ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 721
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Е, те в София са 409 в държавния план-прием.
Ох, Дидева, сега ми стана смешно след отговора ти, но е факт, че познатата, която всъщност е шефката ми, си взе отпуск за да реди 500 паралелки. Joy Нямам идея откъде ги е намерила толкова, а и по-добре да не питам. Grin

Гена, щом ти е сериозно момчето, няма място за притеснение. Синът на кумовете ни не ходеше на курсове и го приеха в НПМГ с доста висок бал. Беше изкарал 93 точки на олимпиада по химия. А отгоре на всичко е и двукратен републикански шампион по таекуондо и се скъсва от тренировки. Има ли желание нещата се получават. Много се радвам на такива деца.

На моята дъщеря много й щрака акълът, но е мързелива. Чудна комбинация!

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 21:45 от Тонка*

# 526
Подкрепям Гаргамела. Основното и най-важно нещо е личната отговорност, отношение към учебния процес и амбиции, желания. Сега пак имам около мен приятелско дете, което две години ходи на уроци по математика и накрая изкара 19 точки. Еми, насила не става. Ако самото дете не ще да поеме и да поработи и на Марс да ходи на уроци, все тая.

# 527
Днес се върнахме от море. Успя да пребори "До Чикато и назад" на плажа. Ще вадя помагалата тези дни. На уроци няма да ходи, но тук не е такава битка за места. Той има амбициите да ходи някъде след 7 клас. Аз също бях навита,  ама с тези ковид времена, не знам как ще станат работите. Ще го мислим като му дойде времето.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 22:12 от *PipiLota*

# 528
  • Пловдив
Показаните две помагала са много добри. Това по литература го имаме, преди тестове правихме  по някои въпроси, а Донка Кънева беше настолна книга.  Ханна, добре, че си ти , че да разбирам някои неща за училище, хаха. Това с 65-те точки за първи модул няма и до го чуя сигурно. Само това, че не трябва да решават задачи ваканцията. Все пак днес било първи ден от ваканцията, трябва да се релаксира. Изпратих я за няколко дни на гости при баба й, взе и помагалото по БЕЛ уж да прави тестове.

# 529
utro77, браво на тях, щерчето ползва нета за съвсем други глупости, а по вайбър и месенджър абсурд, гледа тик ток, тубата и още едно две но за нейните си неща, предимно си чете и следи корейските групи.

Ханна, желая ви приятна ваканция, да си отпочине добре, пък другото няма да избяга.

Всичко си е до дете и неговите възможности, а на изпит винаги може да се спече, или нещо друго да стане, толкова много варианти има, когато му дойде времето единственото за което ще се молим е - децата да са в кондикция, да се справят добре и да няма недоразумение. До тогава има много време, първо да видим как ще протечат нещата, как ще стигнем до тези моменти, пък тогава ще го мислим.

Девойката пак реши да се вихри в кухнята, реши да си пържи картофи, казах и да си вземе една тенджера за да ми е по - спокойно на мен, че фритюрника не ми се щеше да го вадя, а на тиган ще стане голямо мазало, да видим какво ще сътвори.

# 530
  • Пловдив
Moнд 😂 да добавя и че на 01.09. ще правят отново такъв тест и ако някой има по-малко от 60 точки ще иска разговор с родителите (това ми дойде в повече, но си е факт).
Тони, браво на девойката, че има желание да се вихри в кухнята. Моята също обича пържени картофи, но никога няма да се захване да ги прави. Само може да ги метне в air frier-а. Пази се от котлони, печки, да не се изгори, стои на два метра от котлона, ако трябва да разбърка нещо. Един път реши да измие чиниите. Като започна да търка разни мазни чинии и стана лошо и повърна. Голяма домакиня се очертава 😐

# 531
  • Майничка
Стегнахме с момата багажа за едноседмичен лагер. Операцията протече по следния начин:
ММ се спаси предвидливо в спалнята. Каретата, положена централно на стол в трапезарията, зее приветливо. Моя милост, опънала краци на съседен стол, доглежда първото полувреме и наставлява:
- Джапанки?
-Тук!
- Слагай отдолу! Плажни кърпи, бански, парео?
- Тук! - притичва чедото с купчинка.
- Вакуумирай!
Торба 1 поляга сплескано на дъното.
- Панталони, суитчър, тениски, тук ли са? Вакуумирай!
Торба 2 поляга върху торба 1.
- Бельо, чорапи, пижама? Вакуумирай!
Торба 3, свита на руло, се мушва отстрани. В почивката следват накъсани команди:
- Лекарства? Уплътнявай! Козметика, четка и паста? Пъхай отстрани! Шапка, чадър, фенерче, тетрадка, химикали...
- Архимед или Пенка Рангелова?-  плаха реплика от спалнята.🤓
- ... карти, 2 колоди! Пъхай в предния джоб! Зарядни, слушалки? Прибирай и тях!
Детето тегелосва като оверлог напред-назад и като чува "Готова си!", слага каретата до вратата и се срутва на дивана. Мачът започва пак.
В този сюблимен момент ММ се появява в  цялата си царствена прелест и й намигва "Виж майка ти колко е бърза и се учи!" 🤣🤣🤣

# 532
Аааа, на фритюрника снощи ми вика - дай ми го онуй гърмящото, баба каза да не го местя аз за да не разлея олиото, така му казва защото единия път така взе да и пука и трещи олиото че направо като изтребител се изнесе от кухнята, но после пък като и разясних нещата нямаше проблем.
Ама туй с мазните посуда и повръщането много кофти, иначе може да цапа на воля, после ти ще ги миеш, а като се задоми свекито и мъжо да му мислят, дано зетя да е по домакинстването, иначе ще се хранят по ресторанти и кетъринги, щерчето е на моменти в тва отношение, имаше период не искаше да ги мие като са мазни, затова гледах в началото да и давам такива дето само може да ги поизплакне, мина този период най - вече когато реши че ще си играе с водата и верото, все още си купава чат пат от балоните за да си играе навън с тях, на моменти си ми е като малко дете. Ако не беше такъв мързел кой знае какви вкусотии щеше да прави, но има време, като пораснат и се задомят, все ще домакинстват.

gargamela, екстра, куфара готов, почивката ще е екстра, дано и времето да е хубаво че да се наслади на това удоволствие.

PipiLota, все пак е прочела "До Чикаго и у дома", едно по - малко за четене, най - важното щом е прочетено другото може по всяко време да се отметне.

А аз от известно време се чудя нещо, дали има нещо общо това през коя част на денонощието си роден със това кога си по деен, в смисъл такъв - ако си се родил в ранния следобед и тогава да правиш нещата - да работиш, мислиш, домакинстваш и т. н., като гледам мойта, тя е по дейна от късно вечерта до към ранни зори, аз пък съм от ранен следобед до късно вечерта, рядко се случва да почнем от сутринта с кеф и желание.

# 533
Аз изобщо не съм в час с помагалата, които обсъждате. Предполагам, че от курса ще им раздадат помагала. От училище пък нищо не са ни казали да искат нещо конкретно. Няма да взимам нещо, което не ни е казано, защото надали ще има време да се лавира между една камара помагала.

На моя позната синът й беше седми клас. Сега на подреждането на паралелките е наредила близо 500. Това нормално ли е? Масово мои приятелки и познати редят около 30 паралелки.

Ее, не е нормално, но щом искат...По-лошо е с три паралелки, какъвто и да е балът поне 10 според мен. За учебниците -  ще дадат от ОТ и са много добри, тетрадка също, онлайн достъп за уроците също , но не пречи и някое и друго допълнително.
BlushStuck Out Tongue Winking Eye

# 534
  • в очите на дъщеря ми
Sweat SmileМа, хайде да се спрете Sweat Smile Sweat Smile, рекохте христоматия, купих христоматия, сега ново 20....сборници, прекрасната ще се откаже от майка си чрез Държавен вестник.......
Значи, девойката според мен не знае значението на няколко неща, сред които на първо място веро/гъба/мивка и продължаваме печка, моп, тиган и други такива забавни неща.......нищо, той живота ще я научи....или пък не, може да се появи ухажьор с потенциал..... Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile

# 535
  • София
Ханна, при такава изискваща учителка, хич не ви трябват курсове и уроци! Впечетлих се.
Иначе за мръсните чинии, моите и двамата ги е гнус да ги сложат в съдомиялната. Ама хич не ми пука - като им дойде времето или ще се научат, или ще трябва да забогатеят достатъчно, че да си наемат персонал Joy Майка ми навремето все ме плашеше, че свекърва ми щяла да ме изгони, пък ей на времената вече не са в полза на гонещи свекърви Wink

Гена, не го мисли. Правиш най-доброто и за двамата! В подобна ситуация съм и те разбирам, не се обвинявай! Ми ние пък няма да ходим на почивка по подобни съображения.

Мамзел Нитуш, не се престаравай с помагалата, че няма да ви стигне ваканцията Joy

# 536
  • София
Детето почна 'Немили-недраги' и чете. Трудно, с мъка, но чете. Все пак, преди това, развях въпросите от тази година и ѝ казах да решава какво ще прави.
Сборници няма да купувам. Засега. Нека да чете...
Иначе класната (тя е по мат) ще каже какво иска. Предполагам, че и учителката по бел от училище също ще посочи нещо. И от курсовете ще има. Та ще има над какво да се мъчи.

# 537
  • в очите на дъщеря ми
Gorg0nzola Sweat Smile нИдей, че лудостта ми, граници не знае....

# 538
  • София, в момента в любимото ми село Железница

На моя позната синът й беше седми клас. Сега на подреждането на паралелките е наредила близо 500. Това нормално ли е? Масово мои приятелки и познати редят около 30 паралелки.
Това определено е ненормално. Аз от сега знам подредбата, която ще направим. Избрани са определени паралелки 4-5 като наистина желани, предложила съм такава с 250 бал, ако вземе да се издъни по МАТ, което не ми се вярва, но кой знае, може всичко да се случи и на финала ще напишем и училището, в което в момента учи. То не е търсено и има хора с бал около 60.

# 539
  • София
Ми той Стаматов, като се изцепи учениците с бал под 400 да подредят поне по 80 желания и може хората сега по просто тройно правило да смятат при по-нисък бал колко паралелки да втъкнат Stuck Out Tongue Winking Eye

Мамзел Нитуш, то с подобни лудости има и други по продавалниците в нет-а. Разпознават се по многото неползвани помагала за определен клас. Ама създаващите сборниците надушиха и айде всяка година станахме: "по новата програма" Stuck Out Tongue Winking Eye За протокола имам 10 помагала по БЕЛ от каката за 5-ти клас. Това е топ на лудостта ми. Та от тогава си научих урока, да не се изхвърлям. Любимо ми беше едно: "Петокласниците пишат" с него си лягах да си го чета и цъках с език колко полезно инфо има. Щерката не го и докосна.

Общи условия

Активация на акаунт