ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 720
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Как се редят 80, да не говорим за 500 Thinking
Пак подпитвах моята - биология в нпмг и това е. Оптивам леко да убеждавам, че и математика сега + профил билогия/химия в 11/12 клас също е вариант. Засега не чува.

# 541
За помагалата съм в чуденка, ако взема някое дали изобщо ще го използва или само ще го прелисти и захвърли, таблицити по БЕ и Химията са във някое кьоше забутани, има и по Мат. за 4 и 5 клас бях и купила и тях не ги е погледнала, затуй може и да не купувам.

Щерчето беше много малка като я накарах сама да си изпере дрехите на ръка, първи опит почти успешен, втори опит и нататък си ги беше изпрала идеално, по - добре и от мен и от макай ми, някарах я в началото за наказание, вечно се цапотеше незнайно с какво, от къде и как, още преди да е излезнала от вкъщи, и като ми кипна един ден, тогава и ги връчих, и до ден днешен е така - все облича изпрани, чисти дрехи когато ще излиза, а на вратата докато я отвори и вече е със някакви петна, да е здрава "свекито" ( пералнята) за да пере, иначе незнам какво щеше да стане, сега пак си пере някои неща но по дребните, пък и като ги полее със SPOT изобщо може и да не търка - хахаха.

# 542
Днес приятелка ми сподели, че е ядосана и разочарована от резултата на детето ѝ на матурата по математика, същото е ходило на уроци от 5 клас. Та уроците не са гаранция за знания, ако детето не положи усилия. Не случайно е поговорката "Турен акъл не стои".

# 543
  • София
Трябва да иска да положи усилия.

Дано убедим децата, че наистина трябва. Щото те някак запушват ушите, когато чуят думата 'трябва'. Поне моите и тримата са така.

# 544
vita, аз затова по напред споменах че варианти много има, настъпили момента НВО всечко се случва, на уроците по АЕ, на които ходи мойто щерче, още в началото имаше две момчета на които им личеше че изобщо не им идва да го научат езика, и пасле спряха посещенията, та така и със другите предмети, ако едно нещо не ти се отдава по - добре не мъчи детето излишно. Честно казано, никога не съм ги разбирала и сигурно няма и да ги разбера тези родители които се ядосват и се разочароват от наследниците си, лично мое мнение си е, че каквото и да е детето, то си е нашето дете, дали ще има добри резултати в училище или в живота, или няма да има, ние винаги трябва да сме до него за да го подкрепяме и да му се радваме, нали затова сме си го родили.

# 545
И на мен ми е много трудно да убедя и мотивирам наборката. Непрекъснато я убеждавам, че се учи за знания, и то системно, защото за да се награди трябва да имаш основа, а не да пълниш дупки. За сега не успявам, но след месеци може и да се промени... Тя надеждата умирала последна 😆

Тони, много си права. На щерката не ѝ се отдава математика, но ако даде максимума от себе си, пак ще изкара по-висок резултат, отколкото ако не положи труд.

# 546
  • София
Най-добре се мотивират един друг в училище. Като почнат да си говорят кой за къде се готви и се запалва един състезателен дух. Е, има го и момента: "Моите приятели, ще си останат в до сегашното училище и аз искам с тях".
Мен пък навремето ме мотивираха заяжданията на една съученичка. Беше я треснал пубертета и се държеше много гадно,  с който ѝ попадне. И аз се зарекох да се махна от това училище Grinning Родителите ми каквито и приказки за "светлото бъдеще" да бяха изприказвали, никога нямаше да свършат такава работа, каквато свърши тя.

# 547
  • София
Най-добре се мотивират един друг в училище. Като почнат да си говорят кой за къде се готви и се запалва един състезателен дух.
На това се надявам. Тя ми е казвала, че децата от класа й говорят за нпмг, смг, туес.
Да видим.

# 548
Съучениците ѝ и да правят коментари кой къде ще учи наборката хич няма да клъвне, един съученик съседче в другия блок беше споменал един път къде и какво искал да учи след 7 клас, еее, мойто джереме така и не го отрази, все едно и беше казал здравей, до вчера на моменти я подпитвам къде и какво искаш да учиш и после да работиш,
а тя - ми незнам, ти ми избери, не ми се учи, ще си седя вкъщи, предлагам и разни разнообразни и въпроса е - тва пък какво е, каква професия ще имам, и не че незнае за какво става на въпрос, просто иска да и го кажа аз, с две думи - правя си проветрение на устата.

Одеве пък ме пита какво да сготви, казвам по инерция картофи с домати, и малко след това се сещам че няма лук, ама то май и картофи няма, нали снощи ги изпържи, ( но искаше да и изрецитирам как да ги направи, но се отказахме от тях), предложих и яйца, сиренце, кис. мляко и запържен червен пипер, емиии отказа ми, не искала да ми прави яйца, май ще си легна гладна Joy.

# 549
  • София
Тони, това с говенето и отказа не е чак толкова зле Simple Smile Моята имаше вдъхновение, купихме неща за торта и сега отлежават 4-ти ден в хладилника. Чакаме новата доза идеи.

# 550
  • София
Аз пък вярвам в децата, ще се мотивират и ще успеят. Сега ги мързи, защото се измориха. Много им дойде това ДО, според мен.
Моят син се е спрял на училищата с най-висок бал. Казах му, че трябва здраво учене и се надявам да положи максимум усилия и да влезе в желаното училище.
И да го похваля, че се научи да пуска пералния и ми е голяма помощ. Прави таратор и печени тиквички ( в които слага безобразно чесън), та се успокоих, че гладен няма да остане в този живот. Laughing

# 551
Аааа, неее, просто отказа да ми направи яйцата, иначе отиде в кухнята и по едно време я питам - какво правиш, а тя - гладна съм и се чудя какво да ям, одеве влезнах в кухнята и какво да видя, нашта госпоИца си направила пак спагети, и сега си се чудя на мен защо ми отказа яЙцата, ама нейсе, регнах си гладна, добре че не сънувах разни храни и яйца.
Пералня също може да пуска, прахосмукачки, бърсане, а бе май единствено само тежки чанти не и давам да носи ( за експеримента да, давала съм, но не е за нея туй, и без това ако носи нещо ще има жертви в покупките, Joy), пък и тя си е от мързеланковците,
таратор прави обаче без чесън и зелении, слага си сол, оцет и чат пат олио, става повече на млечна салата, но ако мама и го направи по неин вкус и с добавка вода ще си хапне, майка ми пък е в другия полюс, какво и да и бувнеш в този таратор ще го изяде, а аз съм по средата.
Друго си е като могат да си направят нещо за хапване. Аз от около 3 месеца се каня да направя едни мини локумки, но все времето не ми стига или пък не ми се захваща, дано днес или утре успея да направя че много ми се приядоха, пък и заявка имам когато направя да занеса малко и на любимата и кака - зъболекарка, от предния път преди около 4 или 5 години някъде, когато и дадох все за тях говори когато я водя при нея.
ves+ - споко ще я направите заедно през почивните дни, няма да отлежават още дълго в хладилника.

Надявам се да се мотивира, но както прогнозират ситуацията от есента май ни чака тежжжка уч. година, дано само не се сринат психически.

# 552
Притеснява ме много математиката мен, но ще направим каквото трябва, пък да става каквото ще. Моята дъщеря определено не е гений по математика. Знае правилата за решаване, в смисъл научава ги, но мисълта й не тече много бързо, не е достатъчно съобразителна как точно да действа. Според мен специално по отношение на математиката - или ти върви, или не.
Ще я пращам на уроци още от началото на годината, та дано усулията да се достатъчни за желаната паралелка. Целим се в Езикова с английски. Вчера обсъждахме втория език и е склонна да бъде руски. Аз все още не съм много сигурна кой е най-удачния избор за втори език.

# 553
За математиката наборката ако е присъствено и добре обяснено ще се справя прилично, ако са дестанционно ще бъде на тук знам тука незнам, и по скоро със сигурност ще е към долните граници.
utro77, колкото толкова, важното е да са здрави и щастливи, да си изживеят детството пълноценно пък другото ще се нареди според възможностите им.
Та те все още са си деца, по мое време до около петнадесет годишни си играехме с кукли и др. разни играчки.

# 554
Къде ги гледате тези училища с баловете и къде ги редят хората паралелките?
Извинявайте за тъпите въпроси, ама хич не съм в час още за 7 клас. Ще съм благодарна за всякакви напътствия.
Моята дъщеря въобще не се замисля, къде иска да учи в 7 клас, все и е тая. А ако иска да остане например в същото училище, трябва да го постави на първо място или как става?

Общи условия

Активация на акаунт