Бързи въпроси и отговори деца -1

• 32 926
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
Ще ходим на море с малката и ме е страх да не забравя нещо. Направо изпитвам някакъв ужас. Направила съм списъци, но все пак ме е страх да не изпусна нещо в самия списък. Какво носите за дете на 3г в багажа?

# 31
На 3 години според мен вече няма толкова критично важни неща, които да не могат да се набавят на място.
От втората година нататък не ни се е променял особено списъка - дрехи, слънцезащита, някоя дребна играчка или книжка. Нося термометъра, защото съм си свикнала с нашия.
В ръчния багаж връхна дрешка и малко одеалце, мокри кърпи, памперси (ако се ползват), вода, бисквити или солети.

Какво се притесняваш да не забравиш? Според мен няма смисъл да се мъкнат много неща.

# 32
На 3 години според мен вече няма толкова критично важни неща, които да не могат да се набавят на място.
+ 1
Лекарства, репелент, козметика.

# 33
За 3 годишно моето е на толкова също нося дрехи сандали плажни чехли слънцезащитен крем репеленти против комари лекарства и Raid за контакт. Спим на отворен прозорец и последното задължително го взимам.
За пътя храна и вода също.

# 34
На 3 години няма страшно, а и все пак има магазини и аптеки и по курортите. Дрешки, добра шапка, слънцезащита, репелент и лекарства (против температура, разтройство, повръщане, спрей за нос, противоалергични капки, гел за след ухапване или изгаряне) . Задължително давайте бутилирана вода, дори да има диспенсъри в хотела не ги ползвайте. Приятна почивка.

# 35
Да репелент и аз щях да пиша и нещо за след ухапване ако стане пъпка и сърби примерно гелче Бочко за след ухапване

# 36
От кой репелент сте доволни?
Как може да приуча отново малката да й слагам ластиче или фибичка, косата расте, тя се поти, но вече не ми дава да й слагам нещо на косата, дърпа го и го маха, на 1г 5 м е

# 37
Аз съм с Бочко.Даже и аз се пръскам и тя иска да я пръскам 😃като мама.
Попринцип гледам да не ходи в тревите ама се случва я за топка или друго и за всеки случай понякога пръскам.
И моята не иска фиби,нищо ...но поне няма много коса 😃

# 38
За прибирането на косата, играйте с фиби или ластици, слагайте на вашата коса и тя ще иска да е "като мама".
Иначе за репелентите ползвам Бочко, Фенистил и сега мисля да пробвам Псило Балсам. Видях в дм рол-он за след ухапване и някакво гелче за деца и се чудя кое да взема, някой да има отзив?

# 39
Редовно шнолите,ластиците ми ги дава, показва че са за косата ми, слага ги на главата ми, на нейната също се пробва да ги слага, но не ги търпи, дърпа ги, реше се сама, разбира кое какво, просто явно ще чакам да й дойде музата. Даже за снимка рядко изчаква и минута и хоп е махнато. До 1г2м търпеше.

# 40
Период е, ще мине, с повечко търпение.

# 41
Момичета, нормално ли е толкова голяма промяна в поведението при 13 месечно дете?
До вчера малкият беше съвсем кротък, спокоен, абе изобщо бебе мечта.
Последните седмици нещата коренно се промениха. Започна да се тръшка когато нещо не му харесва.
Ето днес го оставих за 5 мин в кошарата, за да отида до тоалетна и това се превърна в голяма драма. След това 10мин плака, тръшка се, ляга по земята, целият стана червен докато успея да го успокоя!
Преди малко изкара 5мин рев, защото баща му влезна да се къпе и не го пусна с него в банята.

Освен това напоследък имахме 2 отделни случая, в които реагира с бутане или скубане на други деца, за да може да стигне до желаните играчки. Случвало се е по площадките и той да бъде избутан съответно или някой да му вземе играчката, но досега не е реагирал.

Очаквах да има някакви такива изблици чак при пубертета на 2 годинки. Това с тръшкането и плаченето в къщи го разбирам. Но това със скубането и бутането малко ме хвана неподготвена и ме притесни. Някой ако сподели опит или насока, ще съм благодарна. Simple Smile

# 42
Охо, добре дошла, нормално е, напълно нормално.
При нас го има тръшкането, нетърпението, желание да изследва света и да види границите ни, да стане на нейното и подобни нормални неща, още не посяга, но мисля че и това ще дойде в един момент, повечето го минават, да не кажа всички.Рано е почнало при теб, но така е, радваш се за РД и докато се обърнеш вече почва пубертета, хаха.
При дъщеря ми почна към 1г3м, преди бе ангелче, сега на моменти е зверче(хихи), но няма как, етап от развитието им е, с търпение и обяснения трябва да се мине. Нови емоции са и за майката, и за детето.Вече не е бебче.

# 43
Открива нови умения, реакции, тества ги. Дори да са блъскане, тръшкане, няма значение. Ще му омръзнат на някой етап, търпение 😉

# 44
Нормално е, оттук нататък вече не е бебе и ще тества своите и вашите граници Simple Smile пазете го само да не се нарани (ходила съм в спешното заради тряскане на глава в тротоара от инат).

Общи условия

Активация на акаунт