Какво ще купя отново - 4

• 104 798
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • В градината...
Аз си купувам от Кауфланд пакетчета по 100гр.

# 466
  • София
Турски магазин има и на Младост 1 имат и сайт pastane.bg

# 467
  • София
А в какво сътношение разреждате лимонената киселина?

# 468
  • В градината...
Аз слагам на дъното на бутилката. Доливам с гореща вода и веднага се разтваря. После пръскам и оставям малко да престои, за да взаимодейства.

# 469
Лимоновата киселина, за която писах е на Хейтман и е специално за чистене, подобно на содата им. В момента не мога да дам линк, но я има на много места.

# 470
Варовик се чисти най-лесно с оцет. Капвате малко на гъбичката и забърсвате. Ако е много напластен - може да се остави малко да подейства и после се забърсва.

# 471
  • Пловдив
Оцетът в моя случай не подейства по никакъв начин.

# 472
  • В градината...
Оцетът мирише, особено като чистиш цяла баня. И да, при мен също не върши работа. Лимонената к-на на Пони е в по-голяма разфасовка, но не е по-евтина.

# 473
Оцетът трябва да е истински оцет. Има такива, на които на етикета им пише "оцет", а в съдържанието - "оцетна киселина". И да е светъл. В състава на естествено ферментиралия оцет има и оцетна, и лимонена киселина, и други съставки.  Ако оцетът не помогне, и лимонената киселина няма да помогне. Давам го като вариант, защото няма къща, в която да го няма. Слага се само на местата, където има варовикови натрупвания - батерии, мивки, вани. Той не е почистващ препарат, че да се маже цялата баня с него. Миризмата изчезва само с едно изплакване с вода.
Вчера почистих котления камък в електрическата кана - съвсем за малко го оставих на дъното и само с едно забърсване с гъбичката каната светна. Редовно забърсвам така и батерията на кухненската мивка, самата мивка и др.

# 474
  • München, Deutschland
Оцетът трябва да е истински оцет. Има такива, на които на етикета им пише "оцет", а в съдържанието - "оцетна киселина". И да е светъл. В състава на естествено ферментиралия оцет има и оцетна, и лимонена киселина, и други съставки.  Ако оцетът не помогне, и лимонената киселина няма да помогне. Давам го като вариант, защото няма къща, в която да го няма. Слага се само на местата, където има варовикови натрупвания - батерии, мивки, вани. Той не е почистващ препарат, че да се маже цялата баня с него. Миризмата изчезва само с едно изплакване с вода.
Вчера почистих котления камък в електрическата кана - съвсем за малко го оставих на дъното и само с едно забърсване с гъбичката каната светна. Редовно забърсвам така и батерията на кухненската мивка, самата мивка и др.

Само че зависи и къде живеете. Според измерванията на варовикови съединения във водата, която тече на мястото, където живея аз, стойностите са 200 пъти по-високи от тези на водата в София и също десетки пъти по-високи от други места в България. С други думи, тук и дни наред да си кисна мивката в оцет, нищо няма да постигна. Иначе нашите в София котлен камък не чистят изобщо. Wink Вероятно ако се събере веднъж годишно нещо, ще падне с оцет, да.

# 475
Някой чел ли е етикетите? Това, което се продава за лимонена киселина (лимонтузу) е всъщност винена киселина, за кулинарни цели.

# 476
За София става дума, така че в градовете с варовита вода не знам дали ще има ефект - аз "светвам" батерията и други хромирани повърхности като ги забърсвам с кърпички Бочко смрадлика. Трябва да са сухи повърхностите. Каквито и варовити петна да имат, падат веднага.

# 477
  • München, Deutschland
Някой чел ли е етикетите? Това, което се продава за лимонена киселина (лимонтузу) е всъщност винена киселина, за кулинарни цели.

Че то това винаги си е било така, майка ми от дете ми го е обяснявала.

# 478
  • В градината...
Слушалката на душа кисна в супер концентриран разтвор на лимонената киселина, около час, варовикът се натрупва ужасно, по мивката стои като парчета камък. И пак остава малко. А банята пръскам, не за да я чистя от мръсотия, а да махна котления камък. Той покрива плочките, те побеляват, а под котления камък остава мръсното. Първо той трябва да се махне. Със забърсване с кърпичка при нас става, само ако след всяко мокрене с вода, повърхността се забърсва. Това няма как да стане.

# 479
За варовик и за почистване на баня съм много доволна от препарата на Медикс за баня

Общи условия

Активация на акаунт