Какво повече НЯМА да купя - 19

• 100 230
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • в сърцата на децата <3
Някои, дебело подчертавам някои, производители имат добра кайма. Между "кайма" и "мляно месо" разликата е като между кисели краставички мариновани в буркан и кисели краставички дива ферментация - уж едно и също, ама няма нищо общо.
Каймата за да не е суха трябва да има мазнина. Другият, по-нездравословен начин, е да се наблъска с натопен в прясно мляко хляб, но за мен това са ресторантски измами и не бих го направила за себе си. Ако знаете колко сланина има в хубавата кайма лошо ще ви стане 😂 Но тя се мели само в месомелачка, в чопър не става... Най-добрата ми инвестиция е месомелачката, всичко си правим домашно - от кайма за кюфтета до наденици всякакъв вид.

Готова магазинска кайма, особено опакована - не. А разни пакетчета "за принцеси", "за мусака" и пр. дето и цената им е съответната - разбирам, че много хора не могат да си позволят друго, но това не е месо, камо ли кайма.

# 316
  • софия
Че откъде другаде, ако не от магазин за месо? От Лидл, от Кауфланд? Не всички можем да тичаме на село да купуваме от производители.
Естествено съм имала предвид, че не купувам кайма от магазин, който не е за месо. Спала съм като съм писала Head Band
Не тичам на никакво село. У градО има достатъчно магазини за месо. Да не говорим, че имам и месомелачка и си правя кайма, когато пожелая.

# 317
Ами на Анет в Бургас продават разкошна кайма на килограм. Не съм обръщала внимание на коя фирма е. Ама на, вчера споделих с близка, а тя "ама как, най-хубавите странджанки стават с на СамиМ каймата!". Как можах да се вържа?! 😄

# 318
  • софия
Абе, на вкус и цвет товарищей нет. За да се продава, има търсене, има купуване.

# 319
Кауфланд имат една собствена марка "Шеф месар", без добавки, с контрол на качеството. Биват продуктите - натурално мляно месо -свинско, смес , и др.

# 320

За кой Анет иде реч, че се оказа, че в Зорница и Меден рудник са различни фирми?
Ами на Анет в Бургас продават разкошна кайма на килограм. Не съм обръщала внимание на коя фирма е. Ама на, вчера споделих с близка, а тя "ама как, най-хубавите странджанки стават с на СамиМ каймата!". Как можах да се вържа?! 😄

# 321
  • София
В момента дори по веригите има евтино месо. Да, испанско е, обаче плешка за под 5 лв., врат и контрафиле за 6 лв.
Заслужава си човек да се запаси, ако е с ограничени финанси. Предвид поскъпването на всичко, да ядем месо, като ни е скъпо другото

# 322
  • При децата ми
Е чак пък на село. В София съм, квартален магазин за месо, избирам си свинско и телешко, мелят пред мен, знам какво ям. Кайма от много години друга не употребявам .
Никога повече прясно мляко Верея 3.6% пластмасова бутилка. Дъх и вкус на сухо мляко.
Купувате месо и си го мелите или искате в магазина да ви го смелят. Така ще имате кайма от месо, а не от ципи, жили, соя, оцветители, сланина и т.н.

Няколко пъти си купувах по този начин кайма. Купувам месо и го мелят пред мен.
Ами, не, не е моята кайма. Пълних чушки един път с такава кайма - станаха сухи и нямаха нищо общо с чушките, които трябва да са. Кюфтетата също не ми харесаха.
Спряла съм се на една-две марки кайма, които ми допадат, в известна степен.

За прясното мляко на "Верея" подкрепям!

# 323
  • Sofia
Трябва да омесите добре каймата преди употреба и да “зрее”няколко дни в хладилника.Така ме съветва кварталният месар.

# 324
  • София
Трябва да омесите добре каймата преди употреба и да “зрее”няколко дни в хладилника.Така ме съветва кварталният месар.
+1
При мен зрее един ден, два ми се вижда много, освен ако не я забравя /случвало се е/ За кюфтета добавям кисело мляко, малко олио и вода, освен стандартните овкусители, по съвет от сръбско другарче майстор на скарата. Меля обикновено доста постна кайма, избирам си парчетата свинско/телешко 50/50, понякога 40/60 в полза на телешкото, ами не обичам мазно, а за готвене по харесвам кайма с повече телешко. Лично предпочитание, знам че иначе стандарта е 60/40.
ПС. Пека кюфтета само на чугунен грил тиган, не ги пържа никога.

# 325
да, мляното месо е доста по-сухо като кайма. аз омесвам със студена вода, за да са по-сочни кюфтетата. меси се повече време като тесто. иначе е сбито. и да поседи (няма ѝ нищо и няколко дни). меля най-мазното и пак е по-сухо. въпрос на навик.

# 326
  • София
Точно така, често се бърка с качествено това, което ни е вкусно или сме свикнали с него. Преди години се считаше, че кафето трябва да е горчиво, масовият потребител не харесваше арабиката.
Каймата, дори да е мляна в магазина, има достатъчно вода, нещо, която я свързва (не съм сигурна за името), може и някакъв сух протеин незнайно от какво да слагат.
От една плешка орязах най-мазните неща и смлях, ами доста бяла стана, а и не е боядисана. В хладилник спокойно може да стои 2 дни, нищо й няма. По сръбските стандарти май дори зрее извън хладилник.

# 327
Бг-леля, на Анет 4 в Меден рудник до бл. 93. Има три вида кайма на килограм - един без подправки и два вида с подправки. И трите вида са супер, и мусаката става разкошна, и пълнени чушки, и странджанки, и супа топчета.

# 328
  • София
... Най-добрата ми инвестиция е месомелачката, всичко си правим домашно - от кайма за кюфтета до наденици всякакъв вид.
Може ли да препоръчате марка и вид месомелачка? Разбирам, че често я ползвате, затова ме интересува.
Благодаря!

# 329
  • Сф
Ако бургазлиите, 🤪 тия странджанки как да ги докарам? И как се изпичат? Наобратно? 😂
Всеки път си взимам като минавам през Бургас. Обаче , шкембе с брашно не ям ! Масово го правят така там.

Общи условия

Активация на акаунт