91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 7

• 64 677
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
излязъл е списъка с разпределението на лайстунг паралелките

Не, разпределенията по клас излизат през септември

# 121
Здравейте,
излязъл е списъка с разпределението на лайстунг паралелките

Не, разпределенията по клас излизат през септември

Излязло е, да.
Списък с децата-лайстунг 9"D" и 9"E" класове.

# 122
Може ли да кажете с В1 или с В2 излизат в края на 8 клас?

# 123
  • София
Може ли да кажете с В1 или с В2 излизат в края на 8 клас?
С  В1

# 124
  • София, Лагера
Иха, къде са списъците? Дали ги има онлайн някъде?

Ноеми, къде ги намирате тия деца Ве, чУек Laughing
Не знам и аз Laughing... понякога се чудя дали не са го сменили в родилния дом, никъде из родовете ни няма ни лекари, ни химици, ни биолози... а аз като чуя химия и ме втриса...
Да видим второто издание как ще е... засега е ужасно уплашен от зора в немската и категорично отказва да учи там Grinning (а е по-добър по немски от брат си на тези години и по-лесно учи)

Като споменах зор:
Знаете ли какво означава зазоряване? Това е моментът, в който зорът започва... Grinning

Хубав, беззорен ден ви пожелавам, мили дами!:hugs:

# 125
  • София
Хаха, Ноеми, и моята втората така се уплаши от Немската - видя що учене падна при кака й, та отиде в Испанската, ама се оказа, че и там не си поплюват Simple Smile
Честит Първи юли, на който го отбелязва.

# 126
  • София
Това е творчество на ученик, което е било качено публично, после свалено, после пак качено, аз пък си го копирах. Има още доста. Не е забавно.
Ако някой го издири, нека даде линк.

април 1, 2007

Катрана за “Права и Свободи”

Отправят се молитви страшни
насред улиците прашни.
Дърта сбръчкана Катрана
прави срещи със Догана!

“Хей, Догане,що да правя?
На немската не и се нравя.
Не мога да си разигравам коня-
всички искат да ме гонят!

Затова подай ръката братска
да завъртим афера адска,
в тези могове неверни
да натрупаме за дните черни.

Слушай аз какво предлагам…
имам опит в тази сфера.
На карти празни не залагам,
ще врътнем с тебе далавера.

Дълго вдигах си полата
затова и бях в играта.
Отднес гюбеци вече мятам
и от отбора аз се смятам.

На ДПС ще вляза в листата
каквото и да стане,
сега разчиствам тихо пистата
и ще трупам пак имане.

Апартаментче ново си направих-
от гимназията го харизах.
Документа 100 подправих
и към колекцията ги нанизах.

Но в училище съм нежелана,
помогни на кака си Катрана!
Осигури ми само назначение-
ще те освободя от напрежение!”

# 127
  • София
Ей, хора, половинчато действате, хвърляте пиратка и страхливо бягате...Така е и в седмокласната тема. Или не пускайте нищо, щом ще искате удобно  друг да довърши започнатото, или пуснете всичко поне. ЗаСлон, точно на теб тази поезия ти я пратих още преди години в цялост, оттогава нищо не е  сваляно, че да се издирва наново. Wink Цялото "творчество" на младия поет/поетеса си го има в две поредни страници с местене долу на next/previous page. Като е толкова важно, ще пусна линка. И какво? Стихотворения от 2005-2006, че ако не и от преди това, ще откажат деца и родители ли? Надали...Поне мен не биха ме отказали. От 2007-ма са в този сайт, много ученици/родители, вероятно и учители, са ги чели в годините, първоначалното им място беше форум на гимназията, който отдавна вече не съществува. Ничия шапка  няма да се  накриви  от няколко  хапливи ученически  рими от преди 16-17 години, още повече пред перспективата обектът на възпяване/лирическият герой скоро да не е начело на  гимназията заради достигане на пенсионна възраст. Да не говорим каква част от написаното е невярна или поне неактуална. Хорът на гимназията си е  страхотен, доста деца са доволни от АЦ и няма никакво значение какво й е семейното положение,  шайсекласета няма от години и т.н..
----------------------------

След малко ще изтрия (вече изтрих), не защото ме е страх (който иска толкова,  си е копирал скъпоценния линк), че някой би ме разпознал (всеки  учител би могъл, де факто, само да има желание),  по-скоро ме е някак срам, не ми подхожда на възрастта на родител на 3 пораснали деца  да качвам подобни ученически творби, независимо дали и доколко отразяват действителността.  Каквото има негативно да се казва, може да се поднесе по подходящия начин, а не със стихове на ученик/ ученичка, който/която към днешна дата е към 33-34 годишен/годишна. То само едни десетина-дванайсет години да добавя към тази негова/нейна възраст и ще мога и отзиви от първа ръка и аз в рими да напиша..Хем ми се  получава такива идиотски да ги нижа.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 14:18 от пенсионирана русалка

# 128
  • София
Да, аз така и написах, че повторно е качено и аз съм си копирала, за да си го имам.
Протежетата на директорката толкова са се самозабравили, че дори не четат тук Simple Smile Ако бъде пенсионирана (тя сама не би го направила) ще трябва да се стегнат малко.
А аз няма пръста си да мръдна повече, освен тук. След всички молби и жалби видях Нейно Величество на завършването за пръв път!
При проблеми тя не идваше да среща, а праща пом.директори. Нищо не е достатъчно важно за нея! И друго - вече две години на втория учебен ден я търсим с административни въпроси,
но бодро ми отговаряха, че тя не е на работа! Въпросите ми бяха само от нейната компетенция. В същото време тук се пишеше за деца със спешни административни казуси ( на 16-ти септември) и тя наистина не беше на работа.

# 129
  • София
Да, аз така и написах, че повторно е качено и аз съм си копирала, за да си го имам.
Протежетата на директорката толкова са се самозабравили, че дори не четат тук Simple Smile Ако бъде пенсионирана (тя не би го направила) ще трябва да се стегнат малко.
А аз няма пръста си да мръдна повече, освен тук. След всички молби и жалби видях Нейно Величество на завършването за пръв път!
При пмроблеми тя не идваше да среща, а праща пом.директори. Нищо не е достатъчно важно за нея! И друго - вече две години на втория учебен ден я търсим,
но тя не е на работа!

Спрямо момента, в  който ти пратих, никакво сваляне и  повторно качване няма.. А форумът на гимназията, където са качени за 1 път, не съществува от 2008-ма или 2009-та, та едва ли оттам го имаш. Wink

Честно казано не мисля, че някой го вълнува особено кой родител на завършили деца ще си мърда пръста или няма, личен избор е това. Аз нямах вече деца в училището, когато немският отдел миналата година сътвори глупостта с изхвърлените книги... Но счетох за необходимо да изразя възмущението си на място, на което въпросното ще бъде прочетено.  И така и стана, беше прочетено, след което последва извинението, макар и с половин уста.  А не в бг мама..И тогава бяхме писали на дадения линк само аз и Милето. Иначе е лесно човек да се пали и да критикува , ама да не застава с името си.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 14:40 от пенсионирана русалка

# 130
  • София
Да, никой не го интересува кой друг ще си мърда пръста, защото вярва, че след една камара пари за уроци вече всичко за неговото дете е уредено.  Факт!
Но като обявят конкурса, съм сигурна, че ще се явят само достойни кандидати. Защото има толкова много бивши възпитаници, и не само, които ще работят ЗА училището.

# 131
  • София
За друг не мога да говоря , освен за себе си -  нито камара пари за уроци съм дала (то с 3 деца се очаква банка да съм имала, ако беше така),  нито децата ми в резултат на това се излезли оттам учили-недоучили, нито съм от хората, на които не им пука за училището.. То е и мое, и тяхно. С толкова  "скапаното" средно от него и със завършен в Германия бакалавър детето ми спечели пълна стипендия в размер на 60 000 долара за магистратура в Азия. Това, което знам  и в  което вярвам е, че всеки един директор най-вероятно ще е по-заинтересован от ВК, но дали това ще е  достатъчно?  Смяната сама по себе си хич не значи, че кандидатът непременно ще е достоен, без сериозна опора/връзка пак някъде в МОН или РУО..Да не избързваме толкова с радостта, та да не останем разочаровани.Че ето, Виолета Георгиева си тръгна, ама в НЕГ кацна друга къса клечка за осмокласниците, нали?

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 14:53 от пенсионирана русалка

# 132
  • На планетата Земя
Да, никой не го интересува кой друг ще си мърда пръста, защото вярва, че след една камара пари за уроци вече всичко за неговото дете е уредено.  Факт!

Е това редно ли е да е така? Доста егоистично и незаинтересовано. Чудесно!

# 133
Извинявам се, че се включвам ни в клин, ни в ръкав.
На 29 юни 2021 г. на тържествена церемония в Националния дворец на децата РУО – София-град връчи ежегодните награди за цялостна дейност и изключителни постижения в столичното образование, за образцово изпълнение на професионалните им задължения и за високи постижения в предучилищното и училищното образование на отличили се през учебната 2020/2021 година служители на РУО – София-град, директори, заместник-директори и учители от столични образователни институции, както и награди на социални партньори за подкрепа на столичното образование.
...........................................................................
ІІ. С плакет за дългогодишен принос към столичното образование:
Вера Катранджиева – директор на 91. НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“

# 134
  • София
Това направо си е подигравка...
Ако знаехме можехме да организираме, особено родителите на завършили ученици, едно дружно освиркване при връчването на наградата.

Общи условия

Активация на акаунт