Какво повече НЯМА да купя - 19

  • 100 210
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 31 415
Скрит текст:


Ето такива конци/клечки за зъби от DM успяха да ми счупят един зъб и по принцип като влязат между зъбите после трудно излизат.
Мислех си, че проблемът е в моя ТВ, но явно не е. Същото "дърво" са и тези на Астера. Разкървих си венеца. Не купувам вече този вид "конци".

costa coffee на зърна- препоръчано, с добри отзиви, но у нас не се хареса.
На Астера конецът е памучен,  а не корда,  а заостреният край е извит с много удобна форма. Аз без Астера не оставам,  много съм доволна от тях. Не ми се е случвало за друг продукт да предпочета  българско пред немско.
При мен не се получи.

Стъклена дъска имам и стои за украса. Всичко се хлъзга по нея. Супер неудобна ми е. Купих дървена дъска от Банско (от занаятчийско дюкянче), добре обработено е дървото и засега не е мръднала, да видим.

# 301
  • София
  • Мнения: 8 636
Аз тракането и тежестта не им харесвам на стъклените дъски. Два пъти опитвам, в различни кухни - и за мен не стават стъклените.

# 302
  • София
  • Мнения: 9 021
Стъклените затъпяват и ножовете.

# 303
  • Пловдив
  • Мнения: 4 825
И за керамичните ножове не е добре да се ползват на стъклени дъски.

# 304
  • Мнения: X
То малко не е по темата, ама аз за дъска използвам бамбукова чиния от Джъмбо за 2-3лв. Не се хлъзга, шарката не се е повредила ни най-малко за 2 години, няма никакви следи от ножа и най-важното - като режа домати или друго с течност, не се олива по плота.
Хем знаех, че трябва да взема кайма на килограм от кварталния магазин, но все пак се вързах на глупостите за "мноо хубава кайма, точно за принцеси". Ми то е нещо гадно, не прилича на кайма, няма нито вкус, нито мирис на кайма. То е "Кайма за принцеси" на СамиМ.

# 305
  • софия
  • Мнения: 30 834
Кайма от магазин за месо не купувам, та камо ли в пакетче. Няма реклама или човек, които да ме убедят, че може да е хубава и изобщо, че е месо.

# 306
  • София
  • Мнения: 3 612
Че откъде другаде, ако не от магазин за месо? От Лидл, от Кауфланд? Не всички можем да тичаме на село да купуваме от производители.

# 307
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 903
Купувате месо и си го мелите или искате в магазина да ви го смелят. Така ще имате кайма от месо, а не от ципи, жили, соя, оцветители, сланина и т.н.

# 308
  • София
  • Мнения: 840
Е чак пък на село. В София съм, квартален магазин за месо, избирам си свинско и телешко, мелят пред мен, знам какво ям. Кайма от много години друга не употребявам .
Никога повече прясно мляко Верея 3.6% пластмасова бутилка. Дъх и вкус на сухо мляко.

# 309
  • Мнения: 2 034
Точно от избрано месо в месарница съм яла най-сухите и кофти кюфтета. Вземам си готова кайма на висока цена с надеждата, че има по-малко боклуци. Скоро открих и една много добра пилешка.

# 310
  • София
  • Мнения: 840
Бг леля, от избрано до правилно има разлика, плюс последващото овкусяване и подправяне. Кюфтета са уж прости, но и с тънкости. Редовно правя домашни, сухи не са, напротив. И печенето трябва да е както трябва.

# 311
  • София
  • Мнения: 8 636
Момичета, дайте някакви препоръки от какво месо мелите каймата и
 како съотношение?

# 312
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 903
Точно за Верея, независимо какъв продукт, сигурно 1000 пъти е писано в темите "Какво повече няма да купя". Тия, наред с Бор - чвор, са най-големите боклуци у нас...

# 313
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
  • Мнения: 4 140
Момичета, дайте някакви препоръки от какво месо мелите каймата и
 како съотношение?
Стандарта е 60% свинско и 40% телешко. Като свинското е хубаво да е от плешка, по-мазничко. Ако е сухо - добавяте гърди или чиста сланина. Телешкото - от добре изчистени изрезки. Важно е да няма големи ципи и сухожилия, че задръстват машини и чупят чопъри. Много са им здрави сухожилията... Обикновено телешкото по магазините, което се мели на кайма е от изрезки. Може и шол да смелите на кайма, но си е загуба на продукта...

# 314
  • Мнения: 9 050
На мен най-много ми харесва кайма от свински гърди и телешки шол. Даже искам да ми ги смелят отделно и вкъщи си ги смесвам в каквото съотношение преценя, в зависимост от това какво ще готвя. От всичко могат да смелят кайма. Искала съм да ми обезкостят агнешка плешка и да ми я смелят на кайма. Защото готовата агнешка кайма не ми харесва.
А готова кайма не съм купувала от години. Откакто развалиха продуктите на Сами май. Защото те в началото бяха страхотни. Но за кратко.

Общи условия

Активация на акаунт