Бързи въпроси и отговори деца -1

• 33 492
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Големия ми син го пуснах февруари на ясла. 🙂 Не е боледувал повече от малкия, който си тръгна през септември.

# 121
Момичета, бихте ли пуснали децата си на ясла януари месец.
Тогава малкият ще бъде на 1.7 месеца.
Защо да и защо не? Simple Smile
Не. Пуснах дъщеря си началото на февруари, беше на 1г11м. След 3 седмици бяхме в болница, като преди посещава една седмица, след това 2 седмици лекувахме от сопол до пневмония.
Пуснах я наново юни и всичко беше ок. Дойде студения сезон и кошмарът започна на ново. Без ясла беше здраво дете, не е била от децата, които са все болни, без значение ходят ли на ясла или не.

# 122
Не. Бих изчакала, ако е възможно до март или април. През януари е активният грипен сезон и бих предпочела да избегна риска, гледала съм бебе с грип и не искам да си спомням дори. Не че през останалите сезони няма да боледува - влизането в системата ясла/градина/училище си е сериозно предизвикателство за имунитета, но грипът си е сериозна работа (особено за децата) и ако мога да избегна този период, бих.

# 123
Нашата девойка ще навърши 2 в средата на октомври и няма да ходи на ясла.Срещу зима не бих я пуснала.Ще се гледаме максимално дълго.Другата есен живот и здраве ще ходи на градина.
Имаме познати, които си пратиха децата зимата и бяха постоянно болни (въпреки, че и лятото има разни вируси).

# 124
  • София
Може би и аз бих изчакала края на февруари, за да мине грипния сезон.
Но по-важният фактор за мен би бил да е по-близо до 2г. Всеки месец за тях е от значение.

# 125
Не!....основно заради грипния сезон,не че както казаха другите като започне да ходи няма да прихваща сополи независимо че не е зима,моята не ходи на ясла и прихвана от площадките пролетта  вируси....😕
Ще я пускам март 22г.последния срок който ми дадоха от градината,ще е на две и два месеца

# 126
А то има ли краен срок за пускане на ясла?
Мислех си, че може директно на 3г. да се запише на детска градина.

# 127
Може директно на градина.

# 128
Има, ако детето е класирано, записано и заема място, което не ползва. Ако смята да не ги ползва никога, трябва да го освободи.
Иначе може и директно на градина да тръгне детето. Много родители записват децата на ясла, а не ги пускат, така всъщност "прецакват" други, които не са класирани, но и нямат вариант детето хем да е записано, хем да не ходи.

# 129
Вероятно защото я пускам с големите,долния набор-ясла  имаше срок иначе губя местото,да може направо в първа група

# 130
За първи път пуснах каката на 1г. и 6м. Септември, още беше топло, ходи точно 3 дни и се прибра със сополи и температурата. Аз бях бременна в 8 месец и аз го лепнах.
После я пуснах пак през март на следващата година, беше вече на 2г+. Ходи 2 седмици и пак вкъщи с херп ангина. В края на април пак ходи малко и лепна варицела, бебето също. Юни пак ходи малко и хвана ултра модерния вирус с гадната кашлица, бебето също, аз също. В края на юли пак я пуснах, ходи седмица и три дни и хвана нещо като стомашен вирус, без повръщане и разстройство, който премина в остра пикочна инфекция, температура до 40 градуса, 3 дни в болница на системи, гнойна ангина в последствие и сега изобщо не си мисля да я пускам пак. Но аз съм в майчинство и мога да си я гледам вкъщи поне още 1 година. Всички ме убеждаваха да я пускам, да свиква, да гради имунитет, да се социализира, да ми олекне на мен малко и тн, еми мерси.

# 131
Вече година каката ходи на ясла слава богу по сериозно от сополи и кашлица не е било. Малкото също суполясва покрай нея. Да я оставя вкъщи голямата защото ще се разболее не ми е минавало през ума. То и покрай ковида де ходиха де си почиваха. Много се радва скачайки и с мерак отива на ясла не бих я лишила от това нито нея нито малкото. Зимата не се разболяха колкото лятото даже стати четох че всички зимни вируси грипове се изтеглиха за лятото поради отварянето и затварянето на градините.

# 132
  • София
Ако е новопостъпващо дете, срокът за тръгване на ясла е 60 дни от 15.09, а за градина- 30 дни от 15.09. Ако детето не постъпи в този срок, директорът може да го изключи. Може да се отложи, ако детето има здравословен проблем и за това е нужна бележка от педиатър. В момента, заради коронавируса не са нужни медицински бележки за извиняване на отсъствията и не им ги броят.

# 133
Моля ви да ми кажете как да взема урина на момче на 1 г. Онзи ден му залепих колектор преди сън. Стана сутринта- колектора паднал и всичко е в памперса. Държах го хол, давах му да пие вода, мокрих му краката. Няма и няма ! 1ч това дете не пукна ей така , да има 2 капки за проба. Лекарката чака да ѝ пратя резултати от изследване, аз не мога да го накарам да се изпикае Sad

# 134
Моля ви да ми кажете как да взема урина на момче на 1 г. Онзи ден му залепих колектор преди сън. Стана сутринта- колектора паднал и всичко е в памперса. Държах го хол, давах му да пие вода, мокрих му краката. Няма и няма ! 1ч това дете не пукна ей така , да има 2 капки за проба. Лекарката чака да ѝ пратя резултати от изследване, аз не мога да го накарам да се изпикае Sad

Аз му слагам колектора веднага след като стане от сън сутринта и отгоре памперс. След това му давам да си изпие АМ за закуска (230мл) и след около 15-20мин е готов.
Не знам за какво изследване е урината, но на нас за рутинните ни искат сутрешна.
На 1г 2м е.

Общи условия

Активация на акаунт