Бързи въпроси и отговори деца -1

• 33 506
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз рядко ходя по площадки,и преди и сега.
Ако посегне дете му правя забележка,на моите също.
След дг я прибирам вкъщи ,не висим навън.Тя е достатъчно едра и силна и с един шамар ще свали дете на земята.

# 181
Аз нямам намерение заради тези спорове да спирам да ходя по площадките.
Малкият е много комуникативен и виждам, че се радва когато види другите майки, децата и изобщо хората в парка. Много често ходи да се хили на бабите и дядовците насядали по пейките и е голям кеф като му отвърнат с внимание.
Всеки ден сме по два пъти на разходка, като сутрин все още основно обикаляме с количката, а следобяд ако има време изреждаме поне 2 парка. Grinning

# 182
  • София
Ние не сме социални родители,може би грешим ,но това е
Вчера ги качихме на Мусала,там са площадките ни Heart
Ние живеем срещу парка и не стъпвам там да играе малката.

# 183
  • Бургас
И аз си падам темерут. Приятелки си имам, мъжа ми и той. С майки, заради децата не желая да се сприятелявам. Каго тръгнат по ясли, градини и на училище достатъчно приятели ще имат. Не мога да се пречупя, нито да ги изтрая и това е. 😁

Мид, направо си моята кръвна група.

# 184
  • София
По темата с площадките направо не ми се говори,преди живеехме до Борисовата градина и през седмицата на площадката със слончето редовно водеха очевидно болни и кашлящи деца,които не са на градина.Пълно безхаберие от страна на баби,майки и гледачки.
Спряхме да посещаваме често в един момент площадки зареди такива и наблягахме на каране на баланс байк,тротинетка,събирахме си пръчки,камъчета и.т.н.

Здравейте, дали има тук някой, който се е борил с moraxella catarrhalis, бактерия в носа. Ако може да споделите опит.
Моят син имаше малко след като тръгна на градина,лекувахме го с капки с активно вещество по биограмата,която излезна с изследването и се разкара бактерията.

# 185
А, аз също хич не съм социална. Изобщо не обичам да се събирам с други майки по площадките и да си говорим за децата.
Малкият обаче се е метнал на баща си в това отношение и изглежда, че обича да комуникира с хората, доколкото му е възможно за възрастта. Joy
Та, гледам в това отношение да му угаждам, защото явно му доставя удоволствие.

# 186
Аз пък нямам нищо против кашлящи и сополиви деца по площадките. Единственият начин едно дете да си изгради имунитет е да се среща с причинители и тялото му да се учи как да се справи. Никой няма да избегне това. Няма и да стане по-здрав, ако го изолирам. Точно обратното. Затова и ме дразнят майките, които вечно са с претенции и се съсипват да мрънкат, че някое дете имало сополи в градината. За съжаление за сополи болнични не дават и аз няма какво да правя детето, ако има сополи.

# 187
Аз пък нямам нищо против кашлящи и сополиви деца по площадките. Единственият начин едно дете да си изгради имунитет е да се среща с причинители и тялото му да се учи как да се справи. Никой няма да избегне това. Няма и да стане по-здрав, ако го изолирам. Точно обратното. Затова и ме дразнят майките, които вечно са с претенции и се съсипват да мрънкат, че някое дете имало сополи в градината. За съжаление за сополи болнични не дават и аз няма какво да правя детето, ако има сополи.

Ако повечето родители бяха отговорни и наистина не пускаха на градина сополивите си деца, всички щяха да боледуват по-малко. Много често сополите са причинени от бактерия и са заразни.
Да, вярно е, че няма как да ги гледаме под похлупак и ще се срещат с всякакви зарази, но защо трябва постоянно да боледуват заради такива, които не си спират болните деца вкъщи.
Като не дават болнични за сополи - има баби, дядовци, гледачки, отпуски - има варианти, стига човек да има отговорност. Как някои могат, пък други не?

# 188
Има една баба на нашата площадка, която продъни ушите ни, че нейното внуче се заразил от площадката. Обаче вече 2та седмица нейното идва и си духа сопола или си бърка в носа да си вади пипито. Моя, естествено видя от него, и той почна да си бърка в носа. Обяснявам колко е грозно ала бала. Оф, само лоши неща попиват един от друг.

# 189
Ами не, не е така. Ако вашето дете не се зарази от моето от "сопол" в градината, ще се зарази от някое друго във входа ви, да речем. Със сигурност, обаче, ще се "зарази" от "сопол". Докато не се зарази, имунната му система няма да е подготвена да се справи със "заразата от сопол" следващия път.
Това са неща от учебниците по биология. Не си ги измислям.
А що се отнася до "безотговорните" родители в градините - всъщност градините съществуват, защото някакви нещастници, които нямат баби, дядовци, съседки, достатъчно пари за бавачки и т.н. трябва да опъват шия, тичайки на работа и разнасяйки детето към и от въпросните градини. Останалите, които странно как, имат възможност да отидат да си вземат отрочето в 4 следобяд, но иначе имат нужда да го водят на градина, просто имат късмета да могат при всяко прокашляне или зачатък на сопол, да си го оставят вкъщи. Да, ама не при всички е така. А не всички лекари са на вашето мнение за "заразния сопол". Даже повечето не са.
И така започват пуническите войни между майките-пуристки и майките-реалистки-или просто без достатъчно късмет да могат да си стоят вкъщи. Аз не мисля, че има майка, на която и е по-важно и по-готино да ходи на работа, вместо да си е с детето вкъщи.

# 190
Tanya111, много "благородно" от твоя страна да мислиш кога чуждите деца ще изградят имунитет. Ама айде, няма нужда!
Имунната система ще се справи с вирус, който е прекарала сравнително скоро и вероятно няма да развие болестта. Заразите, които се дължат на бактерии обаче, не изграждат имунитет. Колкото пъти срещнеш стрептококи и стафилококи, толкова пъти ще ги лепнеш. Особено, ако ти кихат и кашлят в лицето.

# 191
Tanya111, точно заради такива безотговорни родители, като теб, яслите и градините са инкубатор за болести и бактерии. Като имате деца, ще намерите начин да си ги гледате. Никой не е длъжен да се съобразява и да ви търпи сополивите деца. В повечето случаи, хич не е безобиден сопол, а този сопол е в резултат на бактерия, която се предава по въздушно-капков път.Друг е въпроса, че масово педиатрите са некадърници и лекуват без да се пуснат нужните изследвания, за да се изолира причинителя на тези сополи и да се лекува адекватно.

# 192
Осъзнавам, че светът е такъв, какъвто е. В него има болести. Децата и възрастните ги "хващат". Това е реалността. Единственото, което можем да направим е да се погрижим децата ни да имат добър имунитет, който се изгражда с трениране на имунната система, което от своя страна се случва при среща с различни видове причинители на зарази. Другото, което можем да направим е да помогнем на децата си да се справят по-бързо и лесно със заразата, когато първото ниво на защита не е сработило. Това става, като ограничим тъпченето с храна за да дадем възможност на организма да консолидира силите си в борба с причителя, а не в смилане на храна; при възможност и до последно  /т.е. докато не стане опасно висока/ да не сваляме температурата на детето, защото повишаването на температурата е един от инструментите на тялото да се бори с причинителя и да следваме стриктно съветите на избрания от нас лекар за детето.
Останалото са изхвърляния на майки, решени да покажат колко са велики и колко всички останали нищо не разбират.
И пак ви казвам - моето дете преди първата година в яслата и след като мина първата година в яслата е доста здраво и доста бързо се справя с обикновените и обичайни  вируси, сополи, настинки и други от този вид, които останалите деца носят /което - носенето - е абсолютно нормално и естествено/. Да чукам на дърво, разбира се, защото никой не знае какво го чака утре, но засега е така. Ако се разболее, един ден е с температура, на следващия вече е почти здрав, а на третия - напълно.
Няма да се обяснявам повече. Кой разбрал - разбрал.
Дълбоко съчувствам на майките, които имат дечица със сериозни проблеми, но те имат тежката задача да пазят дечицата си от нормално щъкащите зарази от всякакъв вид. Не останалия свят - тях.  Това е невъзможно да се случи на практика.
Останалите - моля, не съсипвайте децата си, ако можете, разбира се!

# 193
И аз си падам темерут. Приятелки си имам, мъжа ми и той. С майки, заради децата не желая да се сприятелявам. Каго тръгнат по ясли, градини и на училище достатъчно приятели ще имат. Не мога да се пречупя, нито да ги изтрая и това е. 😁

Мид, направо си моята кръвна група.
Все едно аз съм го писала това.Същата работа е и при нас от до.От утре сме на село един месец,там ще тича.За после -пак на скапаната площадка 🤷
Таня,ти сериозно ли??

# 194
Tanya111, никой не говори тука за деца със специални здравословни проблеми. Тях майките им ще си ги пазят, ти не бери грижа!
Говорим за всички деца.
Много хубаво, че твойто дете се справя бързо, но това не означава да не ти пука за останалите. Всеки се справя различно.
Доста се заблуждаваш като си мислиш, че една инфекция със стрептококи или стафилококи ще повиши имунитета на детето ти. В повечето случаи бактериалните инфекции се лекуват с антибиотик. Как мислиш, че  АБ се отразява на организма и на имунитета? Не само, че не го покачва, но даже го сваля надолу.

Общи условия

Активация на акаунт