ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 715
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • Майничка
След всяко класиране от РУО излиза максимален и минимален бал за всяка паралелка в областта, ако е с квоти - и по пол (мъже / жени). След НВО, по области, пак в сайта на РУО излиза статистика за резултатите. Т.е., прогнозно смяташ бала на детето си за конкретната паралелка (според това кои резултати от 7 клас се вземат и с каква тежест са двата резултата от НВО), виждаш в статистиката колко деца с такъв бал ще има преди него и какви са били баловете за същата паралелка предходната година / колко деца със сходни резултати е имало.
Точна прогноза не може да се направи, особено за нови паралелки, но все пак някаква ориентация.

# 556
Боже, аз също нищо не разбирам от тези балове!
И в сайта на РУО погледнах - нищо не разбрах...
В крайна сметка за балообразуване се вземат оценките от матурата и оценките от 7-ми клас по БЕЛ и математика, нали????

# 557
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Боже, аз също нищо не разбирам от тези балове!
И в сайта на РУО погледнах - нищо не разбрах...
В крайна сметка за балообразуване се вземат оценките от матурата и оценките от 7-ми клас по БЕЛ и математика, нали????
Да. Удвоените/може и да е 3*МАТ и 1*БЕЛ и други комбинации, заедно със състезания и олимпиади/ от НВО по МАТ и БЕЛ и оценките от свидетелството за 7-ми клас по МАТ и БЕЛ превърнати в точки. Не го мисли това сега. Ние ще помагаме.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 15:37 от ninanb

# 558
  • Майничка
От свидетелството може да не са мат. и БЕЛ, а БЕЛ и история или география, химия, биология ...

# 559
Благодаря, момичета. А този сборник за кандидатстване след 7 клас, той за нашия набор кога ще излезе?

# 560
  • Майничка
Най-малкото, трябва да излезе държавният план-прием и да се види кои паралелки ще се запазят, ще има ли нови и т.н.

# 561
  • Сф
Здравейте, и аз не знам кое как се реди. Аз искам да останем в същото училище.3 паралелки са след 7ми клас, целим се в езиковата. Като наближи, ще питам тук. Чета и в сайта на у-щето и пак не вдевам Simple Smile Струва ми се, че ще имаме и вътрешен изпит по втория език- честно казано, там ми е надеждата! Оттам да вдигнем бала.Не виждам кой ще се появи с тоя език за 8 ми клас.Детето полага много усилия, вече е първенец на випуска. Ето и математиката потръгна, ще се борим яко!
По бел ни сменят учителка, слава богу, нашата имаше проблеми и не ставаше.Сега се надявам да потръгне и там, че ни трябва оценката по бел, а и същата от матурата..най- вече.

# 562
Pure, няма такова нещо като вътрешни изпити за 8-и клас. Има НВО и определени, две на брой, оценки от седми клас. Допълнителни изпити има, когато има проверка на способностите при паралелки с музикална насоченост или когато се иска рисуване. За НГДЕК има изпит по история, но те не са към МОН. От училищата към МОН само за НПМГ има техен изпит или резултат от олимпиада за паралелките с химия, биология, физика и география.

# 563
  • София
Камък ми падна от сърцето, че не съм единствената, която още не е наясно с кандидатстването след 7ми клас. Grinning
Честно казано, не се и напрягам толкова, има достатъчно време да вляза в час. И да схвана сега докато дойде времето ще съм забравила всичко, така че съм пей сърце за момента.
Тя мойта да изкара що-годе матурите, пък ще го мисля. Няма да остане некандидатствала. Grin

# 564
  • Пловдив
Точно така. Да изкарат добре матурите, пък има време за проучване, в зависимост от резултатите.
Моята днес е доволна, защото се подстрига късо. Отдавна се канеше и днес беше денят Simple Smile Актуална къса прическа била wolf haircut - накъсано, надърпано, все едно кокошки са кълвали в косата 😂 Но най-важното е , че се харесва.

# 565
  • Майничка
Едно време на тази стрижка й казваха "на пластове".🤣🤣🤣

# 566
  • София
Ханна, аз много харесвам такива прически. Дъщеря ми е с дълга къдрава коса и изпитва ужас от къси подстрижки, което е разбираемо.

# 567
  • София
Аз първо искам рецепта за локумки, че олигавих клавиатурата тук.

Второ, наясно с правилата за кандидатстване, са тези, които сртавнително скоро са го играли този филм. Има време, както споменах последните седмици се задават едни и същи въпроси по 10 пъти на ден, няма как да не се разбере.

Тонка, те някои от сегашните къси прически тип ръфани и рошави, са си баш за къдрава коса. Моята след като преди 10 дни се подстрига аналогично, си връзва косицата на отделни възелчета през нощта, за да и е рошава и начупена след това. И всичката коса я заресва към бретона и челото. Ама е сладко, на мен ми харесва.

Днес с ММ се смяхме на едно клипче от преди 9 години, на което "начукваме канчето" на нашата кака (тогава първокласничка), задето не знае как се пише триъгълник на английски Joy И двамата с баща ѝ говорим някакви глупости, затова как го мисли този живот без да положи усилия. А тя с кутретата на двете ръце ту си скрива двете очи, ту си ги маха и очевидно сме и много досадни. Та и със седмокласника сега така. Какво да му говоря, като съм му ултра скучна.

# 568
Преди да ви дочета, пращам ви две снимки на това дето му се заканих да го правя, черпя ви виртуално, ако можеше щях и иначе, но уви няма как.

Малко късничко, но ако изчакам до утре може и да не останат, наборката има вероятност да ги излапа.

# 569
  • Сф
Pure, няма такова нещо като вътрешни изпити за 8-и клас. Има НВО и определени, две на брой, оценки от седми клас. Допълнителни изпити има, когато има проверка на способностите при паралелки с музикална насоченост или когато се иска рисуване. За НГДЕК има изпит по история, но те не са към МОН. От училищата към МОН само за НПМГ има техен изпит или резултат от олимпиада за паралелките с химия, биология, физика и география.
Имаме със сигурност  вътрешен изпит по езика за проверка на способностите и ниво. Към МОН сме, но с по- особен статут. Доколкото виждам имаме и изпити за проверка на способностите по музика, изобразително и спорт, без да има такива паралелки. Няма значение, здраво учене ще падне така или иначе! Да сме здрави само си пожелавам!
Тони, тия локумки..са пипкава работа, нали? Ох, баба ми правеше такива, облизвам се и аз! Или локумки или едни с едно орехче вътре, от маслено тесто, ох как съм с две леви за сладки неща..и все пак..пусни рецептата моля, ще гледам да навия щерката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт