ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 711
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
В нашето училище ги има тези лагери. Желаещите трябваше да подадат заявление още в средата на юни. Бяха поместени и няколко критерия и точките и въз основа на тях щяха да подбират децата. Аз не съм подавала заявление, защото ми липсваше най-важната информация - кога и къде ще е лагерът. Иначе според спуснатите критерии младежът най-вероятно щеше да се класира. Той обаче има плануван спортен лагер, отделно с нас ще е на почивка за седмица, всеки ден е на тренировки. Нямаше къде да му вмъкна лагер с толкова неизвестности.

# 586
  • София
Могат ли да се видят някъде тези критерии? Просто ми е любопитно. Силно се надявам тези лагери да се посещават от деца, вписващи се в критериите.
В нашето училище не знам дали има обявени места, но и аз много рядко гледам какво качват на сайта.

# 587
  • Сф
При нас спорта остана на втора линия, след като сменихме отбора. Там са по - малки деца в новия отбор и нямат лагери като преди, още повече треньорката роди и е с малката навсякъде. Дори на републиканското във Велико Търново не бяхме, защото няма смисъл Simple Smile Моята така и се промени структурата за има няма половин година, като 🐎 кон е ! Каква лека атлетика, по- скоро тежка Simple Smile Но ходи три пъти седмично за форма. Много деца се отказват също , след 7 клас , че нямат време. Да видим, докъде ще я докараме със спорта. Поне сега не и крещят и не я искат всеки ден.Детето се чувства добре, не е за шампион тя .Няма спортна злоба, както казва мъжа ми, който е бивш нац състезател.
Това с лагера сега, много ме изненадаха да ви кажа. Тя има желание, няма значение кога и къде за нас, нямаме ангажименти.
Ето ги нашите, отдолу пише , не копирах , че са предложени от 3 ма представители на у- щето.
Скрит текст:
Здравен статус и СОП                                                                                            
Загуба на близък в пандемията
Нисък социален статус
Преболедували от COVID – 19
Продължителност на обучението от дистанция
Представяне на учениците в учебния процес – успех
7. Активно участие в живота на училището
Участие в състезание и олимпиади

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 10:12 от PureLove

# 588
  • София, в момента в любимото ми село Железница
При набора няма такъв лагер, но при голямата ще има в края на август. Критерия е успех над 5.50, но не съм напълно сигурна по тази програма ли е или от училището. Те вечно организират безплатни екскурзии или почти на символични цени.

# 589
  • София
За нашето училище получихме съобщение, че няма да участват в програмата.

Бъдещият седмокласник е подхванал Бай Ганьо. Мислеше, че ще само 1-2 глави, но го накарах да я чете цялата.

# 590
  • Сф
При набора няма такъв лагер, но при голямата ще има в края на август. Критерия е успех над 5.50, но не съм напълно сигурна по тази програма ли е или от училището. Те вечно организират безплатни екскурзии или почти на символични цени.
Е, те са се изхвърлили с тоя успех! Само този критерий? Не е  справедливо според мен, защото не това е идеята на лагера - за отличници само. Според мен , би трябвало да вземат и уязвими деца, ако е ковид лагера. Значи излиза, всяко у-ще си прави критерии и си решава абсолютно самосиндикално и прозрачно Simple Smile Пак побългарена работата. Както и да е, къде е вашия? Море, планина?

# 591

Ето критериите, които ни изпратиха. Май всяко училище само си решава как да избере децата по тази програма.

# 592
  • София
Благодаря, PureLove!
Както и подозирах критериите са абсолютно мъгляви. Явно всичко зависи от самосъзнанието на родителите и преценката на тези, които отговарят за подбора в училището.

При набора няма такъв лагер, но при голямата ще има в края на август. Критерия е успех над 5.50.
Е, няма как да не се ядосам, честно. Дъщеря ми завърши с пълно отличие, но не смятам, че заслужава да отиде на безплатен лагер.

# 593
Здравейте, от доста време хвърлям по едно око на темата, за да си сверявам часовника, но предвид наближаващия крайъгълен 7-ми клас реших вече да се включа. Опитвам се да проуча нещата отсега, защото явно е, че промените, в сравнение с кандидатстването от едно време, са огромни. Искам да попитам дали сте наясно тези допълнителни профили (3-ти и 4-ти), които са заложени още при кандидатстването, но започват да се учат едва в 11 клас, подлежат ли на промяна в края на 10-ти клас.

# 594
  • София
Само 1-ви и 2-ри профил са заложени, 3-ти и 4-ти се избират от самото дете в края на 10-ти клас.

# 595
Благодаря за отговора! А защо в някои паралелки, в езиковите гимназии например, освен първи и втори език за парарелките задават и профил химия и биология, или математика и география да речем?

# 596
  • София
При нас има безплатни лагери, не знам какви са критериите. При малкия ходиха на планина, но той категорично отказа без мен. Наборът ще ходят на Слънчев бряг, но и той категорично отказа. Иначе нищо не се плаща.

# 597
И при нас пуснаха съобщение за тези лагери, но с мъглявото обяснение, че ще са през август. Имаме планирани почивки и ангажименти тогава и при положение, че не знам точно кога (а и къде) ще се проведе лагера, не съм подавала заявление. Отделно моето не е фен на лагерите и все още предпочита с нас да ходи по почивки.
Критериите при нас са:
Продължителност на обучение от дистанция
Представяне в учебния процес                           
Социален статус
Здравен статус
Мисля, че от МОН оставиха училищата да решават какви да са критериите им за подпор.
Захванал е да чете "Немили - недраги". Обнадеждена съм, че ще успее да прочете всичко от задължителната литература.

# 598
  • Майничка
Благодаря за отговора! А защо в някои паралелки, в езиковите гимназии например, освен първи и втори език за парарелките задават и профил химия и биология, или математика и география да речем?
Е, всички се чудим това. Донякъде има логика училището да заяви нагласа за профилиране, с цел да привлече деца с такава ориентация или да се обозначи като STEM/хуманитарно насочено, но предвид законовата постановка, че профилиращите предмети за 11. и 12. клас се гласуват и избират в края на 10., намирам, че така се усложнява излишно изборът за 8 клас.

# 599
Благодаря, Gargamela!
Вярно е, че има много време до кандидатстването, все пак ваканция е, но се озадачих от тези новости. Пък не всички деца са толкова отрано наясно със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт