Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 100
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Добро утро!
Училището не е частно. Математическата в Бургас - ППМГ"Акад. Никола Орешков"
Dive, иска да учи в Испания/ може би в Мадрид/, но все още не се знае какво.
На коя група или изпълнител ще ходите на концерт?

# 196
Браво на училището!!!

# 197
Да. Има две нови в 32 - с СХН и с химия и биология, без квоти. И в други училища видях подобни.
При дъщеря ми продължават да задават домашни в Тиймс, както и проекти, макар да са присъствено. Лошо няма, но днес в поставени в 11ч., а е за днес. Ами ако не беше отворила? При вас практикуват ли така?

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 11:34 от MianaNia

# 198
  • Варна
Kalka, важното е, че мечтата е налице Simple Smile Все още не са достатъчно запознати с всички науки и е нормално да не знаят какво ще учат. Наскоро проучвах инженерни специалности в Испания, защото дъщеря ми учи ИЕ вече втора година (извън училище и смята да продължи), а по това, което показва засега, ми бие много на "инженерен тип", та исках да съм подготвена Simple Smile Тя вероятно ще намери с какво да ме изненада като му дойде времето, де Wink
Иначе сега като си прочетох поста, май не става ясно защо така сме се развълнували в къщи от тоз концерт Simple Smile На някакъв Томо (поп някакъв вид), ще го гледаме в Осло. Та девойката се радва на певеца, аз - на Скандинавия...

# 199
Много училища пускат паралелки с природни науки, защото им поставиха изискване от МОН. Според тях твърде много се залагало на езиците за сметка на всичко друго. Има някаква истина, но не съм убедена, че това е начинът.

# 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а как ще ги обезпечат с учители?
в едно училище с езикови паралелки, в което имат учители по езици какво ще направят? ще уволнят тези с английски и ще назначат с физика, или "англичаните" ще преподават и физика така, между другото?

Sad пак са мислили с нещо различно от главата.

# 201
  • София
Амиии,на фона на всички оплаквания от училища и госпожи, да похваля нашето училище. Следващата седмица ще имат всеки ден по 4-ри часа, само БЕЛ и МАТ.
Днес видях резултати по БЕЛ на Регалия - 94 т. Ами все така да е.
Награда за нея ще е любимият ни Мадрид и Валенсия. Чака с нетърпение да започне обучение в Испания след 5 години.
Браво на детето!!! А пътуването е чудесна награда, била съм в Мадрид и много ми хареса, пожелавам й чудесни емоции там! Само не можах да възприема магазините за хамон, много на умряло ми миришеха, а съм супер месоядно (въртя очи, къде са пустите иконки, не знам).
На синко резултати от Регалия още нямам, ама сигурно и при него скоро ще има, тръпна, а на него му мина Simple Smile
Той е на изпит на 5 юни сега за сертификат, та стискайте палци - хем се справя добре, хем е решил да се гиписира нещо... Дано не го затресе треска и за НВОто.

Гледам за родителски сте писали- при нас нищо, само госпожата по МАТ прати в Школо инструктажа за НВО и това е. Кога ще им дадат информация и данните, които са после за системата, не знам и никой не казва.

ПП. Днес е първото класиране за 1 клас, стискайте палци и за малкия, като ви остане време Simple Smile

# 202
  • София
ПП. Днес е първото класиране за 1 клас, стискайте палци и за малкия, като ви остане време Simple Smile
Стискам. На мен ми излезе спомен във фейсбук, че съм го записала в първи клас на днешния ден.

Иначе и моят го панираха в понеделник. Беше се разстроил, че е тотал щета и т..н.
Като гледам по БЕЛ ще го заформи с 5, което ще бъде супер грубо. Но само да не преживява детето, другото е поправимо. Това е, като се има предвид, че в къщи грам не натягаме обстановката, защото той си е мотивиран.

# 203
  • гр.Варна
Виждам,че не само ние  сме обещали за награда екскурзия Simple Smile
Още от миналата година сме  се разбрали,че при прием в някое от ТОП училищата,в които иска той самия да учи,ще го заведем в Барселона и парк Порт Авентура.
Преди 2г. му организирахме екскурзия  с 2 приятелчета от баскета и техните родители с полет от Варна до Германия.Там си наехме бус и обикаляхме много,като 2 дни бяха посветени на Европа парк.От тогава е запален по увеселителните паркове и Порт Авентура е едно от мечтаните места.Има и още една опция за по-източна дестинация на есен в случай,че не успеем да се организираме за лятото.
Живи и здрави да са!Да мине това НВО и да поемем дъх,макар да усещам,че колкото наближава повече датата,толкова по-дзен съм Kissing Smiling Eyes

# 204
  • София
Има ли някоя мама, която е минала по този път - учене преди матурите, за да сподели отработени ефективни техники?
Мога да споделя как аз смятам да процедирам, въпреки че нямам предишен опит.
В оставащото време вкъщи ще си препрочете произведенията, които мисли, че е позабравил. И ще се упражнява върху причастия и наречия, защото там греши най-много. По МАТ нямам поглед, но вярвам безрезервно на частния учител, с когото са решили, че ще упражняват задачите, които най-много го затрудняват, т.е. геометрия.
Няма да давам повече ПИ-та. Последните дни преди НВО - никакво учене.

Нямам още изпратени резултати от ПИ по МАТ на "Междучасие". Надявам се поне в началото на следващата седмица да ги получим. Ако е по-натам, няма да има смисъл.

# 205
  • Бургас
Това ще ни е шестото посещение на Мадрид:sweat_smile:Sweat Smile. Голяма любов! Даже си мисля, че не го приема и за награда, а по-скоро нормалното от преди пандемията.
Bonanza, в Барселона много ни хареса, така че стискам силно палци на младежа!
Само да минат тези матури, че да си отдъхнем всички.

# 206
  • В центъра на моретата

Иначе сега като си прочетох поста, май не става ясно защо така сме се развълнували в къщи от тоз концерт Simple Smile На някакъв Томо (поп някакъв вид), ще го гледаме в Осло. Та девойката се радва на певеца, аз - на Скандинавия...

Вземете си дебели якенца за Осло, че като помня какъв студ брахме 2019 г. - от 30 градуса в Барселона на 12 градуса в Осло Simple Smile. Смяната на температурата направо ме изкара от релси. Имах чувството, че е дошъл края на света.

А, иначе, и дъщеря ми иска в Испания да учи след дипломиране, но да видим дали ще й се отвори шанса да учи в гимназия испански или ще продължи с частните уроци.

А днес са им раздали и служебните бележки за явяване на НВО.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 12:24 от zaek

# 207
  • София
От Регалия ми пратиха преди малко мейл, резултата по БЕЛ е добре - 88 т. (за преразказа беше 33). Детето е доволно, че е с 10 повече от предния път, но явно е очаквал да е от 90 т.  нагоре, въпреки че му казах, че виждам от ключа 3 грешни отговора, които му свалят с 6 т. веднага, до 59 т. но в заключение, добре е, доволна съм, надявам се и на изпита да е с такъв, че ако може и малко повече резултат Simple Smile

# 208
  • Варна
Bonanza, записвам си двата парка, за които пишеш. Ще ги погледна в нета. И ние сме много запалени по тези атракции (децата де). Във Валенсия бяхме очаровани от зоогическата им градина и океаноложкия музей. Топ парк към този момент ни е Гардаленд в Италия.
Миналата година имахме билети за Дисниленд, директно от Варна. Но уви..
Като говорим за поощрителни подаръци-нашия син се е заканим за някакъв космически компютър, безумно скъп. Ако успее за мечтаната паралелка ще трябва да водим преговори 😁

# 209
  • гр.Варна
Bonanza, записвам си двата парка, за които пишеш. Ще ги погледна в нета. И ние сме много запалени по тези атракции (децата де). Във Валенсия бяхме очаровани от зоогическата им градина и океаноложкия музей. Топ парк към този момент ни е Гардаленд в Италия.
Миналата година имахме билети за Дисниленд, директно от Варна. Но уви..
Като говорим за поощрителни подаръци-нашия син се е заканим за някакъв космически компютър, безумно скъп. Ако успее за мечтаната паралелка ще трябва да водим преговори 😁
Скрит текст:
В Германия имаше с нас семейство,които бяха ходили в Гардаленд,но Европа парк им хареса в пъти повече.Два дни не им стигнаха на децата на атракционите.Беше незабравима 10 дневна ваканция в Бавария,Германия и Елзас,Франция Simple Smile Наистина горещо препоръчвам този маршрут за екскурзия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт