Бързи въпроси и отговори деца -1

• 33 497
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте нова съм тук и пиша за 1ви път.Малкия е на 1год и 4 месеца хвана го вируса с повръщане и разстройство,1 ден само повръща от 2рия спра, но почна разстройство 3,4 път се изходи ,после по веднъж на ден ,изгуби апетит ,а той ядеше всичко и много.Днес  тъкмо си мислех ,че нещата са се подобрили докато не започна пак разстройство и като му дам да яде само при вида на храна започва да му се повдига.Давам му витамини,ре комфорт ,пробиотик и пак нищо.Утре е на лекар, но с това ме притеснява много ,че му се гади от дори мирис на храна.Моля за мнение.  Благодаря

# 151
Аз бих се постарала да давам  много течности. Че не яде не би ме притеснявало в момента.

# 152
Аз бих се постарала да давам  много течности. Че не яде не би ме притеснявало в момента.

Да течности пие доста ,за което съм благодарна

# 153
Тези вируси са тежки и докато минат напълно е нормално да не яде. То ние възрастните не ядем като сме болни. Давайте течности, не го мъчете за храната, разбира се диета, без тежки храни, да хапва мъничко, на често е ок. Аз бих слагала свещички против повръщане ако гаденето продължава. Дано скоро отмине 🙂

# 154
Happy mom, трябва и да яде детето. Течностите са си течности, но толкова малко дете без храна бързо ще отпадне. Малките нямат в организма си запаси на нужните вещества, както има голям човек, който може да си позволи да гладува.
Предлагай крем супа от картофи и моркови, попара със сухари и сирене, банан. Тези храни са подходящи при разстройство и повръщане.

Докторът най-добре ще каже!

# 155
Happy mom, трябва и да яде детето. Течностите са си течности, но толкова малко дете без храна бързо ще отпадне. Малките нямат в организма си запаси на нужните вещества, както има голям човек, който може да си позволи да гладува.
Предлагай крем супа от картофи и моркови, попара със сухари и сирене, банан. Тези храни са подходящи при разстройство и повръщане.

Докторът най-добре ще каже!

Точно за това съм притеснена... Има моменти ,в които нищо не иска ,не мога и лекарства да му дам.Готвим му крем супички, попари ,както казахте и ориз ,но ги отказва и тях.Ужасно се чувствам, а той ядеше нон стоп ,всичко.След няколко часа сме на лекар дано да мине добре 🍀

# 156
  • София
Съвсем нормално е да няма апетит. Не бх насилвала, малко натиск и си е класически сценарий за задълбаване в постоянно злоядство.
Някакви леки храни, напитки. Добре е да се консултирате с лекар за някакъв пробиотик(биогая и подобни са смотани и слаби), за да се възстанови чревната флора. Когато тя се възстанови, детето няма да изпитва дискомфорт и ще се появи и апетит
Нормално е организнът да пести сили да се бори с вируса и да възстановява организма, а не да смила паници храна. След стомашен вирус се захранва бавно, по схема и без големи количества.

# 157
+1 да не насилвате детето. Направете нещо любимо и подходящо за случая.
Като поотмине апетитът ще се завърне.

# 158
Какво правите когато друго дете посяга с пръчка към вашето,но майката седи на един метър и не реагира?

# 159
Правя лека забележка на детето и  веднага с категоричен тон моля майката да се намеси. Досега не ми се е случвало след подканяне от моя страна да не реагира майката.

# 160
Ами случи ми се ,не знам ,все пак от скоро ходя по тъпите площадки и се чудя аз ли бъркам някъде в общуването .Направих лека забележка,помолих и майката да вземе отношение.Всъщност стана грозен скандал,в какъвто не съм попадала,но майката каза,че това е играчка и тя си познавала детето и преценила,че то няма да удари моето.

# 161
Бобчи, очаквай на площадките много случки, един съвет, пази малката, не знаеш какво може да се случи, малка е все още.Да разчитам на някоя майка или дете не мога, а все още са малки.Дано не е ударена Зори.

# 162
За съжаление площадките са неизбежни.
Не съм изненадана, че е станал скандал, то факта, че не реагира е показателен за манталитета на майката. Аз изглеждам изключително зла и очевидно в такива ситуации това ми помага.
Въпреки това смятам, че винаги трябва да се реагира на мига дори това да доведе до конфликт.

# 163
Не е,Орионче.Но много ме хвана яд.Тя е на година и три м.,водя я на площадки 0-3,където имаше деца само над три.И майката си седнала на пейката и ми обяснява ,че си оставя децата да правят каквото искат.Изобщо не обичам да изпадам в конфликти,особено с непознати,но в крайна сметка всеки може да каже на детето си да внимава малко.Затова исках да си сверя чавовника тук.Това че сме на площадка за мен не е равно на анархия .

# 164
здравейте и аз да кажа , онзи ден сме на площадката , малкия на 1.8г отиде до едни по- големи от него дечица да си играе с играчките им едното така го избута , че сина ми почна да реве … казах на детето , че не е правилно така да прави … майката дойде и ми вика , деца са нормално нещо , не съм конфликта бих и отвърнала , но си взех детето и повече там няма да стъпим …

Общи условия

Активация на акаунт