Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 064
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
И аз благодаря на Дидева и на всички, които разясняват!
Ако не беше темата, щях да съм изпуснала половината срокове и правила. Не знам как се оправят кандидатстващите майки, които не пишат в БГ мама Joy

# 571
Много хора не пишат, но четат тук. А и информация в нета има доста. Предполагам, че и в училищата правят разяснителни кампании.

# 572
  • София
Справят се, Дъждец.
Аз първият път изчетох стар справочник, изчетох нов, направих си таблица с резултати, да смята балове .... кой да се сети, че има бг-мама Joy ... прописах около първо класиране и то защото търсех инфо за проблем и попаднах през гугъла на 7класната тема (даже ми "издърпаха ушите" едни приятни дами Joy Hug ... защото питам нещо обяснено токущо Blush)

# 573
  • София
Аз това съм го препратила на синковеца. Темата на видеото е "Литературата в таблици" Simple Smile Да не би тези "таблици" да търсите Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=SRX-Tmosv10&t=314s

# 574
  • София
Десем, с голямото дете и аз бях така...

# 575
  • София
Аз попаднах миналата година на седмокласната тема, търсейки информация за нещо. Толкова сложно ми звучаха много от обсъжданите въпроси, затова и продължих да я чета. Възхищавах се на търпението на Дидева, продължавам и сега - без нея сме направо загубени, хиляди благодарности и поклон Kissing Heart Не е маловажен и фактът, че тук споделяме и тревогите си - може би така сме по-сдържани пред децата, за които е достатъчно другото натоварване. Милите те, остава само и майките им да им се зъбят за неуредиците в системата. Вчера синът ми плахо ме попита дали ще се сърдя и разочаровам ако не се справи добре. С такава тревога ме гледаше, така му трепереше гласът, че се ядосах, че е подложен на това. И да, наистина не мога и не искам да направя нещо друго, освен да съумея да го накарам да почувства безрезервните  ни подкрепа и обич.

# 576
  • София
Много ми е чудно каква медицинска бележка се изисква за професионалните гимназии - очен, вътрешни ли , какво? И защо се изисква за професионалните, а за останалите -не?

# 577
  • София
Много ми е чудно каква медицинска бележка се изисква за професионалните гимназии - очен, вътрешни ли , какво? И защо се изисква за професионалните, а за останалите -не?
За да се удостовери, че детето няма заболявания, които ще попречат да се обучава за определена специалност. Което всъщност е глупост, защото медицинското е едно, а специалностите са много и разнородни.
За училището на дъщерята например изрично искаха заключение за цветоусещането, защото няма как да рисува, ако има проблем.
Но едно общо заключение, че ученикът може да се обучава в професионални паралелки каква информация носи за здравето му?

# 578
Личната издаде на дъщеря ми медицинско като за работа, като изрично помолих да включи за цветоусещане. Щерката ще опита и с рисуване.
От нейното училище са супер бавни и още няма никаква информация за изпита за проверка на способностите, допусната ли е, къде ще се явява, а по график трябваше до 07.06 да ги уведомят. Има ли други кандидати с ИИ и дали има общ списък на всички явяващи се с разпределение?
И аз да изкажа благодарности на Дидева!
Адмирации за твореца на Маги-Света, много готино джудже.Замисляли ли сте се за Приложното? Има и специалност детски играчки.

# 579
  • София
Получихме скъпоценните бележки. Зам. директорката 18 пъти ни повтори, че трябва да ги пазим като очите си. Не сме тествали профила в системата, защото е прибрана на сигурно място 😁.
И аз с първото НВО не влизах бг мама. За последно писах във форума, когато МС беше може би първи клас. След това търсих нещо свързано с БЕЛ преди изпитите и ми изкочи тогавашната седмокласна тема, но само четях. Започнах да пиша в тази тема по средата на 6 клас някъде. Наистина тук освен намирането на полезна информация, мога да си излея мъката, гнева, притесненията и да се почувствам по - добре.

# 580
  • В светлината на слънцето
... Marmotche, lulumba, нашите имат ли служебни бележки? Синът ми отсъства в края на миналата седмица

Още не.

Днес са ги раздавали. Моят отсъства, така че утре на снимките за албума ще си я получи. Ще докуцука някак до училището (хич не питайте защо и как, хубаво мислех да сложа катинар на колелото - пак добре, че е малкият дявол).
Медицинска бележка извадихме още преди седмица. То дали ще му стигне балът за нея е друга тема, ама да я има.
Иначе за пръв път и той взе да се оплаква от умора. Малко остана.

# 581
  • Бургас
Аз също се присъединявам в благодарностите към Дидева. Да си ни жива и здрава! След 5 години ме чака същото / даже много по-страшно, че дребния е на светлини години зад кака си/.
От класа на дъщеря ми няма отсъстващи. Всички са на училище.

# 582
  • София
То и аз не знам дали ще стигне бала, но с тази бележка се притесних сега.
За кандидатстването ще трябва ли тази бележка? В сайта на ТУЕС пише, че само за записването трябва бележка и по -точно "Медицинско удостоверение от личния лекар със задължително отразени цветоусещане и диоптри". Сега да хуквам такава бележка ли да вадя или първо да извадя обикновено медицинско, пък после ако бъде приет да вадя нова с цветоусецане и диоптри.
Много сте ми полезни и на мен - рядко пиша, но чета редовно. Simple Smile

# 583
Миналата година можеше да се прикачи, но можеше и да не се прикачва при кандидатстването. Но ако детето е прието в професионална паралелка и иска да се запише в нея, трябва да го носи при записването. Иначе си губи мястото. На сайта още стои старият инструктаж за работа със системата, но предполагам, че скоро ще актуализират и ще знаем със сигурност.

# 584
  • София
Благодаря, Дидева. Ще чакам тогава.
Бележките още не са ни дадени. В петък имаме родителска среща специално за въпроси за НВО. Предполагам тогава ще ни ги дадат.

Общи условия

Активация на акаунт