Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 154
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Какво се е случвало при четвъртокласниците? Днес чета темата по диагонал и съм пропуснала.
Служебните бележки на нашите ще ги дадат във вторник чак.
Поздравления за децата с тези невероятни резултатите. Пожелавам им и след седмица да се представят толкова добре, че и по - добре.
Девойката следващите 3 дни ще си остане вкъщи, за да преговаря. Не знам какво и колко ще преговори, но след като казва, че е много уморена, ще я оставя. Така или иначе повечето учителите чакат да мине НВО, за да започнат с изходните нива и сега нищо не правят в училище.

# 466
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Какво се е случвало при четвъртокласниците?
Скрит текст:
Днес чета темата по диагонал и съм пропуснала.
Служебните бележки на нашите ще ги дадат във вторник чак.
Поздравления за децата с тези невероятни резултатите. Пожелавам им и след седмица да се представят толкова добре, че и по - добре.
Девойката следващите 3 дни ще си остане вкъщи, за да преговаря. Не знам какво и колко ще преговори, но след като казва, че е много уморена, ще я оставя. Така или иначе повечето учителите чакат да мине НВО, за да започнат с изходните нива и сега нищо не правят в училище.

това става Sad

# 467
Много се надявам гафовете с 4кл. да имат дисциплиниращ ефект и да не ни се случат такива и на нас.

# 468
  • София
Наистина е имало сериозни нарушения. А покрай тях и безхаберие на учителите и директори.
Няма да се учудя и на НВО да има подобни своеволия.

# 469
  • София
Най-забавни са случаите, в които квесторите са раздали текста за диктовка на децата и те са я преписали барабар със знаците за пауза при четенето. Laughing

# 470
  • На морето!
Спомням си как имаше училища, които така и не раздадоха формулите на децата на НВО по математика и други, които им оставиха текстовете на преразказа през цялото време. Кой знае още колко нарушения остават неразкрити.

# 471
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз за това питах дали е имало видеонаблюдение при 4кл. Защото, ако е имало, нарушителите са много повече от конкретните квестори и директори. Тези, които са наблюдавали, къде са бляли?

# 472
  • София
Идвам от РС и мога да кажа с чиста съвест, че беше изключително ползотворна.
Първо минаха всички учители да кажат отзиви. Моето има 5 на класното по МАТ, но и едно 6 от днес. Всякакви изходни нива или други контролни са оставени за след НВО, всички бяха много мили и проявяващи разбиране към децата. Дадоха ни служебната бележка, даже вече пробвах да влезна в системата - то било много подредено там, изненада ме. Прочетоха ни инструктажа за ученика, казаха и че на децата ще го прочетат и обяснят всичко. Разбрахме се с директорката да сложат стенен часовник в стаята, за да не се случат недоразумения с ръчни часовници на децата. Каза също, че са предвидили да има достатъчно черни химикалки в случай на забравени такива. Попитах изрично дали в задачата по БЕЛ с допуснатите грешки се санкционират новодопуснати такива, отговорът беше да. На въпроса дали се пише заглавие на преразказа - казаха, че квесторът трябва точно да каже на децата какво да пишат или да не пишат.
Посъветваха ни специално по БЕЛ този уикенд да не правят нищо децата, като тестове и упражнения, а само да си припомнят текстовете на произведенията.
Извиних детето по домашни причини за 15.06. Първо наистина имаме един ангажимент, който няма как в друг ден да го осъществим, второ - добре ще му се получи един ден наспиване преди изпитите.
17.06. за нашето училище ще бъде стандартен учебен ден, тъй като никой няма да се явява на НВО по чужд език.
И накрая, но не и по важност - изрично ни казаха да предупредим децата, че никакви листове от изпитните комплекти, независимо дали са за белова или чернова и дали е писано на тях или не, не се късат/хвърлят/изнасят по никакъв начин от изпитната зала. Имало е подобни случаи и изпитни работи са били анулирани заради това - не знам доколко това е вярно, но не ми се иска и да разбирам. Инструктирах вече сина, другата седмица пак ще повторя.
Накратко, много съм доволна от организацията и отношението в нашето училище. Дано на повече места да бъде така.

# 473
  • София
Скрит текст:
[quote
Деси, много е копринен вашия Спайк; как го поддържате толкова бял?..
[/color]
Кати, той като че ли сам се почиства 😆 Но си иска къпане със специален шампоан, сешоар, ресане след всяко излизане... ходи на фризьор по-често от мен. С всичките му процедури се успокоявам, че поне косми не пуска и не трябва все да чистя след него.
Като яхна метлата единствено Спайки е в състояние да ме успокои 😍

Какъв шампоан използвате? Колко често се къпе?

# 474
Скрит текст:
Идвам от РС и мога да кажа с чиста съвест, че беше изключително ползотворна.
Първо минаха всички учители да кажат отзиви. Моето има 5 на класното по МАТ, но и едно 6 от днес. Всякакви изходни нива или други контролни са оставени за след НВО, всички бяха много мили и проявяващи разбиране към децата. Дадоха ни служебната бележка, даже вече пробвах да влезна в системата - то било много подредено там, изненада ме. Прочетоха ни инструктажа за ученика, казаха и че на децата ще го прочетат и обяснят всичко. Разбрахме се с директорката да сложат стенен часовник в стаята, за да не се случат недоразумения с ръчни часовници на децата. Каза също, че са предвидили да има достатъчно черни химикалки в случай на забравени такива. Попитах изрично дали в задачата по БЕЛ с допуснатите грешки се санкционират новодопуснати такива, отговорът беше да. На въпроса дали се пише заглавие на преразказа - казаха, че квесторът трябва точно да каже на децата какво да пишат или да не пишат.
Посъветваха ни специално по БЕЛ този уикенд да не правят нищо децата, като тестове и упражнения, а само да си припомнят текстовете на произведенията.
Извиних детето по домашни причини за 15.06. Първо наистина имаме един ангажимент, който няма как в друг ден да го осъществим, второ - добре ще му се получи един ден наспиване преди изпитите.
17.06. за нашето училище ще бъде стандартен учебен ден, тъй като никой няма да се явява на НВО по чужд език.
И накрая, но не и по важност - изрично ни казаха да предупредим децата, че никакви листове от изпитните комплекти, независимо дали са за белова или чернова и дали е писано на тях или не, не се късат/хвърлят/изнасят по никакъв начин от изпитната зала. Имало е подобни случаи и изпитни работи са били анулирани заради това - не знам доколко това е вярно, но не ми се иска и да разбирам. Инструктирах вече сина, другата седмица пак ще повторя.
Накратко, много съм доволна от организацията и отношението в нашето училище. Дано на повече места да бъде така.
Само не съм съгласна със санкционирането на новодопуснатите грешки. Това няма как да се случи, според мен. Там просто се броят поправените, до 14.

# 475
И ние имахме родителска. Вече всичко е ясно, няма въпросителни.
От тук до изпитите си пожелавам здраве за всички 7ници, а за нас спокойствие.
За последното се погрижи мъжа ми, до другата седмица съм на

# 476
На родителската среща ,директорката ни каза,че на НВО по МАТ с плика на всяко дете,ще има математически формули.Какви формули дават,някой има ли представа?

# 477
Да, предполагам че всички имаме Simple Smile тъй като много пъти се е обсъждало тук.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 21:36 от MollyBy

# 478
  • Варна
Нашата учителка по БЕЛ също каза, че за новодопуснати грешки не се отнемат точки...При тази разнопосочна информация, къде е истината...не знам.

# 479
На НВО точки се дават, не се отнемат. За всяко вярно нещо ученикът получава точки. Това важи и за текста за редакция, ако е допуснал други грешки, те не се санкционират. Проверяващите търсят посоченото в критериите.

Общи условия

Активация на акаунт