Какво повече НЯМА да купя - 19

  • 100 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 4 913
Не съм тръгнала да разтварям цял буркан. Не е нормално лъжичка мед да не може да се разтопи в напитка в продължение на половин ден.

# 136
  • ПЛОВДИВ
  • Мнения: 294
Не съм тръгнала да разтварям цял буркан. Не е нормално лъжичка мед да не може да се разтопи в напитка в продължение на половин ден.

А каква е напитката: топла или студена?

# 137
  • Мнения: 4 913
Каквото и да е напитката, не е нормално лъжичка мед да не може да се разтопи в продължение на часове.
И не е от напитката, домашен мед се разтваря безпроблемно.

# 138
  • Мнения: 6 919
Аз като цяло съм с негативно мнение за Родна стряха продуктите. В смисъл, само ги представят за автентични ама не са.

# 139
  • Мнения: 12 289
Бягам от Родна стряха като дявол от тамян. Последно, за Задушница бях купила едни локумки, които бяха отвратителни, смиризма на лоша мазнина.

# 140
  • Мнения: 4 913
Има продукт на РС, който много харесвам и зареждам, но не е по темата.
Медът обаче няма да повторя.

# 141
  • Somewhere far away
  • Мнения: 5 881
Сиренето на тази марка пък е супер.

# 142
  • Мнения: X
Оризът и сладкото от люти чушки на Родна стряха са страхотни!
Друго не се сещам, но каквото съм купила на тази марка, все ми е харесало. Аааа маслото не ми хареса. Мисля, че не е масло.
И наистина, не бих купила повече никакви замразени рибни пръчици панирани, панирани сиренца, панирани пилешки хапки. Аз дето ям дори кренвирши и не деля храната на здравословна/ вредна, не ща да опитам повече такива замразени панирани продукти. Какво им слагат, винаги ми е лошо след като ям. И ако не знам пиле ли е, риба ли е, може и да не позная какво е.

# 143
  • софия
  • Мнения: 1 268
Взехме си домашно прясно мляко, за да го подквасим и да хапваме кисело, ползвахме Родна стряха, да казвам ли, че не стана грам кисело? И не е от времето на правене, просто киселото им мляко грам не става, от това съждение не купувам нищо на тази марка вече.

# 144
  • Мнения: 6 457
Взехме си домашно прясно мляко, за да го подквасим и да хапваме кисело, ползвахме Родна стряха, да казвам ли, че не стана грам кисело?
Не стана кисело на вкус или с консистенция на кисело мляко?

# 145
  • софия
  • Мнения: 1 268
Взехме си домашно прясно мляко, за да го подквасим и да хапваме кисело, ползвахме Родна стряха, да казвам ли, че не стана грам кисело?
Не стана кисело на вкус или с консистенция на кисело мляко?
Стана безвкусно, да сравнение като сложим Родопчанка, става един път, уви с Родна стряха има консистенция, но за вкус на нещо не може да се говори.

# 146
  • Мнения: 12 289
Вероятно не се е подквасило

# 147
  • софия
  • Мнения: 1 268
Вероятно не се е подквасило
Мислех, че след като придобива консистенция на кисело мляко се е подквасило, не разбирам, страничен наблюдател съм.

# 148
  • Пловдив
  • Мнения: 16 243


Има по-евтини и ефикасни кремове.

# 149
  • Мнения: 6 457
Стана безвкусно, да сравнение като сложим Родопчанка, става един път, уви с Родна стряха има консистенция, но за вкус на нещо не може да се говори.
Специалистите са го обяснили https://www.facebook.com/harmonicafoods/posts/10155202013083317/
Скрит текст:
Цитат
Как правим по-киселото мляко да е по-кисело?
Вече знаете, че киселото ни мляко се прави със закваска от двата популярни в България щама млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Именно те са отговорни за качествата на киселото мляко - аромат, консистенция, киселинност. Балансът между двете бактерии в млякото пък зависи от температурата и времето на заквасване.
Например Lactobacilus-ът обича да му е по-топло и се развива по-бързо на по-висока температура от тази, която се харесва на Streptococcus-а. Няколко градуса повече по време на заквасяването променят значително баланса в полза на Lactobacillus. А когато той е повече, млякото е по-кисело на вкус, докато Streptococcus дава повече мек аромат и по-сладък и лек вкус.
Затова, когато правим по-киселото мляко с лилавата капачка, го оставяме да ферментира малко по-дълго на по-топло, отколкото това със зелената капачка. Лилавото е за любителите на традиционния леко резлив и ферментирал вкус, а зеленото за тези, които обичат умерен, лек и сладък вкус.

Общи условия

Активация на акаунт