Какво повече НЯМА да купя - 19

• 100 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
А да препоръчате спрей за заглъхнало ухо? Явно и аз с клечката съм се престарала. Уж съм противник на клечките!

То зависи от какво е заглъхнало, ама на мен лекар ми е препоръчвал дъвчене на дъвка, както и капки за нос в носа, стискане и надуване така, че капките да се качат нагоре към ушния канал. Дано ме разбра. Simple Smile
Клечки за уши ползвам след баня – моите уши ли са дефектни, аз ли не се къпя правилно, ама винаги ми влиза вода в ушите под душа. И ги използвам за подсушаване – на ушната мида и канала.
За ушна кал имам спрей.

# 76
  • София
Скрит текст:
А да препоръчате спрей за заглъхнало ухо? Явно и аз с клечката съм се престарала. Уж съм противник на клечките!

То зависи от какво е заглъхнало, ама на мен лекар ми е препоръчвал дъвчене на дъвка, както и капки за нос в носа, стискане и надуване така, че капките да се качат нагоре към ушния канал. Дано ме разбра. Simple Smile
Клечки за уши ползвам след баня – моите уши ли са дефектни, аз ли не се къпя правилно, ама винаги ми влиза вода в ушите под душа. И ги използвам за подсушаване – на ушната мида и канала.
За ушна кал имам спрей.
И аз така, но УНГ ми каза спрей най-много 2 пъти в месеца.

# 77
Ами да, то на всеки му влиза вода в ушите, като се къпе. Аз си измивам и ушните миди с гела за лице в повечето случаи и няма как да не влезе. Но ползвам клечки за уши, де. Едното ми ухо по някаква причина събира повече ушна кал от другото. Спрейове не съм ползвала, ама след като напръскате спрея, не подсушавате ли с клечка пак?

# 78
  • София
Спрея, който аз показах е от олио, не тече нищо и няма какво да се подсушава. Но тези, които са водни сигурно си изтичат.

# 79
  • до най-прекрасния мъж
Ползвали сме спрей за уши на водно-солева основа - Алдиспрей или нещо подобно се казваше. За мен това нещо не върши никаква работа. Освен, че ти пълни ушите с вода, друг ефект няма. Абсолютно никаква ушна кал не изтича след като се приложи, а определено в ухото има такава. Вероятно тези на маслена основа са по-добри. Не сме пробвали и не мога да дам лично мнение. Ние си действаме с клечки за уши. Проблеми с ушите нямаме.

# 80
  • Пловдив
Имала съм заглъхнало ухо от бактерия. Мъчих го с едни клечки за палене от аптеката...накрая доктора като ме прегледа стана ясно.

# 81
Явно темата с клечките няма да умре скоро, та да се изкажа и аз. Когато усещам влага или някакво друго леко неразположение в ухото, капвам каквото масло имам в момента на едно памуче, слагам в ухото и спя така. На сутринта всичко си е наред.
Преди време ЛЛ ми препоръча маслен спрей, но понеже забравих да си купя, вечерта пробвах с намазненото памуче и така и не си купих спрей.
След баня подсушавам ухото с клечка.

# 82
Доколкото знам има и силиконови клечки за уши .

# 83
Добре де, като се напръска този маслен спрей, как все пак става  по- чисто ухото, ако не се обере с нещо като клечка  с памук.
Най- ефективното почистване за мен е с фунийки/ тръбички/ фитосвещи. Огъня създава вакуум, мръсотията се пълни в тръбичката и е без никаква болка. Неудобството е че трябва друг да ти го направи и е малко скучно да стоиш и чакаш да изгори свещта.

# 84
Ако ухото е предразположено да събира ушна кал тогава чистейки го с клечка я набутвате още по- навътре и се образува тапа. Спрея впръсква маслена субстанция ,която размеква тапата и тя изтича от ухото при създаване на вакум или при навеждаме на главата. Ако няма резултат - УНГ специалист.

# 85
  • Somewhere beyond the moon and stars
Първият път забравих да публикувам тук, но понеже ми се случи отново..
Бебешки кърпички за чувствителна кожа lupilu от Лидл, биоразградими
https://images.app.goo.gl/JNTHAi7EeBx81NFN7
За щастие, използвах първата от пакета, за да си избърша лицето.. Което след 2 минути светна в ярко червено. Исках да се убедя, че е от кърпичката и на следващия ден я опитах върху ръката си - същият резултат. Зачервяването отмина за около час, без нещо допълнително.

Тъкмо отворихме пакет от бебешките кърпи на Бебо с 99% вода. За жалост, използвах първата кърпичка върху бебето (не ми хрумна, че с 99% вода може да има проблем), като ми се стори, че кожата ѝ се зачерви, веднага след като я избърсах с кърпичката. Опитах върху себе си - парене и силна червенина.

Оттук нататък няма да купувам неизпробвани видове и ще ги изпробвам винаги върху себе си първо. Ще сигнализирам и производителите.
Причината трябва да е или някоя от съставките (напр. и двата вида имат лимонена киселина) или в самата материя на кърпичката, която е по-особена.
Впрочем, моята кожа не е чувствителна и никога не съм правила такава реакция към нищо - за цялата козметика, която съм ползвала през годините. Доколкото мога да преценя, бебка също не е с чувствителна кожа.

За пръв път ми се случва такова нещо, а сега - два пъти..

# 86
Тези на Бебо съм ги ползвала и бяха едни от малкото, след които не се зачервяват слабините, дори и да не измия след кърпичките с вода. Явно е някаква непоносимост към определена съставка.

# 87
алергична реакция е за мен. съмнявам се да е от кърпичките генерално.

# 88
  • София
Тези на Бебо съм ги ползвала и бяха едни от малкото, след които не се зачервяват слабините, дори и да не измия след кърпичките с вода. Явно е някаква непоносимост към определена съставка.
И аз това си помислих. Бебо и за мен са добри.

# 89
Ако обичате да ядете мас с лъжицата директно от буркана,то купете си тогава новия продукт на Лидъл-каймак,в едно малко,ниско бурканче,но на цена от три ш нещо...Лепне в устата тази безвкусна лой и дая изплюеш не можеш.

Общи условия

Активация на акаунт