Бързи въпроси и отговори деца -1

• 33 500
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
За това говоря и аз!Ами не е нормално ,все едно аз да ударя някой с чантата ми по празната глава.И моето дете бутна едно вчера,направих забележка ,не искам да бута децата.Все пак живеем в общество,не в обор.
Но тази площадка ,на която стана патакламата днес ми е до вкъщи и ще си ходя там пак.На другата площадка подходяща за малки деца онзи ден беше пълно с народ и нямаше и едно дете.Клошари,пияна жена и събрание на входа .....

# 166
  • Бургас
Само от думата площадка ми се гади! Така хубаво ги бях забравила. Аз все още рядко я водя моята, точно заради такива случки. И че е пълно с болни деца.
А видя ли баби пък обръщам с деветстотин. Те са по-зле и от наглите майки. 😁
 За сега колкото мога гледам да ги избягвам. Малка е още, на 1 г и 4 месеца и основно се интересува от камъни и пръчки. 😄 Та си кръжим около блока  или в някоя градинка. Ще се социализира в яслата.

# 167
О, то може само да се радваш ако случиш да има деца, а не някой тийн да се натиска, пуши или някой друг неподходящ обект... после ако случиш и на дете и майка направо бинго си оцелил.За жалост, отдавна възпитанието не е модерно...имам чувство,че учат децата нарочно на нахалство и агресия.

# 168
Говори ми!Аз разбирам,че и болните трябва да дишат въздух,ми може да ми кажат-детето е болно,дайте вие в ония край,ние тука и ще се завъртим после.Ами не,бухат,кашлят и онзи ден викам на мъжът ми да се махаме ,то три кашлящи.Нямам къде да я водя,само тротоари до нас .И в двора на едно училище ходим вечер,Орионче в руското.Като няма каращи тротинетки и ритащи топки я пукаме да бяга там.Няма градинки ,няма нищо.

# 169
  • Бургас
Да дишат въздух, ама защо на площадката? Риторичен въпрос...
Абе стягай се Бобчи, че с докато минат площадковата възраст здрави нерви трябват. 🙂

# 170
Малкия , като върви и ходи да прегръща децата , 2-3 майки ми казаха , малките са болни да не ви заразим , но много се дразня по площадките , кихат , сополиви и се навират при другите деца … болни има вирус окей ама , обикаляйте си някъде където няма деца … имам чуството , че нарочно ги пускат така болни по площадките , че да разболяват и другите .. сополиво , болно те стоят на пейките пият кафе и пушат цигари , а децата им хвърлят бацили навсякъде

# 171
1 ден преди последната й ваксина от бебешките, нарочно не ходим на площадка и бяхме на фонтаните, стълбички, обикаля си, но едно видимо мърляво дете го спряха да играе точно при нас, веднага й се метна, това е може би втората й прегръдка, после посяга, явно такова си бе...гледах да играе не при него, но то пак се навря и за секунда успя да й бръкне в очите дори, грабнах я и отидохме в Морската на поляна...освен да се нервиш и молиш да е здраво, какво ти остава не знам ...Е, това мина, но вчера пак й се изкашля едно в лицето ...И тъй...
Ясно ми е,че няма да живее в изолатор, ама си има граници, държах най-много за ваксините,че да се оттървем от тях.

# 172
Бобчи, и аз мислех да повдигна същия въпрос. Знаеш, че дечицата ни вървят заедно и малкият е на 1г+3м.
И него преди няколко дена едно дете, видимо на 3-4 годинки, се опита да го удари няколко пъти с люлката, защото Алекс  беше стигнал пръв до нея и си играеше. Майката, както във вашия случай, само стоеше и гледаше отстрани.
Аз направих забележка веднъж, но като видях, че реакция няма, хванах малкия и го закарах на друга играчка.
Знам, че не е правилно така, защото трябва да го науча да си отстоява инетреса, но не знам как да се оправям с чуждо дете, чиито родител стои, зяпа и не му пука. Нито мога да се скарам, нито нищо.

# 173
От болни деца по площадките няма друго спасение освен да си тръгне човек.
Моето мнение е, че болните трябва да бягат, а не здравите ама...
Видя ли тийнеджъри налягали по пейки и пързалки на площадката от 0 до 3 веднага ги изпращам в градинката отсреща 😁

# 174
В яслите е същото, водят ги уж здрави, даже съм чела за случаи да им даваш нещо за температура или хрема силно да пресече, поне сутринта да го вкарат уж здраво.
То сега е лесно, но като наближат 2г и почват истерии като тръгнеш от площадката.Така си мисля.

# 175
Започват истерии да ,тя отсега протестира понякога .Аз разбирам,че донвкъде причината е и в мен,имам ужасно силно чувство за справедливост,по-силно от колкото трябва .За яслите мога да кажа следното,понеже приятелка работи в ясла-отива сополивото дете,звънят на майката и тя казва"ама как,в къщи не кашля и не киха,алергия е ".Да има и такива случаи,но не всички .Взимат бележка ,че детето е здраво и продължават по старому.
И Зори е била със сополи,извеждала съм я в количката и двете само,на мен ще ми е неудобно да буха и да й тече сопола около други деца ,най-малкото това.
Мога ли и това да ги питам-детето ви кашля ли или има астма или алергия?На моменти се потрисам от недосетливи и пердета.Не мога и да я изолирам от всичко,не е и редно.Абе ...тъпа работа от всякъде.
Другата-тръгва си от площадката и оставя отворено ,годпожо казвам има врата все пак.Гледа ме и дреме.Или като си тръгнеш е все едно вече ,нали твоето няма да излезе на пътя,другите да му мислим.Тя Зори си отваря сама,но докато си отвори имам време за реакция все пак.

# 176
Опитай ако стане номера, да я подготвяш като ще тръгвате, аз й казвам че ще идем еди къде си напр ходим до зайците и козичките в Морската и ги храни с листенца от глухарче, зависи от случая, в началото мъжът ми не бе свикнал и вика Ама то няма време, хаха, викам абе ще видим къде ще идем, сега да тръгваме, хаха, разбира се, не я лъжа, просто понякога повече игра и тактика се иска.Понякога става с едно нещо, др път с друго, проба грешка, понякога се изненадвам от себе си, др път греша и се ядосвам и така.
Чела съм, че е добре да има край играта, а не изведнъж да го спираме и дръпваме, дори не само за площадка,а по принцип.

# 177
И аз ги намразих тези площадки заради болните,сополиви деца...също като някой се изкашля паля с триста ...😕
Като е болна обикаляме парка,тя върви аз бутам количката,или пред блока на пейка абе има варианти ама малко са отговорните

# 178
Здравейте, дали има тук някой, който се е борил с moraxella catarrhalis, бактерия в носа. Ако може да споделите опит. Само с хрема ли протече при вас или продължително време висока температура и как и колко дълго време се лекувахте? Искам да попитам и как дърпате сополите на детето, за да почистите носа и да го подготвите за капки. С уреда за прахосмукачка колкото и да дърпам и да излизат, в крайна сметка пак остава запушен и не съм сигурна, че капките за нос ще подействат по този начин както трябва.

# 179
Аз мисля, че моето дете е имал тази бактерия. С антибиотик май я лекуваха. Ама не помня със сигурност. Той в яслата всичките бактерии имаше в носа си Wink направо бял ден не видях.
Моето дете отраснах на площадката. Сега са една банда хлапенца , дето си се търсят да играят. Всичко от нещата, които сте казали съм видяла , изживяла чула ама пък детето си има приятели. С майките се познаваме. Като казахте за баби, моята майка например пък се престарава. Все ходи подир децата. Аз пускам голямото да си дивее, като надявам глас като видя някоя нередност. Пускам малкото да чука около мен. То пък събира всички како около него да му щипят бузите Wink
Понеже и аз имам непоносимост към площадки и то основно заради големите деца , вечер мъжът ми ходи с децата. Той единствено е влизал в пререкания с други родители, които носят храна и черпят наред всички. Опъват едни софри и малките както са мръсни отиват да набиват солети, снаксове, пръчици.

Общи условия

Активация на акаунт