WIZZ AIR - 39

• 45 129
  • 803
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, на 05.08 летим с децата от София за Бове. А на 10.08 се връщаме обратно. Двамата с мъжа ми сме ваксинирани, децата са на 8г. и 5г. и не им изискват тестове. Какво друго освен сертификатите за ваксина и паспортите ми е нужно за летището? Трябва ли да правя он-лайн чек ин, щом в Ковид ситуацията, така или иначе трябва да се мине през гише, че се обърках вече? В този случай как се разпределят местата? Имам спомен, че когато пътуваш с дете задължително трябва да купиш място? Така ли е още?
Благодаря предварително.
Местата за децата задължително ги дават до единия възрастен. Бих ви посъветвала,ако не желаете да  купувате билети за всички, когато ви дадат място за вас с двете деца, просто да си купите един билет за другия възрастен,за да е близо до вас. Но не е сигурно,че ще има свободно място.

# 241
  • SF
Няма да разделят деца от родител. Стюардесите съдействат за това. Ако сте повече възрастни, може и да не ви съберат на едно място, но дете от родител няма да бъде разделено.
Аз така се уредих за един 3-часов полет до мен да седне майка с неспокойното си дете. Помолиха един младеж до мен да се премести, за да съберат майката и детето. Това не седна и за секунда, а аз се бях издокарала и с бял панталон Simple Smile

# 242
Здравейте. Явно всички държави, в които лети Уиз искат ваксина или пср, ние май ще се откажем да летим. Но имаме сума в портфейла, останала от преди ковид. Има ли как да ни я възстановят, макар и не цялата? Тоест да ни изплатят парите, а не да купуваме билети?

# 243
ако сумата е натрупана като бонуси от плащане с карта на ДСК например, или от хотели в Букинг(може да има и други партньорски сайтове, но не съм запозната) няма да се върне

но ако от Уиз са ви върнали някакви реално изхарчени от вас пари в портфейла като 120% уиз кредит тогава може

аз имах натрупана сума и купих билети в бъдещето..., нооо така като гледам ще дойде и 2022(моите билети са за тогава с флекс) и ще мине и тя и ще замине.., изобщо не вървят нещата да се развиват в добра насока...

# 244
Нещо не разбрах. Как Уиз изискват само ваксина или PCR? За къде летите? Ако се връщате от държава в червената зона, сертификат и PCR тест се изискват, за да не стоите под карантина. Ако имате един от тези документи, до 24 часа след пристигане може да си направите PCR и да изпратите резултата на мейла на РЗИ и да чакате да ви я отменят. Ако за такава от зелената или оранжевата, то не би трябвало да ви направят проблем при предоставяне на един от документите (сертификат за ваксинация или преболедуване, отрицателен PCR или антигенен тест).

# 245
Балкай, въобще не смятам да си правя пср нито ваксина, така че не ме устройва нито една държава за пътуване в момента. Явно само Румъния има свободен достъп за българи, но пък Уиз не лети там.

Да, сумата беше 120% Уиз кредит поради отмяна на полет. И моят е до 2022г, но като гледам никъде няма да ходим. А как да поискам възстановяване на парите, от профила ми или по телефона?

# 246
не съм го правила, но мисля, че заявката би трябвало да може да стане някъде в профила...

доколкото съм чела назад в темата хора са им звъняли само в случай, че сумата им се бави повече от определеното(може би някъде ще ви извести за колко време ще ви ги възстановят(но ще са 100%, а не 120 както ги виждате в момента Wink )

# 247
Само да уточня, че Уиз изпращат много  често остаряла и неактуална информация и така много често подвеждат пътниците. И мен щяха да ме прецакат на два пъти, но тук ме успокоиха, че е редовен номер при тях.

# 248
Само да уточня, че Уиз изпращат много  често остаряла и неактуална информация и така много често подвеждат пътниците. И мен щяха да ме прецакат на два пъти, но тук ме успокоиха, че е редовен номер при тях.
За кое стара информация? Самите Уиз не искат тестове и ваксини естествено, а държавите.
Впрочем има ли тест за ковид, при който не ти бъркат никъде? И не е по 100лв.

# 249
На няколко пъти са ми пращали стара информация. Първият път да си попълня някакъв международен формуляр за пътуване, който не ми изпращат, а вторият да си приготвя електронната регистрация + PCR до 48 часа. Въпросният формуляр никъде не ми го поискаха, а електронната регистрация не е необходима за нерисковите държави. В Германия има антигенни тестове, които са одобрени от МЗ, важат за пътуване и са напълно безплатни. Бъркат ти в носа, естествено, но това става за няколко секунди. За другите държави не мога да коментирам.

# 250
Пак в Германия бяха правили на учениците тестове с плюнка, но в България не съм чула да има такива.

# 251
Прясна информация от вчера: на летището в Прага не те пускат на борда за България, ако нямаш тест или ваксина, а същевременно преминахме всички контроли преди бординга без проблем. Причината, която изтъкнаха е, че на самолетите на Уизеър не може да се качиш без един от двата документа. Това вярно ли е или просто ни преметнаха здраво?

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 23:12 от Анонимен

# 252
Прясна информация от вчера: на летището в Прага не те пускат на борда за България, ако нямаш тест или ваксина, а същевременно преминахме всички контроли преди бординга без проблем. Причината, която изтъкнаха е, че на самолетите на Уизеър не може да се качиш без един от двата документа. Това вярно ли е или просто ни преметнаха здраво?

Не е вярно или поне допреди седмица не беше. Авиокомпанията няма изисквания към пътниците си, държавата има. Тоест ако в България пускат българи без тест и ваксина, и Уиз трябва да ги качат на борда. Освен ако нещо не са измислили в последно време

# 253
.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 23:13 от Анонимен

# 254
Оплачете се. Половин България пътува до Европа и се върна без тест, само след пристигане. Те имат ли директни полети от Прага тая година?

Общи условия

Активация на акаунт