорично да заявя, че Mugler е вълшебник!!! парфюмите на този бранд са единствените, които върху моята кожа не се "изкривяват" /усещам си нотките, които са написани във Фрагрантика и няма изненади според типа на кожата/.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 09:30 от Pipelotta

# 644
  • София

чудя се защо не поръчах това пачули, което беше много похвалено тук и беше на отлична цена
https://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Patchouli-4712.html
(защото реших, че не подходящ сезонът, знам!)
Аз си го взех, защото отзивите във fragrantica ме впечатлиха. И цената, разбира се, позволяваше сляпо стреляне. Много са ми смесени чувствата. Харесва ми, че е почти вечен, че има развитие, но при мен е поне 4 часа, докато се стигне до сладост. До тогава е горчив сироп за кашлица. Точно за горещо време ми се струва по-подходящ, поне за моята кожа. Надявах се да надделяват топлите, шоколадови нотки, уви, не е така. Но ако още го има, поръчай си го. Заслужава си.

Общи условия

Активация на акаунт