ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 723
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Студена е, но заради компанията и спокойния плаж (в сравнение с юг), го преживяваме. Има и повече вълни,  ивицата е по голяма и не толкова като залив.. А бе там се каляваме:)

# 511
utro77, аз съм си спокойна, нали мойто джереме си седи на доброволен домашен арест та затова и няма как да си хване някой, в училището пък няма такива които да ги одобри, малко квартално до 7 клас е.

Kally May, това и аз го видях, но не е само до операционната система, на новите HUAWEI също не става.

# 512
utro77, аз съм си спокойна, нали мойто джереме си седи на доброволен домашен арест та затова и няма как да си хване някой, в училището пък няма такива които да ги одобри, малко квартално до 7 клас е.

Бе тя и мойта предимно вкъщи седи. В интернет са се запознали. Там си пишат. И бяха виртуални гаджета уж.
Да не ви разправям какви разговори съм виждала, бедна ви е фантазията. Дано имат акъл тези деца и да са разумни на практика.

# 513
Здравейте!😊 Ох, гаджета- маджета...моя е далеч още от тези неща .😊
Да ви кажа днес купих две помагала по български и литература, по препоръка на продавачката в книжарницата. Дано да не съм сгрешила. Показа ми няколко и думите и бяха, че тези ги предпочитали учителите .🤷  Взех ги и после се замислих, че сякаш избързах малко, но от друга страна каквито и да са, все са си по материала знам ли. 🤔.

# 514
т
Здравейте!😊 Ох, гаджета- маджета...моя е далеч още от тези неща .😊
Да ви кажа днес купих две помагала по български и литература, по препоръка на продавачката в книжарницата. Дано да не съм сгрешила. Показа ми няколко и думите и бяха, че тези ги предпочитали учителите .🤷  Взех ги и после се замислих, че сякаш избързах малко, но от друга страна каквито и да са, все са си по материала знам ли. 🤔.
[/b]

Тези цяла година чакат ред у нас, но за сега не е дошъл, на мен също ми ги препоръчаха.....

# 515
  • София
На Донка Кънева са много добри нещата. По литература не съм пробвала, но по БЕ сме имали нейни помагала в 4 и 5-ти клас и всичко е обяснено много добре. Сега има някакви намеци, че е изплагиатствано от друг автор, но аз не знам как стоят нещата, а и тези са достъпни в доста книжарници.

# 516
Гена, не си сбъркала. На Донка Кънева помагалата ползвам още с големия от пети клас. Когато пък той беше седми клас им ги поискаха и за училище. И аз четох, че е плагиатствано отнякъде, стари издания, ама тя граматиката си е граматика. А пък и тези стари издания няма къде да ги търся, та си купувам тези. Харесва ми как е обяснено всичко. Доста подредено, стегнато, с примери.

# 517
  • София
Ми то май един и същи потребител в тогаващната ни 7-класна тема го обясняваше, при всяко споменаване на името. Аз тогава чух за нея и започнах да купувам на наборчето помагалата по БЕ и ме впечатлиха с разбираеми и добре структурирани обяснения и една идея по-засукани задачи.

# 518
Благодаря, значи избора е правилен. Изобщо не ме интересуват подробности...😁 Важното е да е подходящо, добре поднесено. 😊 Значи ще учи по него след почивката 🤞☺️👍

# 519
  • Пловдив
С Донката работиха 5 и 6 клас. Изядоха го това помагало 🤭 То им беше повече от учебник.
Днес ни беше последния ден в училище. Вече и ние сме във ваканция. Учителката им спретнала тест като първи модул по формата за довиждане 😉 Предупредила ги, че иска на матурата задължително първи модул на всички да им е бетон с 65 точки. Оттам нататък да се борят във втория модул за повече точки. И по-малко от 90 точки било малко 🤔
Но лятото да почиват и да не решават нищо. Е, как да станат тези две неща едновременно?

# 520
65т на първи модул беше нещо непосилно за големия ми син. Сигурно миналата година над 100 теста е направил и сигурно само на 4-5 от тях беше безпогрешен на първите 20 задачи. Все нещо беше недовидял, недочел, недопресметнал. И на НВО обърка две, от лесни по-лесни, но аз щях много да се изненадам, ако не го беше направил. За сметка на това, втори модул винаги му се е струвал лесен и предразполагащ към допускане на минимални грешки.
Малкият ми е още Тъмна Индия по отношение на това кое ще му е лесно и кое трудно.

# 521
  • София
Аз изобщо не съм в час с помагалата, които обсъждате. Предполагам, че от курса ще им раздадат помагала. От училище пък нищо не са ни казали да искат нещо конкретно. Няма да взимам нещо, което не ни е казано, защото надали ще има време да се лавира между една камара помагала.

На моя позната синът й беше седми клас. Сега на подреждането на паралелките е наредила близо 500. Това нормално ли е? Масово мои приятелки и познати редят около 30 паралелки.

# 522
Е, те в София са 409 в държавния план-прием.

# 523
Набора няма да ходи на курсове . Просто не мога да си го позволя. Малкия ходи на логопед, ... няколко неща и е скъпо 😟 Големия учи, справя се доста добре, слуша в час и най-важното помни и това което казва учителката. Разчитам на неговата отговорност и подготовка през лятото. През учебната година ще присъства и във часовете - консултации по математика и БЕЛ. Слава богу е изключително сериозен към училище. Пък каквото стане. 🤷 Това е положението. Да са здрави!

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 21:03 от Гена

# 524
  • Майничка
Гена, най-важно е детето да е отговорно, да решава вкъщи за време и да проявява веднага инициатива за консултации, ако не разбере нещо. Абсолютно възможна мисия е постигане на отличен бал без уроци.

Общи условия

Активация на акаунт