Бързи въпроси и отговори деца -1

• 33 480
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Нашата госпожица е на 1.10г и тепърва започва все по-рядко да лапа разни неща.До скоро беше някакъв кошмар.Обяснявам, обяснявам и пак обяснявам и получавам отговор “сто не можее,иска лапа” 🤣Сякаш напук ми прави.

# 106
И аз обяснявам,но всичко минава през устата.Навън е същото,като цяло освен да я наблюдавам и обяснявам,друго няма.
Брат ми отгризваше чаши до към четири годишен,беше много гадно.Както пие и се чува хрус и парчето в устата му.

# 107
На година и 7 е сякаш доста намаля това лапане,тук там нещо едни сензорни топки от Пепко,четка за зъби😃😃😃

# 108
И при нас намаля , всичко което се слагаше в устата на 1.8г , сме … пак има случаи нещо да сложи в устата ама много рядко е … иначе постоянно обяснение трябва

# 109

Това на долната устничка на какво ви прилича Sad

# 110
Афта е .

Спря на 1 г и 6 м ,но не е лапала кой знае колко.

# 111
Дъщеря ми е на 4 години и половина. От коло месец всяка нощ се буди, бълнува нещо, най-вече не,не,  искам,не искам и такива подобни. Понякога сяда в леглото,плаче и бълнува нещо.
 Преди време имахме такъв период на "нощен терор". Будеше се в почти един и същи час, засичала съм.
Сега даже е имало случаи,в които плаче по няколко минути и изглежда не ме чува като й говоря,обяснявам,гушкам,тя ме бута и пищи. Тръшка се бълнува, в един момент си спира сама.
Най-често я оставям да се успокои сама или отивам и тихо й говоря нещо,погалвам я,завивам я и тя заспива.
Но това продължава вече близо месец.
Предния епизод беше на около 3 годинки. Пак така рев,събуждане или просто става,казва нещо,измрънква и идва при нас на леглото.
Случвало ли ви се е? На какво се дължи това?
Детето ми принципно е много емоционално, явно преживява всичко, което е било през деня.
Не знам как да си го обясня.  Личната преди ми беше изписвала Дормикинд, но не знам има ли смисъл да давам.
Или с времето ще изчезне това нещо. Сигурно сънува нещо, но всяка вечер да се случва и така да се отразява на съня.
Ще се радвам на вашите мнения и препоръки.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 00:20 от Ема Удхаус

# 112
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дължи се на незряла нервна система. С времето се разреждат пристъпите.

При моето дете помагаше да намаля дразненията и активностите през деня.
Ходенето из природата успокоява много и след всеки нощен терор го водех в гората.
Ако нямаш възможност, то вечер преди заспиване може да й пускаш звуци от природата, в тубата има много и различни.

# 113
Днес забелязах черно петно върху кътник,той съвсем скоро излезе.И тя не дава и да видя.Какво е това нещо?

# 114
Дължи се на незряла нервна система. С времето се разреждат пристъпите.

При моето дете помагаше да намаля дразненията и активностите през деня.
Ходенето из природата успокоява много и след всеки нощен терор го водех в гората.
Ако нямаш възможност, то вечер преди заспиване може да й пускаш звуци от природата, в тубата има много и различни.
Мислиш ли, че помага наистина, защото ние сме в гората кажи-речи, много близо до природата, в постоянен досег, и често ходим. Ще опитам и със звуци. Харесвам много класическа музика, но нещо не й допада, пробвала съм с това през деня да й пускам, иска да я спираме и си чака Криско и Шакира.

# 115
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При моето дете помага и до днес.
Преди строяхме къщи от клони, правихме мандали от шишарки, камъчета и цветчета. Сега само вървим.

Важно е да намалиш дразненията: шум, анимации с бърза смяна на кадри, въобще всякакви визуални, акустични и тактилни дразнения.
Наблюдавай дали пътувания и смяна на обстановката водят до нощния терор или нещо друго и така ще знаеш кога да противодействаш с релакс.

Някои класически произведения ме изнервят много.
Също не мога да слушам в тубата ромоленето на поточе или дъжд, че ми се допикава. Но синът ми заспива с фантазийни пътешествия от тубата (не са на български и не мога да дам линк). Също и някои бинарни компилации ( binarаl Waves) го успиват и спи непробудно, иначе често се буди.

# 116
Днес забелязах черно петно върху кътник,той съвсем скоро излезе.И тя не дава и да видя.Какво е това нещо?
Може да е кариес или храна останала там. Изчеткай с четка ако не се махне е кариес.

# 117
Момичета, бихте ли пуснали децата си на ясла януари месец.
Тогава малкият ще бъде на 1.7 месеца.
Защо да и защо не? Simple Smile

# 118
Аз мисля да пусна януари ще е на 2 г +.
Струва ми се рано сякаш все още е малка за това,но трябва да се върна на работа. Каката почна на 2 г и 6 м, бързо се адаптира. Ако имах възможност бих я гледала вкъщи колкото голямата.

# 119
Kikair, мерси за отговора. Flowers Hibiscus
Мен по-скоро ме притеснява сезонът, че ще е зима.

Общи условия

Активация на акаунт