Да си разтълкуваме съня - 12

• 62 700
  • 1 114
  •   1
Отговори
# 1 035
Не можем да знаем защо дамата свързва брака с черен и красив кон, но явно излезе, че е така.

А това, на което аз се базирам за своите изводи са:
1. Черните коне са тези, които най-трудно се опитомяват, в средите (ездачите) те са едни от "най-мистичните" и с буен характер. Обаче даваш ли им любов, са най-верни. Вероятно дамата някъде го е чела/получила това, като информация и е останало в съзнанието и, без изобщо да знае;
2. Тя копнее да сключи брак, да опитоми този черен, див, магически и величествен кон. Както за нея бракът в момента е нещо магично и непостижимо (неопитомено), такъв е и черният кон в нейните очи. От там идва символиката.

# 1 036
Е, човек винаги ще тълкува сънищата в най-добрия за него контекст и аз дори имам склонност да го правя.
Би било интересно все пак, дали дамата ще се ожени или ще я съкратят Simple Smile но едва ли ще влезе да съобщи.

Цветът на коня в реалността е без значение, макар че при тях черното е рецесивен алел (не както при нас хората, където доминиращото тъмно се свързва и с доминиращ характер) и следователно не може да се свързва със сила. Кафяв (доминантен) или бял кон би бил по-логично труден за опитомяване, така че тук имаме със сигурност разминаване. Не са и най-верни, няма такива наблюдения.
Хората често не познават това разминаване на доминантен цвят при животните и за това имат погрешни изводи.
А 2. е наистина начина, по който обикновено тълкуваме сънищата, първосигнално и спрямо житейската ситуация - което уви, рядко е казусът със съновиденията.

Мерси все пак, че имаше старание да се обясни : )

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 16:35 от .Hazel.

# 1 037
Винаги съм харесвала черно-бели животни , те са ми много присърце , много магични и много красиви , като в приказките ! Може само един от двата цвята да присъства , може и смесица . Неслучайно имам сиамска котка и дори обмислям някой ден и хъски да си взема , все такива черно-бели нюанси Simple Smile Преди имах чисто черно куче , но за съжаление ми го убиха и това не мога да го забравя .. Конете ги свързвам с любов и като мистични създания , както във фентъзито , така и в приказките , а и са любими на майка ми .
Знам , че винаги ме привлича трудното , да не казвам невъзможното , може би защото самата аз съм много сложен и труден характер , но който ме спечели , ме има за цял живот . Обаче не прощавам и съм много злопаметна и крайна ако някой ме предаде и за най - малкото , защото давам доверие и лоялност и очаквам най - малкото същото ! Опитвам се да бъда оптимистична , толерантна и много позитивна , както и винаги усмихната и приветлива с хората , но не винаги се получават нещата и понякога ставам като аутсайдер , и от там идва усещането , че сякаш не принадлежа на този свят и за това време . Разбирам се повече с животинките , толкова чиста любов има , толкова красота има в тях , истинска верност Simple Smile специално черно и бяло , не биха означавали нещо страшно или отрицателно значение в съня . Затова смятам , че коня е нещо хубаво , просто не знаех какво точно е , а знам , че е важен и трябва да му обърна внимание .
Аз мислих много тези дни и осъзнах , че се боря за нещо диво , което не е предназначено за мен , а е предназначено за друг и заради това и не участвах в съня , а бях като страничен наблюдател . Тръгнала съм в дивото и съм изгубила посоката си , вместо да вървя по правилния път и по моя си път .. Интересното беше , че не страдах , че не съм аз в историята ..
пък като се замисля аз не пускам и не се отказвам току така от нещо ценно , скъпо и красиво , но явно нещо ме е накарало да “забравя” или да “се бъгна и прещракна “ , за да направя така , че да отстъпя и само да гледам ..

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 00:00 от Butterfly:3

# 1 038
Пак имах много шантав сън ..
Сънувах , че съм някъде с баща ми, май гледахме филм (на кино) и дойде един младеж , почна да ми говори и признава за любовта си към някакво момиче и плаче . Аз го слушах и му давах съвет да спре да крие и да отиде да й признае за чувствата си , още повече , че днес уж било ден за признаване и за истината . Усещах как се усмихвах и ме болеше , че мен не ме обичат така и не ми признават такава неща на мен , че той не е харесал мен или друг като него , защото е много добър и романтичен . Филма свърши и всички почнахме да излизаме , аз му казах , че трябва да освобождаваме хотела с баща ми и ще си тръгваме , извиних му се , че не мога да му обърна внимание и да остана още , за да го изслушам . Той каза , че няма проблем .
Стигнахме до асансьора и всички се качиха за третия етаж , вкл тати и той . За мен нямаше място и затова аз изчаках за новия асансьор , качих се за третия етаж и интересното беше точно тук … пътувах сама , никой друг изневиделица не беше за третия етаж , а имаше ужасно много чакащи за асансьора и после се оказах на 19 етаж , а аз дори не съм избирала такъв бутон , дори не знаех , че има такъв етаж в тази сграда .. тръгнах да търся асансьор , за да слезна надолу . Навсякъде виждах обаче само възрастни хора .. накрая седнах на една маса и попитах как аджеба да се върна и да ме упътят .
Тогава хората ми казаха , че се намирам в друго измерение и че аз съм при тях от няколко секунди , но при тях (хората от третия етаж ) вече са минали ужасно много години . Казаха ми , че аз мога да се върна , но ще бъда много възрастна.
Недоумявах какво се е случило и защо се е случило така …

Как да го тълкувам не зная ?
Според мен означава , че явно постоянно съм в някакво очакване и всичко бяга от мен .. накрая ще остарея , без да разбера нищо от този живот и буквално ще остана сама завинаги ..

Не знам как другояче да го тълкувам , освен в буквалния смисъл на съня ?!

# 1 039
Здравейте и от мен Simple Smile искам да споделя за един мой сън, който ми направи впечатление. Та, аз отдавна съм много вярващ човек и както повечето от българите съм роден християнин. Един ден реших да приема за истина исляма, нямам нищо общо с Турция или някоя друга държава с тази религия. Та, към съня. На същия ден сънувах това - двама приятели, които не са се виждали от много години искат да се съберат и малко, преди единият да се види с другия, единият умира на пейката, докато пристигне другия. Беше ми направил голямо впечатление този сън и бих искал да видя, как бихте го тълкували Simple Smile

# 1 040
Ще си позволя мое свободно тълкуване на последния сън, защото е интересен.
Моето лично мнение за религиите е ,че всички говорят за ценности, за Бог, но в същността си са едно и също. Вероятно самият избор на друга религия, вместо изучаване и на двете и обединение - на идеи, на хора, на всичко. Единият приятел е едната религия, другият е другата. Те искате да се съберат (може би в душата ви), но не успяват, за това и тази смърт.

Аз пък сънувах в западнало състояние сградата, в която живея, околните сгради също. Счупен, отворен прозорец.
Също човека, от когато купихме апартамента - даваше ми торба с кестени и връзка ключове.
Трудно ми е да намеря смислено тълкуване.
Разрухата май не е на добре, а за втората част в съновниците пише за любовна авантюра, което също ми е нещо нереално.

Вие обръщате ли внимание на деня, в който сънувате? Например четвъртък сутринта мога ли да си кажат, че не се сбъдва?

# 1 041
Аманди, в какво емоционално състояние си, за мен апартамента е душата ти емоцията ти.  А връзката ключове, а може би имаш въпрос за решаване и ключовете са варианти за решение. Кестените не знам. Понякога изобщо не търся в съновника, а сънищата са ми въпрос на усещане, с две думи знаците не с еднозначни за всички.

# 1 042
По принцип кестените поставени във всеки ъгъл на стая я прочистват от отрицателна енергия. Мисли ли ли сте да извикате поп в жилището да го освети?

# 1 043
Да,мислила съм. Но по разни причини все още не сме го направили, ще станат скоро 2 години от както сме тук.
Благодаря за отговора.

Благодаря и на Сънрайз. И емоционалното състояние, нетипично за мен, е по-често негативно, но го осъзнавам напоследък и взимам мерки да променя нещата.

# 1 044
Какво означава да сънуваш , че се качваш уж да се водиш на кораб голям , а се оказва , че изживяването е екстремно ?
Бях най-отпред седнала и изведнъж минахме всякакви жилища , влязохме в бурно море и вълната ни заля , след което капитана реши да увеличи емоциите ат изживяването и буквално ни обърна на една страна като кораба плуваше напред почти легнал от дясната си страна и после пак се изправи и забърза много скоростите и оборотите ?! Всички бяхме мокри ..

# 1 045
Ужасен сън сънувах, през цялото време с усещането, че е истина. Живеех сама в някаква къща с няколко стаи, които бяха доста мрачни. Имаше много дърво в тази къща. Първо ме посети някакъв, който не познавам и се оказа познат на хазяина ми. Май си приготвяше някаква дрога. Нещо стана и умря внезапно. После ме посети един, с който имах закачка, но постоянно се карахме. Спахме заедно и после и той почина внезапно. Май го удари ток, докато бъркаше в някакъв леген с вода. След това имаше някакъв друг, с който бяхме интимни, въпреки че аз не исках, и накрая той също умря, вече не помня как. И аз тези трупове ги местих и крих на различни места из къщата. И бях абсолютно хладнокръвна, все едно нищо не се е случило. Тогава ми дойдоха на гости роднини и аз чак тогава се усетих какво е станало. Почнах да се вайкам как ще им кажа, и да мисля дали ще ме съдят и пратят в затвора, затова че не съм се обадила навреме и че съм местила телата. Паникьосвах се как ще докажа, че съм невинна. Най-бруталното беше, че едните ми роднини спаха на леглото с едните трупове, сякаш не ги забелязват и после трябваше да им обяснявам. В крайна сметка родителите ми извикаха полиция, изнесоха ги в ковчези. Родителите ми бяха спокойни и даже се държаха сякаш са знаели. Не ми се скараха и бяха на моя страна. Аз все мислех за оня, с който имахме закачка и все се карахме. Мислех си за близките му и дали ще ме обвиняват. Мислех си как са го търсили толкова дни без да знаят къде е и дали сега е неразпознаваем. Накрая помня как сме се събрали с роднините и баща ми ми казва нещо за “една година”. Аз го питах дали една година ще съм в затвора и той се усмихна и каза “не”. Едната година май означаваше, че ще има разследване. И накрая стана още по-зле, защото бях бременна и не знаех от кого е детето. И пак мислех какво ще кажа на родителите и че този път майка ми ще ми крещи.
Ужасен сън, чак се пробуждах веднъж и вярвах, че е реалност, после пак заспах и продължих да сънувам.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 15:40 от Джуд

# 1 046
Това звучикато филм на ужасите.
А аз мислех, че съм сънувала ужасен сън. Аз съм булка, но сватбата е кралска. Омъждам се за някакъв принц наследник на трон. Не го познавам,  но голямо чакане го чакахме и аз не исках да стоя повече, когато се появи аз отидох да си обличам роклята. Оказа се че роклята е полупрозрачна и ми се виждаше бельото и изобщо не исках да съм с нея. Чудех се какво да облека и се мотаех много време, а младоженецът ме чакаше. Беше едър, бял и с червени бузи, изобщо не беше мой тип.

# 1 047
Звучи ми като да трябва да изоставиш част от теб самата, може би някакви навици и начини на поведение.
Аз пък онази вечер сънувах, че съм болна от едра шарка. Според съновника е на добро.

# 1 048
Джуд звучи сякаш си в ситуация, в която неволно трябва да пазиш някаква/нечия тайна

Шарка май даже е пари : )

# 1 049
Здравейте.
Сънуването на мъртви  вече роднини добро или лошо е? В интернет има и двете.

Баба ми, на която съм кръстена, почина миналата години и вече 2 пъти я сънувам. Не съм ходила на погребение, защото съм в чужбина.

Та тамън се будя от съня: аз и братовчедка ми ще водим някаде баба с кола, пътуваме между градове и баба кара колата (тя не беше шофьорка), а ние сме на задната седалка. Свършваме си работата, някакси се указваме с котка в колата и ще се прибираме, в един момент баба сякаш припада а ние се стремим да уддържим колата. След като я спираме, се обаждаме. вече сме в моргата и аз съм до нея, а тя е на масата. Братовчедка ми говори по телефона и казва на техните. Аз стоя и си гледам в телефона и съм във връзка съм с майка ми (нейната дъщеря) по съобщения. Чудя се как да й как да й кажа, а тя ми пише как сме, всичко наред ли е да не се притеснява. И аз ще ревна защото трябва да й напиша, че майка й е мъртва. И вече започвам да й пиша. В последния момент поглеждам към масата и виждам, че баба си мърда ръката и мига. започвам да повиквам някой да дойде от персонала и казвам "ама баба е жива". Както е на масата, тя се усмихва и казва " разбира се, че съм жива, бабче" и се събудих.

Много фантазийно, но не знам как да го приема

Общи условия

Активация на акаунт