Бързи въпроси и отговори деца -1

• 33 514
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, има едни книжки от плат (мисля че се водят по метода Монтесори) и вътре всяка страничка е с различна апликация и игра. Може да се правят и по поръчка и да се персонализирани.
Някой поръчвал ли е и можете ли да ми препоръчате от къде?
Малко ми е криво обяснението, затова прилагам и снимка.у Hug

# 211
Рокет, не е ли голям за тях?

# 212
Аз за подарък търся, на 2 годишно дете.
Гледах една много интересна, вътре имаше часовник с числа, разни игри с редене на плодове и зеленчуци, подреждане по форми и цветовез, завръзване на обувки и ципове ... ей такива неща и ми се стори подходяща. Grinning

# 213
Това са така наречените Тихи книжки. Аз съм поръчвала за подарък от една дама от ФБ. Беше много добре изработена и детенцето се зарадва много. Страницата се казва Ушито с любов. Има много модели, може да си изберете какви странички да има.

# 214
За мен на 2 г също е късно за тиха книжка. Ние с мъжът ми правихме една за дете на 1 г, около година и половина му стана интересна.

# 215
И според мен е голямо детето за такава книжка,може би някаква детска енциклопедия,книжка с капачета,дъски за вграждане

# 216
Аз вече 5 книжки съм поръчала от Ушито с любов! Дамата, която ги шие е невероятна. Винаги, когато ми трябва подарък за рожден ден на дете, на 1,2или 3 години поръчвам тиха книжка. Разгледайте страничката на Ушито с любов във Фейсбук. За моето си дете поръчах индивидуална, тоест аз реших какво да има на всяка от страниците. Вече Година и половина е играчка за детето, която не омръзва 😊

# 217
Иде ми да се гръмна 3 дена ходи на ясла и сега кашля. А вчера ходих на родителска среща и ми обясняваха колко е бил строг контролът за прием на деца бля бля.

# 218
Споко, те си ги знаят, че са такива децата

# 219
  • София
Иде ми да се гръмна 3 дена ходи на ясла и сега кашля. А вчера ходих на родителска среща и ми обясняваха колко е бил строг контролът за прием на деца бля бля.
Първата година  си боледуват децата-факт,заредете се с търпение и здрави нерви,аз моето дете съм го спирала ,като не е било добре,но веднага след като се излекува го пращах на градина,не съм чакала седмици да закрепне след това.За около година укрепна и сега бих казала ,че е доста здраво дете.

# 220
  • София
Напълно нормално е да боледува. Така са първите години на ясла/градина. Всяко дете преминава през това.
А самите вируси минават бързо, за по 7-10 дни, дори без лекарства.
Моите деца редовно бяха сополиви и кашлюкащи. Нищо не съм им давала и си минаваше от самосебе си. Никога не са се влошавали и все още не са пили антибиотици.
Кофти е за тези деца, които имат някакви слаби "места" и не могат да преодоляват леките вируси.
Но няма отърване от тези боледувания.

# 221
Не знам какво става ,от три дни е залепена за мен.Като новородено е.Иска само да я нося и гушкам,ако не я взема на ръце първо ме държи за краката ,а след това се опитва да се покатери по крака ми.Само да изляза от стаята и почва да плаче .Обяснявам,че съм тук,винаги съм при нея,но се налага да отида до тоалетната .И всеки път така .Дано е период,защото е доста трудно на моменти.Случвало ли се е при някой?Тя никога не е била така залепена до сега.

# 222
Не знам какво става ,от три дни е залепена за мен.Като новородено е.Иска само да я нося и гушкам,ако не я взема на ръце първо ме държи за краката ,а след това се опитва да се покатери по крака ми.Само да изляза от стаята и почва да плаче .Обяснявам,че съм тук,винаги съм при нея,но се налага да отида до тоалетната .И всеки път така .Дано е период,защото е доста трудно на моменти.Случвало ли се е при някой?Тя никога не е била така залепена до сега.

Моето дете, започна така да плаче за мен на 1.4, сега е на 1.7 и продължава на моменти. Когато ММ е на работа ходя с него до тоалетната, защото изпада в истерия и лежи пред вратата докато изляза от тоалетната.
Период е и ще мине, здрави нерви и търпение трябва.

# 223
Аз винаги съм с отворена врата на тоалетната да няма драми 🤣

# 224
Чета мнението на Таня и се чудя.
Супер крайно и самонадеяно.
Ти се справяш с настинките на детето си бързо, пък другите майки горките нищо не разбират и децата им си влачат сополите в градината, това го разбрахме.
Децата обаче имат различна устойчивост и организъм. Това, че твоето не боледува често е чудесно, но едва ли се дължи на  системата, по която го лекуваш и изцяло на това, което ти правиш.
По-скоро си е такова самото дете.
Тия неща с глада и несвалянето на температурата и организма да се бори сам ми идват твърде хард и несериозни.
Не ги отричам, има си хора, които са привърженици на подобни теории(един професор цяла книга написал за това имахме в унито).
 Но за мен е твърде смело. Всеки решава сам как да процедира, разбира се.
 Но хайде, няма нужда от призиви да не се съсипват децата. Всяка майка си има глава на раменете.
Щото моето дете живее на чист въздух, яде хубава храна, тича на воля на двора и в гората, ама си се разболява сравнитвлно често. Познайте защо-защото има майки, които си пускат настиналите деца на градина.
Изказвавнето за децата, които имат специални нужди беше много грозно.
Съжалявам не, можах да подмина този пост, защото изобщо не си права.
Какво значи другите не са длъжни да ги пазят? Най-елементарното е като детето ти е сополиво си остава в къщи, точка. Ще се оправяш както знаеш.
Крайна съм по тези въопроси и това е.
В нашата градина има едно дете, което е уж с алерия, вечно сополиво и си ги предават непрекъснато в групата заради това дете.
На майката не й пука и си го води така, с фалшив документ. Очевидно е и за учителки, и за всички, но никой нищо не й казва, с нея не се излиза на глава.
Аз съм абсолютно убедена, че ако не се водеха сополиви и болни децата нямаше да е такова положението. И никой не може да ме убеди в обратното.
По площадки не обичам да ходя много, но я водя, защото обожава деца и да играе.
Но малко да се разсополиви и оставаме в къщи.  Сополиво дете не водя по площадки и болна изобщо не я извеждам. Стоим в къщи и толкова. И сме стояли и по много дни.
Да, имаме си двор, но и да нямахме пак така щеше да е.
Просто като знам какво е да си в този безкраен кръг сополи и настинки не искам да го причинявам на другите майки. А ако имаш и още едно детенце малко в къщи, какво правим?
Съответно видя ли сополиво дете на площадка директно си тръгваме.
Всеки гледа от своята камбанария.
Аз лекувам едни сополи 10 дни с мъка и какво ли не, тъй, че не, мерси.
И положението е това, че заради безсъвестното отношение на една жена ние всичките от групата го отнасяме.
Щото и тя си е казала"не мога заради едни сополи само непрекъснато да го спирам от градина" и си прави каквото си иска.
И няма и оправия.
Не става така. Трябва малко мисъл и за другите.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 10:23 от Ема Удхаус

Общи условия

Активация на акаунт