Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 019
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
За ученическите лични карти става на въпрос. Притеснява ме, че ако на входа са квестори от други училища и те нямат документ за самоличност, ще има проблем. Някъде има ли го регламентирато това?
Да, в инструктажа за ученика. Учениците се допускат в сградата, съответно в залата, след преминаване през проверка на документ за самоличност.
За автора и заглавието. Пак в същия инструктаж пише, че " изпълнява точно инструкциите, които чува от квестора или аудионосителя за преразказа..." Предполагам, че в записа присъстват указания по въпроса. Но не мисля, че точки ще бъдат присъдени или не при наличие или липса на заглавие и автор.
Момичета, 17.06 нали е неучебен ден, заради НВО по чужд език или греша?
Не е обявен за неучебен със заповед на министъра, но директорът на училището би могъл да издаде такава заповед.

# 376
Нашето училище тази година са без бележници. Набора още няма лична карта, трябва да носи ученическата карта. Спомена ми и за копие от акт за раждане.

# 377
Копие от акт за раждане не става, защото няма снимка. Задграничен паспорт може.

# 378
  • София
Pisa, ако няма някаква кардинална промяна, на входа са "домашни", но вътре в стаята са "външни" които ще искат документ.

# 379
Това се опитвам да обясня на "Госпожите". Честно да ви кажа, не мога да си представя, че има такава некомпетентност и неглижиране на такова важно нещо. Оф, сигурно аз не съм добре и така се вглеждам във всичко.

# 380
Все нещо от ученическа лична карта, ученическа книжка, лична карта или задграничен паспорт ще се намери.
Вчера едно птиче ми подшушна, че е възможно всички квестори да са вътрешни, но не съм срещала официален документ по въпроса, тъй че го водим в графа слухове.

# 381
Дидева, може, щом нашите така неглижират въпроса. Преди 3 години точно  документа за самоличност беще голямото притиснение на класната на големият син. Но тя беше и подготвящата по математика и беше взела всичко присърце, та бях спокойна.

# 382
  • София
Вчера класната ми каза, че 17.06. си е учебен ден.
И моето дете нищо не знае за служебна бележка. Надявам се утре в часа на класа да им ги раздаде класната.

# 383
  • Ланкър, планините Овнерог
Дидева, като вряла и кипяла на тема матури, имаш ли наблюдения до колко се следи на матурите дисциплината? Питам, защото днес на пробната в стаята на момчетата (на момчета и момичета са ги разделили) е било кошмар заради двама-трима - говорене, пречене. Хем са ги пазили непознати за тях госпожи, но нито момчорляците са се впечатлили, нито им е правена забележка. Това не го мислех до сега, но и това вече ме тревожи. Или заради камерите квесторите се стараят повече?
Поне, ако ще се омазва, да си е виновна само тя, да няма странични дразнители.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 22:30 от Гита Ог

# 384
Лично не съм се явявала на НВО, но за 12 години четене тук - има всякакви случаи, включително самите квестори не спазват инструктажа и вдигат порядъчно паразитни шумове.

# 385
  • София
Да, така е и квесторите са бъбриви.
На последния ПИ на дъщеря ми в школата, се оплака, че едната госпожа била много обстоятелствена и на всеки въпрос на децата обяснявала на високо, на дълго и на широко. Детето вика - все едно и беше скучно. Simple Smile
Моята много се беше издразнила.

Нашата родителска среща е в сряда, предполагам, че тогава ще дадат бележките.

Иначе ни предупредиха преди месец, който няма ученическа лична карта да си купи и да я даде за заверка.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 22:35 от geryger

# 386
  • София
Върнах се и аз от родителска среща, по-скоро си излязох по средата й/имах неотложна работа де/. Отидох само заради нагласата да получа заветната служебна бележка, но нееее, било мнооого рано, чак другата седмица, можело и в деня преди НВО Joy Благодарение на информацията от форума не гледах като стресиран заек. Можеха да ни изпратят в Teams презентацията. А, и ни уведомиха, че часове по математика няма да има - госпожата е болна, децата вече се свързаха с нея. Но защо ли трябва някой да им замества на седмокласниците?! Те да не би да имат НВО?! Та те прекрасно се подготвяха 2-3 месеца асинхронно по математика! Самата Учителка по математика е поела инициатива болна, с 40 градуса температура, утре да им осигури 120 минути онлайн консултация. Познайте каква беше неотложната ми работа - с чиста съвест запалих колата и взех бележка за остатъка от седмицата - наборът така и така го мъчи алергията/г-жата по БЕЛ ми звъня още миналата седмица да си го прибирам/, да си стои вкъщи. И това доживях, еййй

# 387
  • Бургас
Днес са им дали бележките. Класната им е казала ,че с ученическите книжки и бележките ще се легитимират. Нищо не пипа вече по НВО, до утре трябвало да предаде попълнена тетрадка по Биология, на която естествено не е писано няколко месеца и сега пише по нея. Ще имат изходни по физика и химия -там ще бъде големият провал. Защото на  онлайн обучението със преписване и помощ от баткото има само шестици,а не знае нищо . Казах да вземе да прочете поне нещо ,че ще се изложи . Да съм била спокойна.
От къде бяхте казали ,че сте купили големите прозрачни пликове? . Обикновена прозрачна торба не става ли !?
Имам едни прозрачни чували 😄,накрая ще дам от тях 🤣🤣🤣

# 388
  • София
Днес са им дали бележките. Класната им е казала ,че с ученическите книжки и бележките ще се легитимират. Нищо не пипа вече по НВО, до утре трябвало да предаде попълнена тетрадка по Биология, на която естествено не е писано няколко месеца и сега пише по нея. Ще имат изходни по физика и химия -там ще бъде големият провал. Защото на  онлайн обучението със преписване и помощ от баткото има само шестици,а не знае нищо . Казах да вземе да прочете поне нещо ,че ще се изложи . Да съм била спокойна.
От къде бяхте казали ,че сте купили големите прозрачни пликове? . Обикновена прозрачна торба не става ли !?
Имам едни прозрачни чували 😄,накрая ще дам от тях 🤣🤣🤣
С дръжкииии трябва да са😂 Една торбичка от плод и зеленчука и толкоз.

# 389
  • Ланкър, планините Овнерог
Ти се майтапиш, ама има едни прозрачни чували с дръжки на Фино Simple Smile Аз имам бели за мъничка кофа, полупрозрачни.

Общи условия

Активация на акаунт