Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 104
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Без значение как ще се справи на НВО-тата,  на годишния изпит по рисуване или на изпита за прием в Нуи детето ще ходи на гости при кака си във Виена ( студентка) за една седмица и там двамата ще си почиват както пожелаят. Положи адски много труд синковеца  и си заслужава. Резултатите му на НВО и изпитите зависят от много субективни фактори , които не мисля че мога да контролирам. Ние , като родители , сме видели какво е направил, колко труд е вложил и  това е достатъчно.

# 211
  • В светлината на слънцето
Пък аз си мислех, че като обещавам колело, се изхвърлям прекалено. Вие цели пътешествия сте предвидили. Joy
При нас ще е драма до последния момент явно. Резултатите са възходящи, но все още недостатъчни за там, където иска. Топучилища не влизат в това число (колелото е за топучилище).
Гледам да е спокоен, пък все се надявам да попадне в читаво училище. Критериите поне са ясни
- да е в интересите му;
- да е поне в тези, които следват топ 10;
- да е на близко и лесно достижимо разстояние.
И двамата сме на мнение, че повече от половин час път до каквото и да е училище, не си заслужава. (От детска градина пътуването е пеша, аз деца с кола на градина или училище категорично не возя - имат си крака). Та много лесно стеснихме кръга.
Сега остава да се представи прилично, за да има и избор. Щото да не стане като рибата в морето, а тигана на котлона.Joy

# 212
Аз май съм единственият родител, който не предлага подаръци за добри резултати на НВО.... То си е за тях:)

# 213
И аз съм от стиснатите - наградата е постигнатото желано училище... или постигнатото нежелано, каквото дойде. Nerd Предполагам, че въпреки всичко ще се умиля с нещо само заради края на всичкия стрес и нерви.

# 214
  • В офиса
Аз предлагам. Защото лоши резултати на НВО ще значат частно училище - АК, или ПЧМГ. И съм напълно ОК част от спестената такса да бъде дадена за подарък. Той иска 3д принтер.

# 215
  • София
Не мога да си представя без награда след тази важна година. То и аз имам нужда от поощряване, че да следя учебния процес. Много ме мързи да уча и да изпитвам.

Ако детето ми беше кротко и си учеше само без висене на главата, може би щех да си спестя обещанията за компютър, ама на, паднало ми се е от другите. Мотивирам го, и още как.

# 216
Лулумба, все едно описа моите критерии за училището. И аз много държа на локацията.
За награда, нищо не сме обещавали. Наградата ще е заслужена почивка на море за всички. Моето е  и скромно като желания. Най-много си пада по неща за рисуване и творчество. Обещала съм лятото да й дам да изрисува нещо на една свободна стена в стаята й.

# 217
  • София
Аз май съм единственият родител, който не предлага подаръци за добри резултати на НВО.... То си е за тях:)

И моите не са случили на родители в това отношение Simple Smile Ама те и никога не са искали нещо драматично. Само коте. Не ми идва отвътре да се пазаря с децата си. Като им трябва нещо за училище или хоби, винаги подкрепям, както мога. Пътуваме много и все на интересни места, но защото искаме да им ги покажем и да имаме тези спомени заедно.

Едно от децата тук в темата си беше мечтало за свят, в който всички училища са добри и всеки отива там, където му е интересно на него. Много ми хареса този малък философ, жалко, че няма думата в света на големите.

# 218
  • Бургас
При нас има една обещана почивка на СПА. Иска да е някъде поне 3-4 дни , да се отпусне , да не мисли за нищо и само да мързелува. Това съм обещала. Но това ще стане независимо от резултатите. И аз имам нужда да разтоваря . Аз съм много притеснена , постоянно питам това направи ли ,обясниха ли ти еди-какво си . Имам чувството ,че напоследък тотално ме изключва. Вчера като питах, поне малко няма ли притеснения . Отговаря беше : "Всички са минали през НВО , едни с добри резултати др с не толкова , но никой не е умрял от това. Престани да се притесняваш, ще се справя .... "
И продължи да си слуша музика 😄

# 219
   Не си само ти и аз съм на същото мнение. Той си има цел и си я гони. Ако се отпусне си е за негова сметка.

# 220
  • Варна
Аз затова казах, че като обсъждахме в темата подаръци-стимули за представяне, бях пас. А неусетно се набълбуках с това приключение, което тя сама реши, че щяло да й е награда за изпитите. Явно и сред приятелките й в момента вървят обещания. Викам, ами ако не се справиш толкова добре, че да я заслужиш? А тя най-невъзмутимо: Ми тогава ще е за нещо друго, ти измисли, но не може такова нещо да не е най-якия подарък евър! Joy
Истината е, че виждам, че се труди, не се налага да й вися на главата, отговорна е, дисциплинирана (по нейния си лежерен начин). Натрупала е знания, в това съм убедена. А дали ще се представи добре на НВО, не ми е критерий за награда - важното е, че дотук годината премина спокойно, без зор, без нерви, без драма, а какво повече да искам от тийнейджър Simple Smile

# 221
Награда ли, някой мен трябва да ме награди за цялостна организация и контрол върху изпълнението. Както и за най-вълнуваща и притесняваща се в нас покрай това събитие Grin
Темата наскоро се коментираше тук. Не съм си променила мнението. Въпреки, че му угаждаме доста, за такъв тип уговорки няма шанс.
Виж, някой ден за магистратурата в Харвард ще го наградя Grinning

# 222
Има два вида служебни бележки, удостоверяващи мястото на явяване. Едната е за всички ученици ( за НВО по БЕЛ и МАТ), втората е за тези, които се явяват на изпит за проверка на способностите.
Да коригирам малко това мнение. В сайта на РУО - София-град има леки изменения в информационния файл за началото на кампанията по приема.
2. Служебните бележки, удостоверяващи мястото за явяване на НВО, ще съдържат и информация за мястото за полагане на изпитите за проверка на способностите по изобразително изкуство, музика и спорт за всеки кандидат, който е подал заявление за явяване на изпитите.

# 223
  • София
Преди когато се коментираха наградите за НВО споменах, че за моето дете наградата ще бъде приема в някоя от топ гимназиите. По - голяма награда от това за нея няма. Така, че и аз съм в отбора на непредлагащите подарък.
А ходенето на почивки или екскурзии за моите деца не е награда. Преди пандемията много пътувахме и доста места видяхме. Надявам се в скоро време пак да имаме възможност.
Относно Europa Park в Германия, ако някой е решил да го посети да си предвиди поне два дни, защото е много голям.
Скрит текст:
живеехме наблизо и имахме възможност да го посетим няколко пъти

# 224
И аз обещах награди,но не мисля,че това е стимул за децата
Без вътрешна мотивация,нищо не става
Моето и екскурзия до Луната да му обещая,няма да се напъне повече от необходимото
Само се моля да "му е ден",че в зависимост от концентрацията му очаквам между 70 и 100 точки
Хич не е малка амплитудата

Общи условия

Активация на акаунт