Модни консултации (юни, 2021) - 56

• 64 677
  • 938
  •   1
Отговори
# 195
Обувки имам повече отколкото са ми необходими. Нося ги всички. За всяка дреха мога веднага да измъкна подходящ чифт. Трудно ги износвам, не ги съсипвам и ги разкарвам когато морално остареят. Всичките са ми от естествена кожа, поддържам си ги, но не им се церемоня излишно. Убие ли ме обувка или ми разрани краката автоматично заминава в контейнера /няма на кого да ги давам никой около мен не носи №35/, вече компромис не правя.
Всички от от мека кожа въртя в пералнята. Имам едни бели от мека перфорирана кожа с мека подметка, които почти всяка седмица пера и нося трето лято без да са мръднали.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 17:58 от Sysly

# 196
И друг съм писала - пера всичко, каквото мога, в пералня - плат и мека кожа - винаги там. Никога нищо не е съсипвала точно пералнята. Напротив - от там вадя обувките като новички. Така на ръка никога не мога да ги докарам.

# 197
Аз имам над 100 чифта обувки, като поне 80% от тях са на високи токове и съм обувала по 1-2-3 пъти. Реално оборотните са ми по 5 чифта на сезон. Аз често носени обувки съсипвам, особено бели кецове, не ми изкарват повече от година, но аз пера в пералня и то често. На вещи не слугувам.
И аз съм в същата ситуация, даже като проценти 😆. Твърде много обувки като цяло и твърде много, които не са за всекидневно носене (на висок ток)
Не би броя, че ми става лошо. Но много обичам обувки, какво да се прави... Миналата есен накупих големи прозрачни кутии, в които да ги съхранявам и хвърлих почти всички картонени кутии, защото бях ги докарала на кули от отделни кутии с обувки с риск да ме халосат по главата като тръгна да вадя нещо от стаичката, където ги съхранявам.
Минимализмът не ме влече и не мисля, че някога ще ме завлече. За интериор да, но за мода- не.

# 198
  • Виена
Сислии, моля те сподели каква марка са тези меки кожени обувки, които издържат на пране всака седмица в пералня, бих купила веднага

# 199
Аз искам да го докарам до по-минимализъм, ама как да стане?! Особено с кецовете, нося 1-2-3 чифта, останалите 20-тина си ми стоят за красота. Ама като си ги харесвам как да ги хвърля? Егати слабия ангел.
Ми, да продължим с чантите, ахаха. При мен е същата трагедия там - много бройки и все няма какво да нося. Вечно търся нещо подходящо, което после се оказва не баш такова. Всъщност тая трагедия май ми е всеобща, че и за дрехите се отнася.

# 200
-soft-,
За кръщене бих избрала нежна рокля в бял цвят, която да комбинирам с ярки обувки (тревистозелени, например) или сандали. Бих се съобразила с каноните.

Харесвам такива рокли и в цвят. Стоят много женствено и  приятно.

По темата за обувките - голяма страст са ми. Избирам си ги по красота. За мен те са брошката на всеки тоалет. Не ме интересува понякога дали биха предложили удобство. Видя ли някое бижу и грабя, колкото и неразумна или излишна покупка да е. При положение, че най-често съм боса или с плавници, плячкосвам без да ми мигне окото!

# 201
Обувки имам в количества, от които ме е срам (спрямо моите разбирания все пак). Нося по 2, до максимум 3чифта на сезон и всичко останало стои по кутиите. Нямам време...нито особено желание, нито пък място, къде да държа повече оборотни чифтове. Нито пък ми се занимава с вадене от кутия, обуване, почистване, прибиране в кутия.
Това лято въпреки количеството сандали, купих още едни. Като гледам какво лято е...не знам дали ще ги обуя.
Бях се засилила да поръчам и от коментираната преди няколко страници марка. После се сетих, че имам нови в кутиите и се отказах.

# 202
  • София
За всеки сезон имам между 6 и 8 чифта обувки, в базови цветове, за лятото и в ярки. Всеки сезон в края изчиствам и изхвърлям амортизираните, не се сещам да съм имала обувки, които да не са издържали поне 2 сезона. Нося естествена кожа, но установих, че имам кецове и маратонки от изкуствена.
Чехли/джапанки/специализирани обувки не влизат в това число, защото се носят само при определени обстоятелства.
Обувките са грижливо прибрани по кутии, в отделно помещение и в шкаф се въртят само оборотните за сезона.

# 203
Аня, винаги показваш много красиви неща. Сега няма да спя заради тази бяла рокля. Откъде е? Че и обувките...

# 204
Fearnot,
Ето я роклята с драстично намаление до утре: https://mobile.yoox.com/bg/15010593MR/item#sts=dreambox80

От обувките не са останали много номера за избор: https://mobile.yoox.com/bg/11996456XD/item#sts=dreambox80

Много обичам обувки в жълто и зелено...

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 14:43 от Аня Филипова 649504

# 205
Сислии, моля те сподели каква марка са тези меки кожени обувки, които издържат на пране всака седмица в пералня, бих купила веднага
На Даниеле Гилардо са. Купих ги от Палоло Ботичели и то за смешна цена, баха намалени в края на сезона.
https://paolobotticelli.com/product/13825/3at-17632-white

# 206
  • София
Имам съвсем приблизително:
10 чифта на ток
3-4 на нисък ток
2ч ботуши + 3ч боти
3ч. маратонки + 2ч. кецове
5-6ч балеринки
5ч. сандали (червените вече ги обувах и не ми правят пришки, да ви докладвам)
Още 4-5, които изобщо не нося / вече.

Под 50 са, мисля. Не съм маниак на обувки и имам само основни цветове - черно, бяло, бежово, червено, пепел от рози. Зелени, лилави и оранжеви обувки и чанти нямам.

# 207
  • Русе
Преди години имах един период все търсих всякакви сезонни обувки за купуване и все нищо не харесвах. Направо бях изнервяща с вечното обикаляне по магазини и с това, че не ми допада нищо, та чак ММ ми беше забранил да споменавам думата "обувка".  Бях останала с много малко бройки, но после ми мина и се сдобих с доволно количество чифтове от всякакъв вид. Оттогава нямам такъв проблем и все нещо ми спира погледа. Държа на естествена кожа и удобство. Имам различни цветове, най-малко черно.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 14:10 от *sve*

# 208
Ммм, много са хубави тези. Добре, че няма номер.
Ох, що ли дойдох в тази тема. Край с мен.

# 209
  • Street of Dreams
Не бих взела кецове те на S. Oliver без проба, заради дебелата и плоска подметка. Много вероятно е :
-да тежи
-да не се огъва достатъчно
-да не е удобна
-да пречи на походката

Общи условия

Активация на акаунт