Бързи въпроси и отговори деца -1

• 33 494
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Утре ще пробвам така.

# 136
  • София
Сутрин, докато още дремеха съм им слагала колектора около пениса и покривам с памперса. Те се разбуждат, естествено, но не успяват да се осъзнаят бързо. Държала съм ги малко мирни, докато ги кърмя или нещо си говорим, разглеждаме книжка. Ако не се изпишкат съм ги слагала и с памперса на гърне, да се задейства нуждата Simple Smile С големият беше много лесно, той беше като препариран. Малкото беше и е по-диво и съм имала случаи да си бърка в памперса, да разлива, но все съм успявала.

# 137
Занесох съвсем малко за проба. Чакам резултати

# 138
  • Бургас
Абе с момчетата по-бива, по-лесно се закрепя. С госпожицата голям зор виждам. По няколко колектора заминават докато успея да взема заветните капки. 😄

# 139
Мен ми е лесно, с девойка, вече като бе на 1г и не искаше да лежи, бяхме пред мивката и пях песни и пусната чешмата, по едно време се изпишка.Винаги без памперс го залепям, иначе ми пречи памперса.

# 140
Аз моите ги изпикавах върху чашката след сън, а след като почнаха да седят на тоалетната чиния просто държах чашата отзад. Според мен най-гадно е да вземеш проба за ясла или градина от ако 😖💩

# 141
На мен ми се наложи т.като имаше изолиран патоген и симптоми, просто взех, като е нужно ми е се тая и не ме е гнус, има си мини лъжичка и контейнер.

# 142
Не ме е  гнус даже съм подготвена 😄работя в здравно заведение и ми трябва здравна книжка съответно нужните проби ако мога така да се изразя 😄

# 143
Аз от опита вече на пуснала рано на ясла(на 2 годинки), категорично не.
Не бих пуснала дете на ясла до 3 годишна възраст.
Пуснах я Април, ами разболява си се и сега си боледува, лято, есен, няма значение от сезон. А вече е на 4 и половина.
И ако имам второ няма да го пусна.Това е най-хубавата време с децата и няма да се лиша от него.
Не виждам смисъл. Просто прекалено малки са, много боледуват, нито си до детето си в тези важни и хубави моменти нито си адекватно на работа. Омагьосан кръг е, иди-дойди.
1 седмица на градина и на работа, 2 в къщи с малката. Тъкмо се оправи хайде след 1 седмица пак.
За да не бъда съвсем негативна ще кажа и позитивите- учене на много неща, проговори много бързо, беше с махнат пампеес, но още повече затвърди наученото и навиците, там им ги създават имат режим, много й е добре с децата, лесно се адаптира, обича си градината и ходи с кеф.
Обаче пусто боледуване, факт е че задържа ли я известно време в нас не боледува изобщо. Тръгне ли се почва. И това е масово. При всички мои приятелки и познати. Ако има едно дете неболедуеащо е изключителна рядкост.
За мен е безсмислено упражнение, само ако много ми се налага да се върна на работа бих пуснала преди 3 години дете на ДГ.
Няма смисъл, излишно стъпало е яслата. Още са си много малки. А дали ще го гледаш още 1 година няма особено голяма разлика, все пак е една година, не сто.
Пък на годинка и малко никога не бих си пуснала детето. При малките деца и 2,е месеца си имат разлика.
Ползвам си всичко, което ми се полага като майчинство-аз съм на този принцип. Цял живот ще се работи, но децата няма да са малки и тези важни три години мястото им е до мама.
Това са моите виждания по въпроса.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 23:46 от Ема Удхаус

# 144
А третата година как се ползва? Брои ли се за стаж ?

# 145
  • Пловдив
Ама то няма трета година майчинство. Имаш право на 6 месеца неплатен отпуск, както и таткото има право на 6 месеца такъв неплатен отпуск, за отглеждане на дете. Идея нямам за стажа.

# 146
Трета година майчинство няма.И двамата родители имат право на 6м неплатен отпуск за гледане на дете.Бащата може да прехвърли своите на майката (тогава обаче са 5м).Може и обратно (майката да прехвърли 5м на бащата).
Времето в неплатен отпуск за отглеждане на дете се зачита за осигурителен и трудов стаж.

# 147
Zdraweite, sinyt mi e s naduta dlan I prystche, podoziram schupvane. Obiknoweno hodim v Pirogov detsko otdelenie. No sega se pritesnqvam za snimkata s roentgen, zashtoto mai se pravi I pri Covid diagnoza. V Pirogov otdelen li e rentgenyt za deca I vazrastni? Ili otdeliat li pone covid pacientite  ot drugite pacienti pri snimki ili vsichki chakat zaedno? Blagodarq!

# 148
  • София
Децата се приемат от друг вход.
Важно е детето да бъде снимано, не да стои с травмирана ръка. Не знам дали сте чупили, но болката е ужасяваща.

# 149
  • София
А третата година как се ползва? Брои ли се за стаж ?
Да,зачита се,аз си ги изкарах и трите години и мнението ми се припокрива с това на Ема Удхаус,малко деца са готови емоционално да тръгнат преди три години на градина.Моя син на две и половина го пуснах ,направихме много плавна адаптация,първоначално беше на половин ден и въпреки всичко доста трудно свикна и много плачеше,но като цяло е доста привързано дете,което не се беше отделяло от мен.
 Иначе вече е на 4 ,ходи с радост на градина и дори не иска да си тръгва вечер,много е социален и общителен,лесно завързва контакти и намира приятели,така че трудната адаптация в началото не значи,че ще е такава драма години наред 🙂 Аз се настройвах психически как ще си ревем до първи клас (да,аз също си поплаквах в колата от безсилие),но пък нещата приеха обрат в един момент

Общи условия

Активация на акаунт