ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 712
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Имаме със сигурност  вътрешен изпит по езика за проверка на способностите и ниво. Към МОН сме, но с по- особен статут. Доколкото виждам имаме и изпити за проверка на способностите по музика, изобразително и спорт, без да има такива паралелки. Няма значение, здраво учене ще падне така или иначе! Да сме здрави само си пожелавам!
Няма такова нещо като изпит за проверка на способностите по език. Възможно е в училището да се провеждат вътрешни изпити, но те нямат отношение към държавния план-прием.
Информация за изпитите за проверка на способностите по музика, изобразително и спорт се публикува от всяко училище, тъй като за тях се подава заявление.

# 571
Рецептата, и моля ви се не си мокрете клавиатурите, ще ви гръмнат и после ще трябва нови да купувате.

Аз ги правя по тази, един път пробвах една от нета, пак се получиха но пусто като не помня коя от двете съм пробвала реших да си ги направя пак от книгата.
Еначе сама ги правя, изобщо не ми е пипкаво, но снощи включих щерчето в атака, да слага локум, да навива, фурната да следи, да поръсва, та тъй, дори исках да са много мини, но тя отказа, не и се играело за по една малка хапчица, успях да си направя няколко мъндзарки все пак.

# 572
Наборът е много навит да прави с мен всякакви сладкиши, курабии, торти. С голям кеф помага. Ще си запазя рецептата, но ще пробваме на зима. Няма сила, която да ме накара посред лято да се занимавам със сладкиши.

# 573
  • София
Благодаря Тони. Щом тестото е с мая, ще го метна в хлебопекарната да се замеси. Лошото е, че съм дебелааааа...

# 574
ston, не чакай зимата, може и есента или когато е хладно времето.

GorgOnzola, и аз не съм фиданка, ама хич не ми дреме, ям, пия, живея, и хич не ми дреме, в някой друг живот може да сме вейки, сега нека да сме си дървета, Joy

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 18:40 от Тони ♒🍀

# 575
Моят хубостник обича да готви и имаше огромно желание по учебно време,сега е в летаргия.И за да го извадя от бездействието го зарадвах с нещата на Донка Кънева,добавих и тестове на Регалия и Просвета за разкош.Сборниците ще изчакат ред,предполагам,че и преподавателите ще изискат нещичко.
Ох,тези сладки са ми от любимите,но съм в период на отслабване(едни 4-5кг.,боря ,ама са мъка,не се дават)и ще въздържа.

# 576
bobsi81, явно у ваше село всеки се бори с нещо с пот на чело. Отпуснете му малко края, похапвай си, те килцата и без това трудно се свалят, в тези времена на стрес  и напрежение при повечето се отразява в килцата.
Сега се чудя дали да завъртя един тутманик или фунийки, или пък и двете, но ще видим.

Мойто след едно известно време, като се наслади още малко на ваканцията ще я пробвам върху задачите, а за преразказите ще си помисля, пълен провал стана с това лятно учене, щях да я натискам но уви, налага ми се да си върша друга лична рабата, а тя с нейното спане до никое време на деня ми проваля плановете за нейното учене.

# 577
  • София
Аз да си кажа, ще си наредя 500/409 паралелки. Щом са ми дали право хората, няма да пренебрегвам училищата. Мен не ме мързи да редя.
При големия се подаваше на хартия. Беше едно copy-paste да добавя всички. Сега не зная как ще е. Но все едно на никого не преча.
Само да са здрави и всичко да е наред. А реденето ми е най-малкия проблем (за сега).

# 578
Добре е да си имаме предварително наредени, после само ще ги разделяме по графите - става | нестава | може би, накрая където ни одобрят.

# 579
  • София
Много добра идея, Тони!
Чакам утре да излязат баловете след първо класиране и давам на детето да реди желания. Даже и сатистиката от матуите ще му дам. Нека малко му се разтреперят мартинките и да види с какво се бори. Ако след това не се стресне, не зная кое би го стреснало.

# 580
Лесно ви е в София да редите 500 паралелки.
Ние в Добрич имаме 2-3 читави гимназии... Всяка гимназия има по 4-5 паралелки. Постоянно ги съкращават.
За нас борбата на първо място е Езикова гимназия. След това Природо-математическа и накрая като компромис Хуманитарна.

Сега погледнах в сайта на Езикова - пише, че от свидетелството вземат оценките по математика и БЕЛ.

# 581
utro77, при вас 2 - 3 читави, с хубави профили, а при нас са 3, но едната е предимно момчешка, другите 2 саааа, или трябва да продължиш нагоре или оставаш нискоквалифициран, другият вариант в съседния град, има удобен транспорт но трябва да се става рано или да се прибираш много късно ако си на смени, затова трябва добре да обмислим вариантите.

Валя, то може и в момента да се стресне, но все пак е лято, ваканция, ще махне с ръка и ще си каже - има време, желанията ги нареждайте спокойно, но за другото ако искаш изчакай наближаването на септември или до към коледа и нова година, че след това няма да усетим годината как ще се изниже.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 11:01 от Тони ♒🍀

# 582
  • София
А, то щото сигурно е голям кеф да се редят 500 паралелки. Навремето във Видин борбата беше за две училища - английската и математическата гимназия. Чиста работа. Приеха ме в английската - бях си я избрала още в 4ти клас.

# 583
  • Майничка
Щерката се обади, свалила си "Дон Кихот",  започнала я и се сетила, че вече я била чела (или поне захванала). И аз се сетих, че преди 4-5 години купувах някаква адаптация от Лидл и й я пробутах, беше дошла с тогавашния ми клас на мюзикъла с Орлин Горанов и Мариян Бачев и още я държеше ентусиазъм. Като си брои, че била чела "Библия за деца", преразказът на Илиада на Кун и гледала "Хамлет" с Мел Гибсън (май пак с мои ученици беше), само "Декамерон" й оставал от "обемните" за 8 клас. Седми бил "отделен казус".🤣

П.П. Да не си помислите, че се е загрижила да чете в аванс, на лагер е с приятели кандидат-осмокласници и така, от съчувствие...😉

# 584
  • Сф
Момичета, вашите у- ща ще правят ли лагер по програмата на МОН в националната програма " Отново заедно"  за 6 дни? Това са по тези 500 лв за 6 дни , на дете. Днес видях известие в школо. Звъннах на класната и сега ще правят подбора по критерии на у- щето. Аз заявих за моята , ама дали ще ни огрее, друг въпрос. Въпреки, че по соц.критеерий влизам отвсякъде, но като че ли и самото у- ще решава.Имало наплив, да видим.
Много ме изненадаха.

Общи условия

Активация на акаунт