Какво повече НЯМА да купя - 19

• 100 323
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
ЧревоУгодник, познавам немалко ЧЗП - прави се. Много повече отколкото се знае. Особено последните години, времето когато трябва да се "пече" зърното е влажно и изпреварват дъждовете с пръскане. Загубите иначе са повече от разходите. Субсидиите покриват повечето разходи, така че си заслужава.
Някой те е излъгал жестоко. Лошото е, че разпространяваш тази лъжа и наивните хора ти вярват.

# 376
Пръскана или не, хромозомният набор на съвременните култивирани видове пшеница не е добър, което превръща пшеницата в негодна храна, причиняваща възпаления в тялото.

# 377
  • в сърцата на децата <3
ЧревоУгодник, познавам немалко ЧЗП - прави се. Много повече отколкото се знае. Особено последните години, времето когато трябва да се "пече" зърното е влажно и изпреварват дъждовете с пръскане. Загубите иначе са повече от разходите. Субсидиите покриват повечето разходи, така че си заслужава.
Някой те е излъгал жестоко. Лошото е, че разпространяваш тази лъжа и наивните хора ти вярват.
И с каква цел ме лъжат? Да смятам продукцията им за отровна и да не я купувам? Интересен маркетинг подход... Все пак всеки, на който му е супер важно да открие своята истина, може да си вземе зърно и да го занесе за анализ. Ако са ме излъгали, то това е чудесно и просто на света има още един наивен човек. Но живота ми с нищо не се влошил от това, че съм взела решение за себе си (не заради пръскането всъщност) да не ям определени храни и зърнените са част от тях.

# 378
  • София
Пръскана или не, хромозомният набор на съвременните култивирани видове пшеница не е добър, което превръща пшеницата в негодна храна, причиняваща възпаления в тялото.
Сега ако приведеш и някакви доказателства за това си крайно и категорично твърдение... ама едва ли. Какъв трябва да е хромозомният набор? Защо трябва да е точно такъв? Кой го определи? Всички сортове ли са с еднакъв геном? Колко сорта пшеница се отглеждат в Бългрия? Какво е "нередното" в хромозомите им? Как се появиха спелтата и лимецът?
Не очаквам отговори, но се надявам хората да си задават повечко логични въпроси. УВажавам изборът да не ядем конкретни храни, но не и опитите за сплашване. Най-готините вегетарианци, които познавам, изобщо не опитват да проповядват храбителните си убеждения и си другаруваме чудесно от десетилетия, въпреки че аз ям месо.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 15:43 от ToniShu

# 379
  • в сърцата на децата <3
ToniShu, действително много хора не правят разлика между "сорт" и "ГМО" култура. Което не значи, че няма и от двата вида. Най-масово засяваната пшеница е джуджето (може и да имаше по-дълго название сорта, но без проверка нещо такова ми е останало в паметта). Характеризира се с ниско и дебело стебло, което гарантира вертикално узряване и едри класове. Сега не се сещам за пшеницата или за друга култура съм чела, че генната модификация е с цел повечето вредители да не я унищожават. Което и за нас сигурно не е ок, но ще стане ясно след време. Относно хромозомният набор - спелтата и лимецът са с по-проста структура, това е факт. Съвременните сортове са по-сложни, което позволява заменянето на част от хромозомните двойки с такива от други култури или видове - т.нар. ГМО. Не виждам нищо страшно или плашещо само по себе си, това са фактите. Който желае - яде, който не желае - не яде. Но това няма да промени фактите...

# 380
snow_angel, следя я другата (Какво ще купя отново), че и пиша 😁 Този, дето си го показала съм го виждала, но не съм го купувала. Имам слабост към хубави и хубаво ухаещи сапуни, така че тоя го не ща 😁
Някой писа, че сирийският сапун прилича на баба му сапуна. Къпала съм се и с по-грозни сапуни, които правят кожата кадифена, изглаждат я и ухаят така, че след часове все още се усеща ароматът им, който е.. иска ти се да се къпеш пак и пак! За съжаление вече няма кой да ми ги носи и не зная под какво име да ги търся.
Няма да купя повече този шампоан. Ментово усещане, дрън - дрън. Обикновен шампоан. По описанието помислих, че ще ми стане ментово на главата както с Head & Shoulders мента.

# 381
Повече няма да купя яке от магазин Лутер в гр. Пловдив.
Може би за готови, ако ви пасне, добре, но по поръчка твърдо НЕ.

Отидох и ми взеха мерки. Отидох на проба и якето ми беше леко широко в раменете и с твърде дълги ръкави. Уточнихме докъде да са дълги ръкавите и раменете. Жената, която ми взимаше мерките беше малко намусена, груба и ме подбутваше грубо.
След това ми го изпратиха по куриер. У дома установих, че на раменете ми е широко. Самото яке беше и твърде дълго отпред на корема и не стоеше добре.

Носих го два пъти за корекция в едно чудно ателие, където жената каза, че гърба не е издържан много и се учуди на раменете. Намали ги с цели 4 см. По 2 см от всяка страна.
Скъси предната част, за което се наложи да изреже малко детайли.

Жената го направи чудесно и сега си нося якето, защото кожата е много качествена и мека, а моделът на якето е уникален.

Но просто искам да предупредя, ако някой има големи надежди, че като е по поръчка ще му пасне като ръкавица.

# 382
Никога  повече няма да купя сурови  кебапчета  от Лесидрен такъв солен картон никога през живота си не бях опитвал,отидоха на боклука не съм за 8лв ама боклуци да продават не ми се нрави.Не се лъжете.

# 383
Никога  повече няма да купя сурови  кебапчета  от Лесидрен такъв солен картон никога през живота си не бях опитвал,отидоха на боклука не съм за 8лв ама боклуци да продават не ми се нрави.Не се лъжете.
Аз пък съм за 8 лева. Мога да си купя 10 кила моркови с тях. Те шмекерите на това разчитат, че 5-8-10 лв. нищо не е и няма да им търсят сметка.

# 384
Никога  повече няма да купя сурови  кебапчета  от Лесидрен такъв солен картон никога през живота си не бях опитвал,отидоха на боклука не съм за 8лв ама боклуци да продават не ми се нрави.Не се лъжете.
Аз пък съм за 8 лева. Мога да си купя 10 кила моркови с тях. Те шмекерите на това разчитат, че 5-8-10 лв.нищо не е и няма да им търсят сметка.
Kъде морковите са под лев/кило? Satisfied

# 385
На пазара, от който аз пазарувам.

# 386
  • София
За пръскането на пшеницата. Мъжът ми работеше във фирма, която продава и ремонтира пръскачки. По принцип, това с което се пръска е толкова отровно, че човекът, който управлява пръскачката, трябва да седи в затворена кабина със специален филтър. Толкоз.

# 387
За пръскането на пшеницата. Мъжът ми работеше във фирма, която продава и ремонтира пръскачки. По принцип, това с което се пръска е толкова отровно, че човекът, който управлява пръскачката, трябва да седи в затворена кабина със специален филтър. Толкоз.
" Толкоз" трябваше да го напишеш първо, нима в автомобила не си в затворена кабина и няма въздушен филтър?!Не ми отговаряй.

# 388
Някои така реагират, като че коментиращият идва и ви вади пшеницата насила от устата. 😬 Яжте си спокойно, защо се палите. 🤔Всеки има акъл да си преценява, важно е информацията да тече свободно.

# 389
  • Далечният изток
Ми аз и доматите си пръскам. После не трябва да се пипат 3, 5, 14 дена, зависи от препарата. Има карантинен срок. Та и с пшеницата така...

Общи условия

Активация на акаунт