Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 72 710
  • 834
  •   1
Отговори
# 615
Ох, tuali, направо си те представих! Като Анджин-сан с казана и канчето. Joy

# 616
  • Pazardjik
Chocolat ,розата в Choe edp отговаря на вашите желания свежа,мощна направо отвява главата,като любов от пръв поглед.https://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Chloe-Eau-de-Parfum-1733.html

# 617
  • sofia
L'Artisan Premier figuie тази смокиня и аз я заглеждам отдавна. откъде си я купувате..по БГ сайтовете не я намирам... Sad

# 618
Ммм аз имам Интенз, велик смокинов парфюм е.

# 619
  • sofia
Аз усещам лавандула в Lovely SJP.

За щастие цитрусите са ми все още обожаеми! Зеленият кристал на Chanel ми счупи главата, без да си мия косата го усещам, пръснат вчера в 16 часа.
Издържам жегите трудно и не си представям в такова време плътен парфюм, ще се задуша.

Азалия, нали това имаш предвид - CHANEL Cristalle Eau Verte EDT ?

# 620
# 621
И аз в кюпа, помислих, че нещо не съм наред.Какво ли не пръснах, Шансовете, Теракота, Сън ди джоя... нищо не се задържа, при мен е 39 градуса.Смеете се не смеете се-пръснах Ейнджъл Мюз Simple Smile

# 622
  • София
Аз пък днес съм с Vanitas EDP Versace и в тази горещина е разкошно разхаждащ. Много добре си излъчва навън, и на климатик е прекрасен. Миналото лято много си го носех, добре че се сетих, че го имам Simple Smile

# 623
и на мен малко неща ми издържат в жегата
пръсках предишен ден Ameer Al Oudh Intense Oud Lattafa (последният, като влезе, да затвори вратата), скри се по-бързо от очакваното, но зимата ще бъде истинска бомба, а на шал очаквам да бъде почти вечен - много е красив, наистина отговаря на приликите, а цената му е много по-ниска Yellow Heart
днес съм с бялото фере (което-го-няма-във-фрагрантика) - трябваше да сложа нещо по-резливо и горчиво - утре! Flowers Leaves

# 624
Момичета и момчета , кажете нещо за ексклузивите на Шанел Bel Respiro , 1932 и пр.

Денси , права си за Borea . Macadamia трябва да го пробваш.Току що го пръснах много хубаво бадемово,кокосово гурме с тубероза .Усеща се ванилията с подложка от сандалово дърво..
Иначе SOTD
https://www.fragrantica.com/perfume/Michael-Kors/Gorgeous-64629.html
Точно ми е в жегите , а при нас е страшна влага.Тютюн не усещам ,цветни и дървесни нотки..

# 625
Бореа е един от най-хубавите парфюми на Тицана. Просто е чуден, женствен и пищен.
1932 година и Bel Respiro са си шедоьоври за мен. Особено 1932.

# 626
Да, и аз това писах преди време, а от тогава стана още по-горещо. Нищо не пръскам през деня, само вечер като е по хладно. Няма смисъл.
Пробвах много неща на скоро, и нови и стари, обаче в тези температури не можах да разбера много нито от мирис, нито от трайност.
Който питаше за Армани приве - хубава е много Арабската Роза, от всички на тази тема роза+уд ми е най-любима. Обаче този тип парфюм ми омръзна вече напълно.
Цялата серия иначе е много добра, Амбре Есентрико и Блу Тюркоаз са моите фаворити.

Тази история с температура на кожата ми е малко бабини деветини, някои и от двете групи ми стоят добре, както и други от двете-зле. Плюс това може да се пръска и на дрехи и коса, те нямат температура, а резултат същия. По-скоро има значение според мен естествената миризма на човека която съществува независимо колко често и щателно се хигиенизира, както и обонянието, което може да е същото както да чуеш гласа си докато говориш и на запис. Само че няма как да помиришем на запис.
Имам познати, на които почти всичко им отива, както и такива, на които много парфюми стоят доста странно, да не кажа лошо. Аз съм във второто число, никакъв Булгари, Шанел, Есте Лаудер, Кензо не ми стои добре, независимо от пирамида,цитрус, мускус, амбър и тем подобни.
Булгари пък изобщо не ги усещам, само като нещо за чистене на баня минава мирис за 10 секунди и изчезва.
Като стана дума, нямам какво да кажа за новия им Омниа, освен жалко за красивата опаковка. В нея нищо и половина.

Малко (съвем малко) по-добре беше това, като Фанта екзотични плодове или нещо подобно.

Когато имам желание за плодове и захар, предпочитам да ги консумирам във вид на храна, а не парфюм.

Срещнах и Палома Пикасо оригинал-евала на който може да го носи, разкошна работа и не прилича на Франк. Представям си какви са били първите му издания преди реформите на ИФРА.

Мажи Ноар Ланком също много ми хареса, ще го пробвам по-обстойно пак когато е под 30 градуса.

Нарцисо Амбрее Нероли си отговаря на заглавието, за мен е по-лек, ефирен и носим целогодишно. Обаче ми се стори че и 10 минути не издържа на ръката ми, а пръсках поне 5 пъти. 🙄
Най-интересното, оригинално и прекрасно откритие ми беше Ком Де Гарсонс Руж ❤️

Ако си спомням правилно, tuali беше писала за него.
Въпреки, че опаковката ми прилича на еритроцит или петно от борш, самият парфюм е толкова хубав-като газирана напитка от цвекло, мента в комбинация със смола и тамян. Звучи странно, но комбинацията е запомняща се и приятна Абсолютно унисекс. Намерна е правилно тънката разлика между уникален парфюм и причудлива миризма в бутилка с пръскалце.

# 627
  • Viena
Доста странна комбинация, ще се пробва този Руж.

# 628
Чета ви с удоволствие и е време и аз малко да поразкажа.
Вчера и днес в голямата бургаска жега нося Altamarea Villa Buti - трябваше му топло, за да се развие качествено, да трае по-дълго и да излъчва поне две идеи по-силно. Прекрасен мек микс от бергамот и мандарина, подплатен с роза, ветивер и кедър. Пиперът и джинджифилът, които са споменати в описанието, се усещат само като леко пикантна нотка, без да излизат от плавната линия на парфюмната композиция.
Ето го:
Скрит текст:
https://gourmethouse.bg/parfium-uniseks-villa-buti-altamarea

Получих от мила дама три интересни парфюмни мостри:
https://www.fragrantica.com/perfume/Majda-Bekkali/Tulaytulah-30549.html
Много странно се почувствах след проба - едно към едно с La Dolcissima Villa Buti, а парфюмните им пирамиди са съвсем различни. Ако Ла Долчисима е млада италианска дукеса, то Tulaytulah е богата мароканска наследница. Ла Долчисима е мек и ефирен, Тулайтулах (дано го пиша правилно) е бъбрива знойна арабка.
Другата Majda-Bekkali е https://www.fragrantica.com/perfume/Majda-Bekkali/Tendre-est-la-Nuit-21552.html
Много подправки, като в магазинче нейде из марокански пазар, аромат на карамфилови пръчици, и най-хубавото бе, че в жегата изобщо не ми беше душлив и тамянен. Би се развил прекрасно в студ, но не навън, а пред запалена камина.
https://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Guillaume-Paris/Mecan … -Desir-52036.html
"Механикът на удоволствието" или по-скоро в по-свободен превод "Механизмът на удоволствието" с право е описан като повече дамски (франкофоните в групата да ме поправят, моля).
Интересен аромат, който предстои да опознавам. Като че лятото му е малко топло, ще го разнося рано сутрин, когато още не е напекло и душно. Не е толкова лек и акватичен, колкото очаквах, но и не успях да го усетя напълно, че вече бях пръснала три различни и обонянието ми каза стоп Simple Smile

Получих най-после и прелюбопитния ми https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Moro-Di-Venezia-62949.html. Чудех се защо е този припадък по творенията на Паоло Теренци Simple Smile
Скрит текст:
От утре ще го нося редовно, защото сега му е времето - развива плътен, цветно-дървесен аромат, хиноки му дава нотка на свежест и чистота, а цитрусите, ананасът и касисът - точната доза сладост. Странно е, че навън на полъх се усеща много по-отчетливо, вътре в помещение нещо се губи. Не е сладко-диабетен, няма острота, няма ръбове - има чисто, осезаемо и запомнящо се присъствие.
Много мой (благословена интуиция!) Както би казала баба ми, "тамън ти е" Simple Smile

Спокойна, уханна и магична вечер, ladies! На всички именички - здрави, сияйни и щастливи!

ПП. Поправка - desir е желание, не удоволствие (парфюмно замаяна, съм си мислила за plaisir, то при толкова разкоши как няма). Така че точният превод е "Механика на желанието".

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 00:49 от Анонимен

# 629
А бе, аз добре си го усещам! До душ, та и след това. Не ми е проблем трайността и излъчването, по-скоро ми е странна промяната във вкусът ми и количеството парфюм, което мога да понеса върху себе си. Проблема е в това, че нищо в шкафа ми не ми се носи и не ми носи същите емоции, изключая парфюмите купените напоследък. Но пък като знам колко парфюма съм подминавала мръщейки нос... Ей ся ми е паднало да наваксам здраво и поне няма да ми е скучно. Simple Smile Да му мисли банковата ми сметка. Smiling Imp
За сега ММ още не е възразил, дори напротив. Постоянно се в навира се в мен, та това ме успокоява, но сутринта в автобуса се озъртах като пръднала, като си знам с какво количество се полях Rolling Eyes Нямаше набръчкани носове, нито слезли предварително, ама знам ли....Satisfied
и при мен става дума за завой във вкуса, който залитна в неподозирани посоки,  не на възприятието

Общи условия

Активация на акаунт