Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 72 211
  • 834
  •   1
Отговори
# 705
Имам само един любим летен аромат и това е Wood Sage & Sea Salt Jo Malone, няма такъв аромат.
От първото подушване ми е много голяма любов Simple Smile.
Кътам си тук в бутилката едно 30 мл, но няма да издържа и ще си взема нов Grinning
Става ли за покупка на сляпо или не?

# 706
Ооо, Дези, каква приятна изненада.  Радвам се, че се завърна.

За да не съм в спам - чакам с нетърпение едно мини Уд сатен мууд и една голяма отливка Бийч хът Амуаж. Последният малко ме разколеба в края на мострата, която разносвах и започна да ми създава асоциация за солена пресна краставица Simple Smile Въпреки това го пожелах за това лято,  пък ще видим.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 12:22 от Фръц!

# 707
  • София
Освен това  Fraiche не означава ли по-олекотена /разредена/ версия.

Съдържанието на ароматни масла при Eau Fraiche е между 1 и 3%, което е по-малко от съдържанието в Eau de Cologne разновидностите. Това са леки и свежи аромати, предимно подходящи за горещите летни дни. Най-добре е този вид аромати да се прилагат върху дрехи, защото трайността им върху кожата не е голяма.
Върху дреха прави петна така, че аз лично няма да го пръсна върху дреха

# 708
  • Sofia
Пак да си повдигна поста 😊Има ли някой който може да ми каже нещо повече за Guerlain aqua allegoria coconut fizz? Искам да си го взема, но нямам възможност да тествам 🙄🌹
Скоро го тествах точно след супер отзиви в нета. Изобщо не ми хареса - акватичен, с аромат на краставици и престояла салата.

# 709
  • София
Пак да си повдигна поста 😊Има ли някой който може да ми каже нещо повече за Guerlain aqua allegoria coconut fizz? Искам да си го взема, но нямам възможност да тествам 🙄🌹
Скоро го тествах точно след супер отзиви в нета. Изобщо не ми хареса - акватичен, с аромат на краставици и престояла салата.
Ух, не е добре ако е така 😃😝ще прочета обаче  още някой отзив. Благодаря ти! 🌹

# 710
Не е лоша кокосовата Алегория, но и нищо особено не е. Лек, не много траен. Мен ме освежава, но не е добре да го купуваш насляпо.

# 711
Имам само един любим летен аромат и това е Wood Sage & Sea Salt Jo Malone, няма такъв аромат.
От първото подушване ми е много голяма любов Simple Smile.
Кътам си тук в бутилката едно 30 мл, но няма да издържа и ще си взема нов Grinning
Става ли за покупка на сляпо или не?
Не препоръчвам покупка на сляпо, не за друго, а защото не е особено траен, до кожа е и може да се разочаровате. Като аромат и аз съм безкрайно влюбена в него и в Делириум често му пускат отстъпка. Заплюла съм при първа възможност една 30ца за 80 лева да се запася. Иначе не е цветен, солен, сухо мирише (не знам как по добре да го обясня), не е акватик, но става идеално за морето. Ако малката трайност и цената не ви притеснява стреляйте на сляпо, иначе по скоро не.

Азалия, благодаря! ✌️

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 14:19 от Lale_Lili

# 712
  • The Evergreen State
Ето и моя парфюмен избор от гардеробчето към днешна дата:

Chanel Chance Eau Vive

Miss Dior EDT

Bvlgari Mon Jasmin Noir

Mon Guerlain/Mon Guerlain Floral. Радват ме и двата но са ми взаимно заменяеми някак, затова ги нареждам заедно, харесва ми да ги нося в много топло време.

Dior Joy, не съм го носила лятото досега но може да пробвам да видя как се държи.

Мога да изкарам лятото с тези без да купувам нищо друго. Липсва ми обаче тръпката по нещо ново, нещо плодово или цитрусово, нещо което да ме зареди със свежест, младежко и опияняващо. Нещо което ще пръскам един сезон, няма да успея да изхарча и 1/4 от него и ще го прибера. До другото лято няма да ми носи същата тръпка и ще се нареди кротко при горните които също са почти пълни а ги имам от години. Сигурно разбирате дилемата ми..

# 713
Wood Sage & Sea Salt Jo Malone според мен не става за сляпа покупка, специфичен е.
Някой беше писал, че му ухае на дърво изхвърлено от морето и напечено от слънцето и точно така го възприех . Не е моят аромат, определено е интересен и различен, но си иска тестване (както може би всичко).
Тези дни разхождах Delina в жегите с доста пръскания, от време на време подухваше и разнасяше аромата, мисля, че лятото му отива.

# 714
Вчера тествах малко парфюми в един магазин, общо-взето нищо не ме заплени, освен кокосовата Алегория, която ми се видя доста приятна. Възможно е да е защото е летен парфюм, а другите не са били летни. Засега не съм си я купила обаче. За трайност - амии... три часа максимум. Пръсках на свивката на лакътя.

# 715
Lale_Lili,Dari_77 благодаря!

# 716
Lale_Lili , в Емаг Dolce & Gabbana The Only One е на супер оферта. Аз поръчах и утре ще е при мен, с код и БД.
https://www.emag.bg/komplekt-dolce-gabbana-the-only-one-zheni-pa … 792/pd/D0B7H7MBM/

# 717
Задължително ли е на кутията на парфюма да има гравиран код?
На опаковката на Еуфорията има само един четирицифрен , който е и на дъното на шишенцето. И два са с черни цифри, не са гравирани.

# 718
  • The Evergreen State
Във връзка с горните мисли все повече ми се върти в главата дали не е по-добре да се върна както преди години с един единствен сигничър парфюм. На пръв поглед звучи ужасно скучно но
- равносметката ми е че се привързвам към сигничъра в един момент много, имам спомени за конкретно време и събития с даден парфюм, околните също ме отъждествяват с него.
- ако поддържам бройка повече от един всъщност всичките до един ми омръзват към даден момент и стоят много повече време в шкафчето ми от колкото ако е само един парфюм който всъщност успявам да изпръскам без тотално да ми омръзне.
- мога да си купя нещо наистина скъпо, което не съм си позволявала преди без да изпитвам угризения.
- винаги имам нещо актуално за разлика от голямата бройка в която неизбежно парфюмите остаряват в един момент.
- влагам много повече себеопознаване към конкретните ми нужди към даден момент за да избера наистина правилния парфюм, този от който имам нужда което прави още по-вълнуващо намирането на Парфюма с главно П.
- отпадат всякакви дилеми с какво да се напръскам сутрин, вечер, за сватба, за празник или интервю за работа Simple Smile мъкна го навсякъде с мен.

Всъщност сега си дадох сметка че трудно ще продам това горното тук на тази аудитория Bowtie но наистина понякога ме налягат такива отцепнически мисли Smile

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 15:36 от Athena

# 719
[video][/video]
Във връзка с горните мисли все повече ми се върти в главата дали не е по-добре да се върна както преди години с един единствен сигничър парфюм. На пръв поглед звучи ужасно скучно но
- равносметката ми е че се привързвам към сигничъра в един момент много, имам спомени за конкретно време и събития с даден парфюм, околните също ме отъждествяват с него.
- ако поддържам бройка повече от един всъщност всичките до един ми омръзват към даден момент и стоят много повече време в шкафчето ми от колкото ако е само един парфюм който всъщност успявам да изпръскам без тотално да ми омръзне.
- мога да си купя нещо наистина скъпо, което не съм си позволявала преди без да изпитвам угризения.
- винаги имам нещо актуално за разлика от голямата бройка в която неизбежно парфюмите остаряват в един момент.
- влагам много повече себеопознаване към конкретните ми нужди към даден момент за да избера наистина правилния парфюм, този от който имам нужда което прави още по-вълнуващо намирането на Парфюма с главно П.
- отпадат всякакви дилеми с какво да се напръскам сутрин, вечер, за сватба, за празник или интервю за работа Simple Smile мъкна го навсякъде с мен.
Това звучи много яко като замисъл, само дето много се съмнявам човек, който се е докоснал веднъж до разнообразието и красотата на различните парфюми, познава много неща, да може да направи подобна стъпка, но пък ... Всичко е възможно Heart Eyes иначе радостта и удоволствието от един, но любим и ценен аромат са огромни. За мен обаче това е нереално, аз съм на настроения, мога да намаля общата бройка, но искам да нося различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт